Отидете към основна версия

8 039 55

Нападнаха жена, ескортираща линейката на съпруга си с инсулт

  • силвия панова-
  • пловдив-
  • нападение

Грозна сцена се е разиграла на пътя в Пловдив посред бях ден, сигнализира читателка на TrafficNews.bg.

Силвия Панова разказа за нападение над майка ѝ по време на транспортирането на болния ѝ баща от болница във Велинград към медицинско заведение в Пловдив, осъществило се на 5 септември. След инцидента жената е с комоцио, а мъжът ѝ припаднал.

Агресията, прераснала във физическа саморазправа, е дело на шофьор на лъскаво возило с пловдивски регистрационен номер, който на няколко пъти се опитал да засича движещите се в комплект автомобили.

Според разказа на Силвия, майка ѝ /И.П. е шофирала лек автомобил зад линейката, в която превозват 47-годишният ѝ баща /Д.П./, който няколко дни по-рано в получил инсулт. Мъжът е превозван с бавна скорост, а след специализирания медицински автомобил неотлъчно се е движела жена му.

Навлизайки в Пловдив на кръстовището на Захарна фабрика, джип БМВ засякъл колата, която управлявала майката на Силвия и застанал между нея и Линейката.

"С маневри, тя е успяла отново да заеме мястото си зад спешната помощ, което явно не се е харесало на шофьора на джипа. Той я засича отново, прекъсвайки пътя й след линейката, излиза от автомобила си, доближава се до колата на майка ми, сама жена, която е видимо разстроена, и я удря по лицето с юмрук. Навира се през прозореца, в момента в който майка ми се опитва да обясни случая, и я удря. Не го интересували нито инсулти, нито спешни случаи. Мъжът е бил едър, около 30-годишен", посочва дъщерята на потърпевшите.

Съпругът на ударената, който бил в носилка в полуседнало състояние по лекарско предписание, видял всичко през прозореца и реакцията не закъсняла. Той се опитал да окаже подкрепа на жена си, ала силите го предали.

"Въпреки слабото си физическо състояние, той е отворил вратите и скочил да защитава майка ми, при което господинът с BMW-то се засилил към него и го е дръпнал за блузата, като всичко това е било съпроводено от псувни и обидни думи. Нападал и него - човек с инсулт, във видимо недобро състояние. От рязкото ставане и шок, баща ми е припадал, а господинът е запалил колата и е избягал", разказва разтърсена дъщерята на двойката.

Жената разказа, че родители ѝ незабавно са се свързали с нея. Баща ѝ е настанен в пловдивска болница, като състоянието му след инцидента се е влошило. Потърпевшото семейство веднага е подало жалба в полицията, а 3-то районно управление е започнало работа по случая. Все още не е ясно дали в района има камера, която е запечатала нападението. Междувременно майка ѝ е прегледана, а от медицинското става ясно, че ударът е причинил леко комоцио.

Силвия моли, ако има свидетел, присъствал на въпросното кръстовище-на Захарна фабрика, на 05.09.2018, в 11:30-11:34 сутринта и има желание да съдейства, да се свърже с полицаите на 3то РПУ Пловдив.

Към момента само медицинското лице, което се е намирало вътре в линейката, превозвала бащата на момичето, е известен свидетел на агресивната ситуация.

Момичето допълни, че транспортирането е станало по лекарски нареждания, като линейката превозвала баща ѝ е била наета с лични средства. Необходимо е било специализираният автомобил да се движи изключително внимателно, с бавна скорост, - като условията са били изрично дефинирани от невролог.

"Разбираемо, че може би за някои шофьори това би било изнервящо, но баща ми е в безпомощно състояние и е направено всичко възможно да пристигне по най-щадящ начин. За създалата се ситуацията обаче няма никакво извинение", категорична е дъщерята на пострадалия.

Момичето моли всеки, който може да бъде полезен на разследването, да съдейства. Тя изпрати снимки от колата на мъжа и се надява агресорът да си понесе последствията.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове