Отидете към основна версия

1 841 16

Радев открива изложение на отбранителни продукти в Пловдив

  • изложение-
  • пловдив-
  • отбрана-
  • румен радев

„Хемус 2024“ се провежда за шестнадесети път

В Пловдив днес ще бъде открито 16-ото Международно изложение за отбранителни продукти и услуги „Хемус 2024“, съобщи пресцентърът на Министерството на отбраната, цитиран от БТА.

Изложението ще бъде открито от президента Румен Радев и служебния министър на отбраната Атанас Запрянов. То се провежда от 5 до 8 юни в Международния панаир в Пловдив. Церемонията по откриването ще започне в 11:00 ч. пред Палата 3 на Международния панаир – Пловдив. На нея ще присъства и заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Цанко Стойков. Поканен е и служебният министър-председател Димитър Главчев, добавят от МО.

Преди откриването на „Хемус 2024“, от 10:00 ч. в зала „Пресклуб“ на панаирния град, заместник-министърът на отбраната Аделина Николова и заместник-министърът на икономиката и индустрията д-р Давид Сукалински ще дадат пресконференция за медиите. В нея ще участват и представители на организаторите на изложението от фондация „Хемус - 95“.

Международната специализирана изложба „Хемус 2024“ се провежда под патронажа на Министерството на отбраната и Министерството на икономиката и индустрията и се организира от фондация „Хемус - 95“. В първия ден на изложението ще се проведе заседание на Индустриалния форум.

На 6 юни ще бъде открита двудневна международна научна конференция, организирана от Института по отбрана „Професор Цветан Лазаров“ на тема „Научни изследвания, иновации и индустриално сътрудничество – парадигма за адекватна отбрана“.

На 7 юни в демонстрационните стрелби на полигона „Змейово“ ще бъдат представени нови разработки и продукти на български и чуждестранни фирми.

На 8 юни ще се проведе демонстрация на способности от военнослужещи от Съвместното командване на специалните операции, след което ще бъдат връчени сертификатите на изложителите от заместник-министъра на отбраната Аделина Николова.

Компании от 25 държави ще представят новостите в отбранителната индустрия на изложението. 147 компании от 25 държави ще оформят експозицията в три палати и близо 10 000 кв. метра изложбена площ.

Петнадесетото издание на Международното изложение за отбранителни продукти и услуги „Хемус 2022" беше от 1 до 4 юни 2022 г.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 6 гласа.

Свързани новини