Отидете към основна версия

27 686 130

Тайно уволняват над 5000 служители от МВР, те се готвят за бунт

  • уволнение-
  • служители-
  • мвр

Тайно и по терлици властта се готви да уволни над 5000 служители от МВР. С проектозакона за държавния бюджет се правят изменения на закона за държавния служител. Според тях полицаите, които получават пенсия и заплата ще бъдат махнати в рамките на един месец след влизане в сила на закона. За това алармираха Фрог нюз високопоставени служители от вътрешното ведомство.

Под ударите на промените, ще попаднат всички правоохранителни, разузнавателни и специализирани служби и агенции. Сметките сочат, че цифрата на уволнените ще надхвърли 10 000 души. Така по искане на финансовото министерство, ще бъдат „отрязани главите“ на всички висококвалифицирани служители. Куриозното е, че според промените, "ужилените" сами ще трябва да подават заявления за уволнения поради несъвместимост.

Заради готвената балтия на дългогодишните служители, всички полицаи буквално са настръхнали. Те са категорични, че ще се вдигнат на бунт, ако промените бъдат приети. Интересното е, че полицейските синдикати, които са няколко на брой, в момента се държат като упоени. Нито една организация не е надигнала глас в защита на членовете си.

"Най-опитните хора, преминали специализации в чужбина, ще бъдат махнати, а службите „обезкървени“. Законопроектът е лустрация в истинския смисъл на думата. Той дискриминира едни хора за сметка на други. В същото положение са балетистите и балерините. Но за тях няма да има промени. Заприличахме като във филма „Селянинът с колелото“: За прасета не може, а за кучета и котки може!".

Голямо напрежение в МВР има и заради факта, че служителите, които получават пенсия и заплата, но са назначени по закона за МВР, ще останат на работа. Не е тайна, че болшинството са шефове на главни и областни дирекции. „Те са администратори. Защо не са назначи по закона за държавния служител“, питат източниците ни. Те са категорични, че всичко това се прави, за да се запазят политическите назначения от една страна, а от друга да се махнат експертите, като на техните места се курдисат пак „свои хора". Нужни са им и за следващата година, когато ще има избори", смятат полицаите.

Според източници на Фрог въпросният законопроект ще бъде обсъден в неделя на закрито заседание в МС.

Припомняме, че промени в МВР се опита тайно да пробута и Румяна Бъчварова по време на кабинета „Борисов 2“. Те целяха да орежат привилегиите на ченгетата. Последваха серия от протести. Засегнатите от сегашните промените са решили да отнесат въпроса до държавния глава Румен Радев. „Като са ме обучили и ме хвърлят на улицата, аз къде да отида? При бандитите ли?“, попита възмутен служител.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.

Свързани новини

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове