Отидете към основна версия

3 946 75

Нинова: България е в клинична смърт

  • бсп-
  • 49-и конгрес-
  • корнелия нинова

Корабът на властта потъва. Първи го напускат патриотите, коментира тя

България е в клинична демографска смърт и изчезва. Това заяви лидерът на БСП Koрнелния Нинова по време на 49-ия конгрес на партията.

Днес ще разговаряме и ще вземем решение за бъдещето на всеки един от нас в България и Европа, посочи тя и допълни, че през всичките години управляващите се купували политици от всички икономически цветове.

В последните 10 години на ГЕРБ към проблемите се добавиха нови. В България се установи авторитарна власт и свободното предприемачество е убито, свободата на словото е потъпкана, разгражда се държавността, заличава се разделението на властите, държавата е превзета и народът е поробен, захапа социалистката управляващите.

"Това не може да продължава, защото този модел ни убива и трябва да бъде сменен", призова тя.

Проблемът не е в държавното устройство и Конституцията, а в нейното грубо погазване, предупреди Нинова.

Корабът на властта потъва. Първи го напускат патриотите, коментира соцводачът.

Правителството мисли само за собственото си оцеляване, каза Корнелия Нинова. Докато те си правят дискотека и диджеят им пуска сини и червени лампи, гаснели много други лампи, по думите ѝ.

ГЕРБ са десетгодишно минало, подчерта лидерът на столетницата. Тя поиска обединение по някои важни за страната приоритети.

Ще отменим едноличната власт, каза Нинова.

Тя обеща да спре войната между президентството и другите институции. Ще има правила за правене на бизнес за всички, закани се лидерът на БСП. Който граби от обществена поръчка, ще се сблъскат с цялата държавна машина, подчерта Нинова. Тя ще гони калинките от държавната администрация. Левицата ще връща държавата в ключовите сектори на икономиката.

Продължава заграбването на държавните богатства, смята червеният водач. За пример тя посочи концесията на летище София. Социалистката се обяви за родно производство. Червените ще топят регионалните различия. Всяка политика ще бъде регионализирана.

Нямаме кадри, ще си произведем, обеща Нинова. Българската земя ще се използва за изхранване на българския народ, иска тя. БСП обеща грижа за общинското и държавно здравеопазване.

Корупцията е законово заложена, недоволна е лидерът на червената партия. Тя се обяви за електронно управление като начин за борба с корупцията.

За евроизборите Корнелия Нинова посочи, ще ЕС е в криза. Общността се грижела за третия пол и Истанбулската конвенция вместо за младите. Левицата в Европа също допусна своите грешки, смята тя.

Досега ГЕРБ бяха узурпирали европейската идея, коментира червеният водач. ГЕРБ са антиевропейска партия, допуснаха пробив в сигурността на Европа, каза тя, визирайки издаването на българско гражданство срещу заплащане.

Не сме второ качество хора, за да ядем второ качество храни, заяви още лидерът на левицата.

А новите евродепутати на левицата щели да защитават нови ядрени мощности у нас, отмяна на санкциите срещу Русия. Те ще са против Истанбулската конвенция, против пакта за мигрантите, против джендър идеологията.

Не подценявайте европейските избори, призова тя червените активисти. Можем да отстраним ГЕРБ от властта, ако изборите са честни, можем да ги спечелим, каза Корнелия Нинова. А герберите били царе на манипулациите и фалшивия вот. Тя отказала офертата на властта да е председател на НС, защото това щяло да е облага за стотина червени, но предателство към един милион избиратели на столетницата. Властта за червените не била самоцел.

Вие сте невероятни бойци, колеги, похвали Нинова червените депутати.

Промяната в България започна, категорична бе тя. Соцлидерът настоя българите да не се страхуват. Силата не е в политиците, силата е във вас, обърна се Корнелия Нинова към народа.

Конгресът да излезе с декларация за Елена Йончева

"Конгресът да излезе с декларация в защита на Елена Йончева". Това поиска лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на 49-ия конгрес на столетницата.

ГЕРБ ни превърнаха в премиерска република и днешната изпълнителна власт използва съдебна власт, за да прикрива корупциите и да наказва инакомислещите, захапа тя управляващите.

Всичко придоби конкретен израз в политическия процес, организиран срещу Елена Йончева, обясни Нинова и припомни разследванията на Елена Йончева.

В последния месец тя направи разследване, което ще тръгне по БСТВ и ще докаже с документи и свидетели корупцията по най-високите етажи на властта. Там отговорност няма да носи чиновник, защото става въпрос за сговор в Министерския съвет за корупция, подчерта лидерът на столетницата.

Йончева е атакувана заради разследване за корупция от Министерския съвет и това са последните опити на диктатурата да се задържи на власт, отбеляза Нинова.

Елена Йончева е обвинена за пране на пари по разследването за финансови операции със средства, присвоени от КТБ.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове