Отидете към основна версия

5 490 88

"Възраждане": Нужна е стратегия за оставките на правителството и главния прокурор

  • костадин костадинов-
  • мерки-
  • протест

Предлагат създаването на експертен щаб

Снимка: БГНЕС

"Предлагаме да създадем експертен щаб, който да изгради стратегически план за постигането на заветната цел – оставки на Правителството и Главния прокурор незабавно и безусловно. Щаб, който да разпредели и координира усилията на всички ни, така че те да се съединят и ефективно да се допълнят". Това посочват в своя позиция партия "Възраждане".

Целият текст:

"За пореден път, днес в деня на Съединението, Възраждане призовава всички опозиционери да се обединим и направим заедно първата стъпка към спасението на България – да получим незабавните и безусловни оставки на Правителството и на Главния прокурор.

Ние осъзнаваме някои идеологически различия, които имаме с останалите опозиционни политически сили. Изпитваме и дълбоки подозрения и съмнения в мотивите на някои от тях, които в предишни времена са били част от статуквото, най - вече към тези от тях, които по един или друг повод са влизали в коалиция с ГЕРБ или са били част от правителствата на прехода.

На 2-ри септември – в деня на „Великото народно въстание“ против управляващата ни хунта, Възраждане бе на първата линия. Така, както на знаменателните протести от началото на годината - на 27-ми януари, 7-ми февруари, 7-ми март, 14-ти май, 15-ти юни. За съжаление „Въстанието“ не постигна целта си, която беше оставка и предизвикване на предсрочни избори, организирани от служебен кабинет и българите не получиха победата, която заслужаваха.

Причината за това беше, че нямаше създаден общ щаб, който да координира действията на всички активисти. Не бяха разпределени зоните на отговорност. Не бяха уточнени способите и методите за постигане на целите, така че да няма изненадани и недоволни от страна на едни участници в протеста от действията на други участници в протеста.

Освен това, след като служителите на МВР отведоха от площада д-р Костадин Костадинов – председателя на Възраждане и по този начин принудиха по-голяма част от членове и симпатизанти на политическата организация да напуснат площада и да търсят лидера си повече от 18 часа, протестът остана без опитността на хора, които многократно са доказали способността да се справят с провокатори. Така сред мирните протестиращи се внедриха провокатори най-вече в късните часове на нощта.

Ако днес си зададем въпроса: Защо не успя „Великото въстание“ и каква е причината за неуспеха ни, отговорът е отлично описан от титана на революционното движение Гоце Делчев: „но що да правим, като сме българи и колкото капи – толкова капитани!?“

Ето защо, за пореден път днес, в деня на Съединението, след направен анализ на събитията от изминалите дни, Възраждане отново призовава всички лидери на опозиционни парламентарни и извънпарламентарни партии, както и президентската институция, да се обединим от възможността за прагматично постигане на неотложната цел .

Предлагаме да създадем експертен щаб, който да изгради стратегически план за постигането на заветната цел – оставки на Правителството и Главния прокурор незабавно и безусловно. Щаб, който да разпредели и координира усилията на всички ни, така че те да се съединят и ефективно да се допълнят.

Съединението е пътят към обединението. Днес, когато се връщаме назад към това паметно събитие, е добре да помним, че 6-ти септември не е само празник, а и дълг. Нашите деди поставиха началото със съединението на Източна Румелия и Княжество България. От нас зависи дали ще продължим делото им.

Актът на Съединението е пример и поука за сегашните поколения, защото смели българи са нужни и днес. Такива, които няма да се крият зад красиво облечени думи, а ще бъдат хора на действието. Личности, които ще обединят българите, защото единствено и заедно ще успеем да постигнем ново Възраждане за Родината ни. На постовете, които са заемали достойни български мъже като Каравелов и Вазов е изключително важно да застанат отново достойни и честни личности като тях. Съвременни възрожденци, които милеят за Родината и народа.

Нека днес, в този велик за националната ни памет ден, си припомним заветите на дедите ни, да се поучим от техните грешки и победи, да се обединим и намерим сили да поемем по спасителния за България път!

Политическа организация Възраждане е готова да подаде ръка на всички! За да я има България!"

Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 58 гласа.

Свързани новини

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове