Отидете към основна версия

6 202 70

Мишо Шамара: БСП не са социалисти, те са крайнодясна и нацистка партия

  • мишо шамара-
  • бсп-
  • нацистка партия-
  • комунизъм-
  • ляво-
  • тръмп-
  • контракоментар-
  • асен генов

Комунизмът е тотално несполучлив експеримент, според Мишо Шамара

Източник: БГНЕС

''БСП успя да се изчисти от прогресивното мислене и в момента БСП е крайнодясна нацистка партия, която подкрепя крайнодясна и нацистка Русия. Заплахата за света не е от някакъв комунизъм, който ще се върне, днешните комунисти са крайни капиталисти, те не са комунисти и не мечтаят комунизмът да се върне. В момента проблемът е от същите тези крайнодесни, които се превърнаха в нацисти.Това е проблемът. Нацизмът, който се разпространява от Русия и в момента е силно изразен дори в САЩ - в лицето на Тръмп, силно изразен е в Турция - в лицето на Ердоган. Тази цялата зараза е по целия свят'', това заяви Михаил Михайлов, по известен като Мишо Шамара, в интернет предаването ''Контракоментар'', което се осъществява от блогъра Асен Генов.

Дали е вярно, че българските социалисти стават национал-социалисти?

''Те не са и социалисти, защото ако бяха социалисти щяха да се борят да вдигнат пенсии, заплати, социална справедливост, да има безплатно здравеопазване, безплатни училища - това нещо не ги интересува очевадно. Те се борят само за европроекти и проповядват нацистка идеология, за да могат да плашат хората. Нали знаеш, когато уплашиш някакъв електорат и като се правиш ти на спасител, с популизъм можеш да спечелиш изборите. Това естествено не се случва само в средите на БСП, това се случва и в дясната сфера'', заяви известният от близкото минало рапър.

Мнението на Мишо Шамара за лявото

Не смятай лявото за руското ляво. Руското не е ляво, то е кретения. Нито българското ляво е ляво, то е кретения. Лявото е това, което е в Канада. Нито един демократ тук, които се водят социалисти, никой от тях не иска да национализира бизнеса. Те искат да помагат на бизнеса, искат да инвестират в образование'', коментира той.

Какво мисли Мишо Шамара за комунизма?

''Комунизмът е тотално несполучлив експеримент.Той е доказан. Самоуби се, но къде се самоуби? Местата, където хората позволиха една еднолична диктатура да командва и всичко се срасна с едноличната диктатура. Кадърният човек нямаше шанс за развитие. Комунизмът е толкова лош, че той спира възможността на човек да мечтае и да се развива. Ти нямаш възможност да направиш нещо различно от това, което държавата ти каже и затова ти спираш да мечтаеш, намираш някаква сигурност в своята бедност, еднакво равна навсякъде, като това те успокоява. Отвратително е и видяхме, че не работи. Обаче гледай какво става в последните 20 години. Комунистически Китай направи най-големия скок, финансов и в стандарта на живот - 600 пъти. Вдигнали са 600 пъти стандарта на живот комунистически Китай. Това обаче е на цената, че нямаш право да говориш, нямаш право да мислиш, нямаш право да мечтаеш и каквито и пари да ти дадат, човек без свобода също няма щастие.


За ситуацията в Америка

''Тръмп е най-хаотичният човек, който някога Америка е имала за президент. В един момент Америка се беше уморила от типичните политици и затова в един момент те предпочетоха да вземат каквото и да е - да не е политик. В този случай някакъв клоун като Тръмп, който забавлява хората и говори абсолютно популистки, неонацистки неща по реалитата си, успя да спечели вота. Според мен Тръмп има три страхотни неща. Първо той е като проверка на държавата, дали тя може да работи. След Тръмп сме сигурни, че и магаре да сложиш за президент, тази държава ще работи перфектно. Можеш да пуснеш дори агент на КГБ за президент, тази държава няма да се срине, защото той е такъв, мое мнение. Второ неговата злина и зла мисъл е като ваксина за демокрацията. В сърцето на демокрацията слагаш някакво перфектно недемократично зло и то създава имунната система да започне да работи по-добре. Тоест в днешно време хората са много по-събудени, хората мислят много повече на всякакви теми. Той предизвиква страхотни полемики. Естествено цената и разрухата, която носи това е висока. Третото най-страхотно нещо на Тръмп са комедийните шоута. Представяш ли си колко щеше да е скучен светът без Тръмп'', запита той събеседника си Асен Генов.

Нравите в Америка

''Тук в Америка често ми се случва да видя полицай да сменя гума на някой, който е спукал гума. Ако спукаш гума, ще дойдат две коли и ще ти помогнат. Тоест тук полицаите също работят, те не стоят само да вземат рушвети и да чоплят семки. Те работят, извършват труд, голям труд, рисков труд'', сподели впечатления Мишо Шамара.

Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 9 гласа.

Свързани новини

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове