Last news in Fakti

26 Януари, 2019 17:18 1 939 22

Станишев: Спорът за мястото ми в евролистата вреди на БСП

  • сергеи станишев-
  • 49-и конгрес

Според Станишев левицата има всички шансове да спечели изборите за ЕП

Станишев: Спорът за мястото ми в евролистата вреди на БСП - 1
Снимка: БГНЕС

Спорът има ли място Сергей Станишев в евролистата се отразява зле на изборния потенциал на БСП.

Тази позиция изрази самият той преди днешния конгрес на столетницата в отговор на въпрос на news.bg.

Има два потенциални риска освен всички възможности пред БСП, коментира той. Първият риск е ние сами да подарим на ГЕРБ победата на европейските избори, което сме правили невендъж най-вече със сигнали за вътрешно разединение, поясни президентът на ПЕС.

Това винаги демотивира нашите избиратели, отсече той.

Вторият риск е да не постигнем вътрешна мобилизация, особено на избирателите на БСП, анализира още той.

Станишев припомни събирането на ГЕРБ от миналата седмица.

Посланията той тълкува еднозначно - герберите има реални притеснения да не загубят вота. Бившият премиер припомни още, че опонента на левицата има мощна мобилизационна структура.

Който копае окопи, има риск да се простреля в крака, коментира още той спора за мястото му в евролистата.

А за обвинението срещу Елена Йончева той каза ,че на националното съвещание на ГЕРБ Бойко Борисов е коментирал социалистката и на следващия ден й е повдигнато обвинение. Това обаче нямало да помогне на ГЕРБ.

Според Станишев левицата има всички шансове да спечели изборите за ЕП, ако не влезе в капаните, които стоят пред нея.

Българските евродепутати на БСП са отстоявали предизборната платформа, стана ясно от отчета на Сергей Станишев пред конгреса.

За пакета Макрон той изтъкна, че битката продължава. Постигнатото към момента е временен успех. Той смята още, че е скандално отношението към страната ни по отношение на Шенген.

Действали сме като част от нашата партия, подчерта президентът на ПЕС. Ние сме част от втората по големина политическа група в ЕП, изтъкна Станишев. Той не иска страната ни да се превръща в буфер за бежанците.

Президентът на ПЕС пожела на евроизборите левицата да има 6-7 евродепутати. Според него днес Европа има нужда от план за действие.

Големият мачка малкия, недоволен е той от битката, която френският президент Еманюел Макрон води с по-слабите държави в европейското семейство.

Имаме всички шансове да спечелим европейските, местните и националните избори, убеден е Сергей Станишев. БСП може да спечели изборите, според него. С тази победа щели да паднат много бентове, по мнението му.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БКП ТВ

    23 5 Отговор
    Един провален политик, както казва Боко иначе БКП и без теб вече води!

    Коментиран от #7

  • 2 Alpha_Lone_Wolf

    20 4 Отговор
    Взимай си Вегенин и си живейте дълго и щастливо в Брюксел. Правете малки червени човеченца да има лидери на ЛГБТ партията ви.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Комунизъма

    23 6 Отговор
    Противен, противен та чак гнусен..... но не по гнусен от Винету и Шайката !!! Време е Тиквоний да си ходи!!!

    Коментиран от #10

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 шефа

    18 1 Отговор
    Без тебе.Издигнете достойни хора за да ме мотивирате да гласувам.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 среднощен

    12 1 Отговор
    Цитирано от статията по-горе: "..Имаме всички шансове да спечелим европейските, местните и националните избори, убеден е Сергей Станишев..." ; За "шансове" говори този, който разчита на случайността..!? "Предпоставки, условия, потенциал" би било по-точен израз, говорещ за увереност в изборните резултати..!? Отново се залага на страховете на хората за изборна агитация..!? Дайте ясна и отговорна позиция относно националните приоритети - това важи за всички партии стремящи се към властта!!
  • 9 МАМАТА

    7 1 Отговор
    ТИ ОПРАВИ ДЪРЖАВАТА НИ ЧЕ ОТИДЕ ДА ОПРАВИШ И ЕВРОПА .ВЗЕМЕТЕ СЕ РАЗМЕНЕТЕ С НИНОВА ДА ВИДИМ КАКВИ ЩЕ ГИ СЪТВОРИТЕ. ТИ СИ ПРЕД ИЗКЛЮЧВАНЕ ОТ ПАРТИЯТА КАТО СЕ РАЗМЕНИТЕ МОЖЕ ДА ИЗКЛЮЧИТЕ НИНОВА. И КАКВО СЕ ПОЛУЧАВА СТАНИ ЧЕ ДА СЕДНА.
  • 10 Alpha_Lone_Wolf

    6 2 Отговор

    До коментар #4 от "Комунизъма":

    ЩО ПЛЮЕШ ПО СТАРИЯ СИ ГОСПОДАР БЕ ПРОДАЖНИКО!!!!!!!!!!!?

    Коментиран от #12

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Комунизъма

    4 2 Отговор

    До коментар #10 от "Alpha_Lone_Wolf":

    Е шо ке праим, и я сакам да ручам :)))
  • 13 Тъп

    12 1 Отговор
    Моля ви пратете гейчо пак.Така ми беше добре тези години без антипатичната му мутра.Антипатичен антибългарин.
  • 14 Живите мъртви на България

    12 1 Отговор
    Станишев няма място в нито една листа, освен в тази на Централния затвор. Да не забравяме, че той доведе България до застоя, от където пое Борисов. Той си купи жилище по 2000 евро квадрата. После излъга, че няма да ходи в европарламента. Колко трябва да се издъни, за да му разнат квитанциите?
  • 15 Ventura

    9 1 Отговор
    Ама ти вредиш на цялата държава, камо ли на партията. Пълен олигофрен
    с червено минало, и бъдеще.
  • 16 Обикновен Бг

    8 1 Отговор
    Станишев и сам е наясно, че ако не влезе в европарламента Сорос няма да го спонсорира, я проучете сами кой е най-довереният евродепутат на Сорос в ЕП, ще разберете, че е Стамишев. А без да е евродепутат Сорос нама да го финансира а милионите ще вземе някой друг, и на Станишев това му е ясно, а самите вие знаете, че тези безгръбначни на всичко са готови. КАЖЕТЕ МИ, ЧЕ НЕ СЪМ ПРАВ ?
  • 17 Стратега

    9 1 Отговор
    Тоя си има супер службица в Страсбург, живее си в замък в Олтен, взема няколко десетки хилядарки в евро на месец и изобщо не му дреме за БСП и какво става тук,за това може да дрънка квото си иска.Нека му е зле....
  • 18 Стамат

    4 1 Отговор
    А ний грамотните от БСПту пък си искаме феномена 15/15, Момчил Неков водач на листата!!!
  • 19 БАБИЙ

    6 0 Отговор

    До коментар #3 от "Санкция":

    Не е само тези които са от БСП и в БСП. Може би само той се иска и се написка за евродепутат. Ако е сложен във листите за евродепутат БСП ще има още много да се надява за извънаредни предсрочни, "някой ден но не сега " след още десет години.
  • 20 Другар

    5 0 Отговор
    Всички бесепари да упражнят правото си на наказателен вот, в сучай че този джендър бъде сложен в листата за евродепутат.

    Коментиран от #21

  • 21 Мда

    3 0 Отговор

    До коментар #20 от "Другар":

    И така ще направим
  • 22 игнатий

    1 0 Отговор
    Няма спор за мястото ти ,Руснако . То е в ада и е гарантирано с омраза и омерзение.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове