Отидете към основна версия

4 508 104

Вигенин: Борисов ще опита да се върне на бял кон във властта

  • кристиан вигенин

БСП няма да се явява в ролята на партия, която ще настоява и ще се моли да бъде част от новото управление, каза той

Снимка: БГНЕС

Резултатът от изборите е тежка загуба за БСП и никой не си прави илюзии, че може да се подцени. Затова вчера Изпълнителното бюро на БСП подаде оставка - защото така се прави, трябва да се понесе отговорност. Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ Кристиан Вигенин от ръководството на БСП.

Смятаме, че с това трябва да бъде намален натискът върху Корнелия Нинова, защото идват трудни времена и имаме нужда от лидер. И когато дойде времето, Нинова да предложи ново Изпълнително бюро, което да отговаря на целите на партията, заяви той.

Самата Нинова заяви, че осъзнава своята отговорност за изборната загуба. Но ние сме партия с чувство за самосъхранение и да започнем крамоли в партията е най-лошият вариант. Трябва да проведем разговори в партията, но трябва да участваме и в разговора какво се случва в държавата. Хората категорично казаха, че не искат ГЕРБ и Бойко Борисов да ги управляват, но БСП трябва да заеме позиция как ще функционира едно бъдещо Народно събрание и управление, и заради резултата си от изборите да прояви скромност, посочи Вигенин.

БСП няма да се явява в ролята на партия, която ще настоява и ще се моли да бъде част от новото управление. Трябва да направим необходимото, за да бъде прерязана връзката между партията и държавата ГЕРБ, да започнем разграждането на създадения от Борисов и ГЕРБ мафиотски модел. Това няма да стане със сръдни, трябва да се подходи отговорност, трябва да си даваме сметка за сложността на този процес. Този парламент има възможности за това, отбеляза Кристиан Вигенин.

Предстои ни гигантско усилие и в момента не е редно да се отхвърля помощта на всеки, който иска да помогне. В този момент трайното отстраняване на ГЕРБ от властта, за да може да се нормализира политическият процес, изисква време и усилия. Ние сме готови да положим тези усилия. Ние също бяхме по площадите по време на протестите, имаме основания да търсим единодействие в тази посока, добави той.

Трябва да направим преглед на въпросите, свързани със съдебната система и необходимостта да се гарантира нейната ефективност, преглед на всичко, свързано с честен и обективен изборен процес, както и ред други въпроси, които да помогнат за по-бързото справяне със здравната и икономическата криза. Под падащия сняг онзи ден премиерът се опита да злоупотреби със страха на хората, но ситуацията не е лека, заяви социалистът.

Ние не се притесняваме от нови избори, а от това, че те могат да създадат среда, в която Бойко Борисов да има партньори, че партиите от протеста могат да имат по-ниски от сегашните резултати. Бих препоръчал да се играе на сигурно. Защото Бойко Борисов няма да се откаже от възможност да се върне на бял кон във властта. Този човек трябва да бъде отстранен от властта. Трябва да подходим отговорно, с мисъл за година поне напред, а да не се поддаваме на емоциите кой с кого не иска да си играе, каза още Вигенин.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 32 гласа.

Свързани новини

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове