Last news in Fakti

5 Юни, 2024 06:47 1 809 16

Радев открива изложение на отбранителни продукти в Пловдив

  • изложение-
  • пловдив-
  • отбрана-
  • румен радев

„Хемус 2024“ се провежда за шестнадесети път

В Пловдив днес ще бъде открито 16-ото Международно изложение за отбранителни продукти и услуги „Хемус 2024“, съобщи пресцентърът на Министерството на отбраната, цитиран от БТА.

Изложението ще бъде открито от президента Румен Радев и служебния министър на отбраната Атанас Запрянов. То се провежда от 5 до 8 юни в Международния панаир в Пловдив. Церемонията по откриването ще започне в 11:00 ч. пред Палата 3 на Международния панаир – Пловдив. На нея ще присъства и заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Цанко Стойков. Поканен е и служебният министър-председател Димитър Главчев, добавят от МО.

Преди откриването на „Хемус 2024“, от 10:00 ч. в зала „Пресклуб“ на панаирния град, заместник-министърът на отбраната Аделина Николова и заместник-министърът на икономиката и индустрията д-р Давид Сукалински ще дадат пресконференция за медиите. В нея ще участват и представители на организаторите на изложението от фондация „Хемус - 95“.

Международната специализирана изложба „Хемус 2024“ се провежда под патронажа на Министерството на отбраната и Министерството на икономиката и индустрията и се организира от фондация „Хемус - 95“. В първия ден на изложението ще се проведе заседание на Индустриалния форум.

На 6 юни ще бъде открита двудневна международна научна конференция, организирана от Института по отбрана „Професор Цветан Лазаров“ на тема „Научни изследвания, иновации и индустриално сътрудничество – парадигма за адекватна отбрана“.

На 7 юни в демонстрационните стрелби на полигона „Змейово“ ще бъдат представени нови разработки и продукти на български и чуждестранни фирми.

На 8 юни ще се проведе демонстрация на способности от военнослужещи от Съвместното командване на специалните операции, след което ще бъдат връчени сертификатите на изложителите от заместник-министъра на отбраната Аделина Николова.

Компании от 25 държави ще представят новостите в отбранителната индустрия на изложението. 147 компании от 25 държави ще оформят експозицията в три палати и близо 10 000 кв. метра изложбена площ.

Петнадесетото издание на Международното изложение за отбранителни продукти и услуги „Хемус 2022" беше от 1 до 4 юни 2022 г.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 По Боковите

    14 4 Отговор
    стъпки ! Всичката Мара втасала и по разходки тръгнала !
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 смях

    6 8 Отговор
    Вместо да подава оставка...!
  • 4 Гориил

    10 5 Отговор
    В същото време Путин открива Международния икономически форум в Санкт Петербург, в който участват над 100 страни по света.
  • 5 дядото

    7 0 Отговор
    защо баламосвате хората.всички военнолюбци произвеждат оръжия за ....... отбрана.после се оказва,че са нападателни,а един избран елит става все по-богат
  • 6 Гориил

    5 0 Отговор
    Азиатските индустриални гиганти и финансови центрове изтласкват Европа в периферията на историята.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Порно

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Летящият":

    До Пловдив има три летища, до Балчик също има летище.
  • 9 БгТопИдиот🇧🇬

    1 0 Отговор
    "отбранителна" е като "обтранителният" МАТО.
  • 10 Българин

    4 3 Отговор
    Мунчо нали е Миротворец, гълъб на мира, какво търси там?
  • 11 Перо

    2 0 Отговор
    Ще покажат напудрени оръжейни системи от 60-те г.! Ние друго нямаме!
  • 12 Караганов

    2 0 Отговор
    носете си новите дрехи
  • 13 и след това

    1 0 Отговор
    в ботаническата градина в Балчик от 17:30 - пантелей пътник. половината държава ще се затвори за конвоя на нсо
  • 14 Айгър Асан

    1 1 Отговор
    Качвайте Мунчо на един дрон и......в Раша
  • 15 Гражданин

    0 0 Отговор
    Мама Станка от славяново селото ходи на козметик в харманли, на 81 г изкара курс за шофьор и с колата обикаля кауфланд, а вие ръбайте без зъби лук и хляб. Юмрука излъга народа.
  • 16 Истини

    0 0 Отговор
    Преди 20 г гробищата бяха на метру от началото, а сега още малко и до язовира, всеки бяга от селото и провинцията на радев в София в НС. Всеки лъже, и асен василев и той майка му йорданка в София. Бойко си бил прав за юмрука радев, по лошо ще стане в България и позна. Служебните правителства с тия санирания, а в градове провинции са стари хора, с 500,600 лева пенсии и като им взеха по хиляда български лева, а на година 6000 лева, бъдете разумни в краденето. Гълъб скужебните на радев много зле