Отидете към основна версия

5 777 82

Манолова: Фандъкова е безотговорна, безсмислено е да слушаме Десислава Атанасова

  • мая манолова-
  • евродикоф-
  • бойко борисов-
  • топлофикация-
  • паламара-
  • илчовски

Имаше законно право на протест, а не държавен преврат, заяви бившият омбудсман

Снимка: БГНЕС

Самото засекретяване е незаконно, както и подслушването. Всяка една дума, която съм казала, беше цитирана в тези сигнали. Моят сигнал до МВР е абсолютно основателен. Това, което говорихме през последните месеци, че незаконно се подслушват граждански активисти и целия офис на ИБГНИ. От вчера ми звънят много лица, които искат да има справедливост и да знаят защо са били подслушвани.

Това заяви Мая Манолова, ИБГНИ в ефира на "ЕвроДикоф" на телевизия "Евроком".

"Предлагам на Десислава Атанасова да не е ѝ обръщаме внимание. Целият проблем е, че от формална страна това, което ние казахме и доказателствата, които имахме, че Спецпрокуратурата е образувала досъдебно производство за едно от най-сериозните престъпления в НК, държавен преврат, метеж, срещу протестиращите, които са работили според нея като ОПГ, искат насилствено да свалят властта. Това е законно право на протест, а не държавен преврат“, коментира Манолова.

"В момента целият проблем е, че в действащото законодателство няма предвиден ред, който да защити хората от такова посегателство. Когато се прави масово, това е скандал с европейски мащаб. Ще искаме информация от Спецсъда за това подслушване, ако ни откаже, ще обжалваме в съда. Ще изчерпаме опциите по национален ред, след това ще заведем колективен иск в съда в Страсбург, за да имаме основание, чрез което авторите на това деяние да си понесат отговорността. И да се гарантира, че утре това няма да се случи“, поясни Манолова.

„От всички създадени комисии, ние сме една от двете, които приключиха дейността си с доклад. Проектът няма да бъде готов и до края на годината и дружеството не е предявило иск за тези неустойки, а от 1 януари ще продължат и през следващата година", заяви Манолова по повод "Топлофикация-София". "Всички шефове у на БЕХ, и на АЕЦ „Козлодуй“ и на „Марица“, и на „Топлофикация София“ получават колосални заплати по 200 000 лева на година. Ние сме добронамерени. „Топлофикация София“ оказа се, че са ощетили столичани с 20 млн. лв. След това не са били длъжни да платят ДДС, а след това е внесла ДДС, дружеството не го е възстановило.“, уточни Манолова.

„Поведението на Фандъкова е абсолютно безотговорно с нежеланието си да се занимава с проблемите на „Топлофикация София“ тя поставя под риск столичани.“, разкритикува тя столичния кмет, като подчерта, че от 1 октомври „Топлофикация София“ ще работи незаконно, затова, че тя не е увеличила деругацията. „1,6 млрд. лева дългове дължи „Топлофикация София“. Там има един придворен кръг, който печели на гърба на столичани и не знам кога ще ѝ се поиска отговорност.“, добави Манолова.

„Илчовски и „Градус“ развиват дейност в обсега на министерство на земеделието. Оказа се, че те не са успели да им намерят координатите и да се свържат с тях и да им извършат проверка дали има картел на маслодайния слънчоглед. Дали са го принуждавали Илчовски да продава на по-ниски цени на „Градус“. В същото време от Европейската прокуратура са се свързали по делегация с него, от там са намерили Илчовски, тук от БАХ не са успели.“, посочи тя.

„Аз лично не влязох да разгледам тази луксозна резиденция, но беше важно тази битка да бъде доведена до край", заяви Манолова за За „Паламара“ и покоите на Бойко Борисов.

"Вчера бяхме с граждани на Шумен стана дума, че само лицата на властта имат достъп до там – Борисов и неговия кръг. А реално това е държавно стопанство и пробвахме да видим дали има достъп до него и не ни пуснаха в качеството ни на граждани.“, разказа Манолова.

„Чакахме около 1 час да дойде шефа, в крайна сметка той не дойде. Ние влязохме, за да може гражданите на Шумен да могат да влязат с нас. В крайна сметка успяхме и бяха извадени и други нарушения – 10 дка са продадени с административната сграда за 80 000 лв, дивечът е частен, а всичко това е държавно. Реално това място работи на загуба, за да може властта и елита да се забавлява. В крайна сметка нека се забавляват както и където искат, но да не е с публични пари и ето това трябва да бъде прекратено.“, завърши тя.


Бел.ред.
2 509 864 българи заявиха на Референдума от 2016 г., че депутатите трябва да се избират на мажоритарни избори в два тура, но политическия елит и неговите кукловоди не позволяват това да се случи, а в техните медии темата е табу.

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 65 гласа.

Свързани новини

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове