Отидете към основна версия

724 0

Цветанов предложи да обучаваме афганистански полицаи

  • цветан цветанов-
  • флоров-
  • зарар ахмад мюгбел османи-
  • наркотици-
  • афганистански полицаи

Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов предложи да обучаваме афганистански полицаи в България. Това стана по време на срещата му със  Зарар Ахмад Мюгбел Османи – министър, отговарящ за борбата с наркотиците в Афганистан.Двамата разговаряха в рамките на Третата министерска конференция на партньорите от Парижкия пакт, съобщиха от МВР.
Една от темите, обсъдена по време на срещата, в която участва и директорът на ГДБОП Станимир Флоров, беше противодействието на производството и трафика на наркотици. „Убеден съм, че са необходими съвместни усилия за постигане на резултати в борбата срещу наркотрафика. България и Афганистан могат да работят заедно в тази насока”, каза по време на срещата министър Цветанов. Той обясни, че страната ни има много добри практики в борбата с наркотрафика и може да сподели опита си с ислямската република.
Зарар Ахмад Мюгбел Османи изрази желание да посети България в качеството си на министър, отговарящ за борбата с наркотиците.
Двамата министри оцениха като важна стъпка насърчаването на двустранното сътрудничество в обучението и квалификацията на служители от правоохранителната система. Министър Цветанов заяви, че България може да приеме афганистански полицаи на обучение у нас, като ще се търсят възможности за финансиране по програми на ЕС и партньорски служби.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини