Last news in Fakti

14 Юли, 2019 20:38 4 230 25

БСП ще "чисти мъртвите души"

  • бсп-
  • корнелия нинова

От левицата предлагат изменения в Изборния кодекс

БСП ще "чисти мъртвите души" - 1
Снимка: БГНЕС

„С премахването на машинното гласуване се посяга на демократичния и прозрачен процес на гласуване в България. Отнема се правото на хората да гласуват машинно, което сега им е дадено. Смятам, че управляващите го правят с цел манипулиране на изборите, защото машините не могат да преправят протоколи и да дописват „мъртви души”. Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова в град Шумен. Тя подчерта, че от левицата ще направят предложенията си, каквито са правили и досега, и ще настояват за изчистване на списъците от „мъртвите души”, да се гарантира видеонаблюдение, да остане машинното гласуване. „Надяваме се този път да бъдем чути, защото това ще бъде гаранция за честни избори”, коментира още тя.

По отношение закупуването на изтребителите Ф-16 и актуализацията на бюджета, Нинова заяви: „Националният съвет на БСП има позиция по въпроса за Ф-16 още от миналата година – ние сме „за” модернизация на българската армия, но тя да не надхвърля 2 процента от БВП, да е обвързана с индустриално сътрудничество, което да дава възможност на българската икономика и предприятия да се развиват, както и да не е за сметка на други социални недофинансирани сектори като здравеопазване, образование, социална политика. Това е принципна позиция на БСП от една година насам.” По думите ѝ от БСП ще изчакат да се вземе решението за Ф-16 и във вторник свикат Съвета по външна политика и отбрана към БСП, за да бъде решено парламентарното поведение на левицата по въпроса.

Относно кандидата на БСП за столицата, Нинова коментира, че конференциите в районите протичат в момента и има яснота за по-голяма част от кандидатите за районни кметове. По отношение на града, тя коментира, че градската конференция е насрочена за началото на септември.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Краси

    28 6 Отговор
    Че те всичките са мъртви душици... Не знам на какво разчитат... Работят на принципа проба-грешка...

    Коментиран от #2, #18

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Краси

    9 10 Отговор

    До коментар #2 от "Гувното метев":

    Аз съм в чужбина и на мен ми смучат к. ра, а не меката пишка като на теб. А ти си стой там да те шлякат.
  • 4 Кой68

    33 10 Отговор
    Другарко вие защо не го въведохте?При вас също бе пълно със мъртви души във избирателните списъци.Та даже и повече бяха.Защо ревете на чужда врата?
  • 5 orbiter

    20 2 Отговор
    Думата "ще" нищо не означава. До сега можеха да го напряват сто пъти.
  • 6 месара

    22 5 Отговор
    е как ше чистите мъртвите души бе другарко, знаеш ли от колко гласа ше се лишите?
  • 7 onq s konq

    18 4 Отговор
    Сетила се "Мара да се побара"?!...Не искала Нинова Военните разходи да надхвърлят 2%...НЕ ЧЕ НЯКОЙ СЕ СЪОБРАЗЯВА С ОПОЗИЦИОННАТА Й ПАРТИЙКА,но в итерес на истината БОРИСОВ МНОГО ПОВЕЧЕ ОТ НЕЯ НЕ ЖЕЛАЕ ТОВА!Затова и хората с ЕЛЕМЕНТАРНИ счетоводни познания разбират,че ТОЧНО ТОВА Е ПРИЧИНАТА за да договорим в момента ЛЕКО ОРЯЗАНА КОМПЛЕКТОВКА на ф-16,като ДОГОДИНА И ПО-ДОГОДИНА ще ДОзакупим и ЦЯЛОСТНОТО ОБОРУДВАНЕ,осчетоводявайки го като "разход" в следващите ежегодни 2%,изпълнявайки по този начин Препоръките на НАТО!А колкото до Бесепарската "битка" с "мъртвите души"...НА КОГО ГИ РАЗПРАВЯ НИНОВА ТИЯ?А ще може ли да премахне и 1 "мъртва душа"?И да е ясно:Това не са УМРЕЛИ ХОРА,а бълг. граждани /живи и здрави/,които ТУ СА В БГ,ТУ НЕ СА БЕЗ ДА ДАВАТ ОТЧЕТ на когото и да било за колко време ще отсъстват.С 2 думи-Според закона НЯМА СИЛА НА СВЕТА която да ги изтрие от Избирателните списъци,БЕЗ ТЯХНО СЪГЛАСИЕ!Остава БСП да ги издири и да вземе ПИСМЕНО И НОТАРИАЛНО ЗАВЕРЕНО съгласието им за отписване от списъците- така вече Нинова може да изпълни заканата си:)
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Другия с коня

    25 5 Отговор
    Пак заблуждаваш Обществото Другарко Нинова.....Какво общо имат Списъците със Гласувалите....Казвам ти го като дългогодишен Председател на Секционна комисия....Гласувалите са описани с данни и подпис....Брой бюлетини в урната....Няма възможност в секционна комисия някоя партия да се Облагодетелства по какъвто и да е било начин....Загубата е Болезнена,но търсете Причината в Себе си...

    Коментиран от #13

  • 10 Един

    25 5 Отговор
    Вие отдавна сте мъртви!!!
  • 11 среднощен

    21 6 Отговор
    Погледнато богословски - душата е безсмъртна..! БСП по-добре да се занимава със своите избиратели..! Вярно е, че голяма част от тях е във "пределна" възраст, но защо трябва да им се напомня това от г-жа Нинова..? Когато електоратът ти е "застаряващ", трябва много внимателно да се подбират думите..!
  • 12 Другарко нинова

    12 3 Отговор
    Да почнат от себе си...
  • 13 ....

    7 1 Отговор

    До коментар #9 от "Другия с коня":

    В СИК може и да е така, което не изключва мъкненето на бюлетини и “броенето” им почти цяла седмица. Освен това, опашките от МаАлата в края на изборния ден едва ли ще е Асан да гласува с машинките, което ще му отнеме час, а и едва ли ше се справи кое номерче точно трябва да натисне и как.
  • 14 Дондел

    4 5 Отговор
    Чета и не вярвам на очите си! Конкретност, почти без манипулация и без пяна на устата. Браво! Ако не е само моментно състояние а е тенденция, може и да стане нещо добро от тази дама.

    Коментиран от #20, #23

  • 15 гост

    8 5 Отговор
    Изчистят ли мъртвите души,БСП ще изчезне с мъртвия си електорат.
  • 16 Феноменално мислещ в 21 век

    7 1 Отговор
    Няма мъртва душа, има изкривена душа!
  • 17 Кире

    5 2 Отговор
    Иронията е,че мъртвите души са всъщност тези,които не се свенят да използват дори починалите за постигане на користните си цели.
  • 18 Дриснята метев

    1 9 Отговор

    До коментар #1 от "Краси":

    Ама и през ноща ще ближеш насраният ГъС на тъпака борисОфф,да ви еба пичката майчина и на двамата!
  • 19 Nik

    13 2 Отговор
    Хора,мисля си дали повече е необходино да я коментираме "другарката" Нинова!Удостояваме я с излишно внимание!Не знам дали "чувства",че я очаква разгром на БСП през есента на изборите!Само ще попитам за "машинното"гласуване:как ще гласува нейният електорат- от повечето възръстни хора,над 70 години,които "хал-хабер" си нямат от това?Аз самият,може би ще се ориентирам малко трудничко,камо ли тия хора!Може би някой ще им "подсказва" и ще натиска "за правилния човек"?Опасявам се по-скоро,ако има такова "машинно"гласуване,някои от възрастните да не получат инфаркт или инсулт от притеснение!Кой ще отговаря,ако някой почине от това?
  • 20 Nik

    5 0 Отговор

    До коментар #14 от "Дондел":

    Препоръчвам Ви,съвсем сериозно да отидете на психиятър!Вервайте ми,имате проблем с мозъка и мисленето!Хайде със здраве,от Nik!
  • 21 ХА ХА ХА

    8 2 Отговор
    ДА ЗАПОЧНАТ ОТ ТЯХ СИ, ПО УМРЕЛИ ОТ ТЯХ НЯМА, ЖИВВАТ ЕДИНСТВЕНО КОГАТО ИМА НЕЩО ЗА КРАДЕНЕ !
  • 22 Куронага

    5 3 Отговор
    Кака Кури, духа на Решетников.
  • 23 полу- защитник

    5 1 Отговор

    До коментар #14 от "Дондел":

    "Вълкът козината си мени, но нрава не"!
  • 24 Отец Нафърфорий

    5 3 Отговор
    Пълно е с мъртви червени бабички които все още продължават да гласуват за Партията.
  • 25 Пепо..

    2 1 Отговор
    Курнелка,щом си мераклийка за машини,вземи си един вибратор и си играй с него.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове