Отидете към основна версия

8 355 175

Манолова към Борисов: Нямаме намерения за принудително довеждане

  • мая манолова-
  • парламент-
  • принудително довеждане-
  • бойко борисов

Парламентът не е трибунал, сградата на съда е на друго място, напомни Манолова на Борисов

Нямаме намерения да прилагаме средствата на принудителното довеждане. Народното събрание взе решение, с което задължи Борисов да дойде в парламента и той е длъжен да го направи, като всеки български премиер, министър, всяко длъжностно лице и дори български гражданин. Парламентът не е трибунал. Сградата на съда е на друго място и тук присъди не раздаваме. Това заяви председателят на парламентарната група „Изправи се! Мутри вън!“ Мая Манолова във видео на живо във фейсбук относно изявлението на Бойко Борисов по-рано днес.

Когато министрите дойдат на гости в „зайчарника“, могат да седнат, където им посочите и да се съобразят с вашето желание. Това обаче е българският парламент и тук те имат определени от закона места, коментира Манолова по повод изявлението на Борисов, че министрите му щели да се връщат като депутати в парламента.

По повод твърденията на ГЕРБ от днес, че Борисов вече не бил длъжностно лице Манолова уточни, че според Конституцията до избирането на ново правителство, сегашното в оставка изпълнява функциите си.

Разбирам, че Борисов иска да накаже българския народ, че ГЕРБ са в изолация и че няма да има кабинет „Борисов 4“. Вероятно е сърдит и на новите партии и формации, изпратени в парламента, но това е волята на българския народ. Спазете текстовете на българската Конституция, в която сте се заклел като министър-председател и се дръжте достойно, призова още Манолова.

Законите трябва да се спазват и премиерът да дойде и да обясни в парламента какво е състоянието на държавната хазна, на здравната и икономическата криза и каква е подготовката на българското правителството за внасяне на Плана за възстановяване и устойчивост в Европейските институции. Очакваме в сряда да има важен за българите дебат дали ще е внесен в срок Плана, ще дойдат ли в България тези 12 млрд. лв. в срок и ще обхванат ли засегнатите от пандемията отрасли и хора, допълни тя.

Това не са парите на ГЕРБ или за ГЕРБ. Това са парите на европейските данъкоплатци, предназначени за българските граждани. За всички е важно в този План да не са пропуснати цели отрасли, да има средства и за туризъм, и за транспорт, иновации, модернизация и цифровизация на фирмите, подкрепа за малкия бизнес и домакинствата, а не само за бетон, тръби, стиропор и ремонти – това, от което ГЕРБ са се научили да крадат, подчерта Манолова.

Арман Бабикян от ПГ „Изправи се! Мутри вън!“ добави, че е хубаво законът да се спазва. Не е страшно да се явите в парламента. Това е законодателният орган на България и той Ви е избирал за министър-председател. Ако има голям уплах, че ще сте разпитван или ще Ви се случи нещо лошо, или НСО вече не ви пази, ние ще Ви пазим да влезете безпрепятствено в парламента. Нищо, че сте в оставка, когато ви е удобно и не сте в оставка, когато ви е удобно. Изправете се пред народа и неговите избраници! Когато не подадете навреме в Брюксел Плана за възстановяване и устойчивост и Вашите избиратели ще страдат, защото парите няма да ги има, допълни той.

Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 85 гласа.

Свързани новини

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове