Отидете към основна версия

2 885 41

Законите на политическата джунгла у нас са неумолими

  • илиян василев-
  • мерки-
  • правителство

Предизборно споразумение за съвместно управление след изборите ще потуши тази самоубийствена страст

Снимка: Фейсбук

Законите на политическата джунгла у нас са неумолими. Колчем се появи нов субект и другите се нахвърлят върху него. Ако забелязвате никой не говори нито за Борисов, нито за Пеевски.

Това коментира във "Фейсбук" Илиян Василев.

Импонира ми позицията на Христо Иванов - да не критикува, а да предлага. И да приемат и да откажат той остава с декларираната си добронамереност и ще ограничи риска за своята партия от миграция на вота.
Да отговорим на няколко въпроса за да рационализираме поведението си.

По-добре ли е К и А партията да се яви самостоятелно, отколкото в предизборна коалиция? Отговорът е в две части - да, защото ще прибере периферия, която до този момент не спечелена от партиите на протеста, или разочаровани, които няма да отидат да гласуват /основно от ИТН/ и не, защото ще вземе и периферия от другите партии на протеста.

Тук сметката е ясна - дали ползата /за каузата на управлението срещу Борисов/ е по-голяма от "вредата". Не мисля, че има разумен човек, който да не се надява че ползата ще бъде по-голяма. Тук и критиките срещу новата партия не непременно и пречат.

Единственият ни ориентир са тези 121 плюс гласа. Още преди време бях казал, че предизборна коалиция ще консолидира протестния вот, като го направи управленски и така ще вземе и от ГЕРБ - там има доста голям дял на "слънчогледен" вот - с властта.

Другият предмет на критика е несъстоятелен - това че ще ползват други малки партии - новите нямат никаква друга алтернатива.
Третият въпрос е как да се съчетае енергията на промяната - възможно е само едно - предизоборно споразумение за съвместно управление с ДБ и ИБГНИ. Не съм сигурен за ИТН.

Това което ме притеснява, че отива много енергия във взаимни нападки, а Борисов, Доган, Пеевски и Гешев са си на завет. И ГЕРБ и ДПС също.
Предизборно споразумение за съвместно управление след изборите ще потуши тази самоубийствена страст.

Единственият начин "периферията" и неопределилите се да подадат гласовете за следизборната коалиция по отделните партии без катаклизми помежду им е избирателите да бъдат убедени, че протестните партии могат да мелят брашно заедно. Защото атаките помежду им неминуемно ще прераснат в лична неприязън и след два провалени избора хората отново ще си кажат - тези пак няма да направят нищо.

Така че намалете децибелите. Ако не можете да запазите симпатиите на своите избиратели то основната причина е във вас, не в околната среда и конкуренцията. Избирателите не са крепостни. Конкуренцията е здравословна.
Да, и за мен аналогиите между НДСВ и К и А са повече от една, но този път няма вероятност новата партия да стане първа сила. Могат да имат претенции за 30 процента, но те са несериозни.

Забележете повечето нападки към К и А идват от медии и политици на задкулисието и е странно, как им пригласят и хора от протеста? Някой друг път ще ви говоря за айкидо политиката.


Бел.ред.
2 509 864 българи заявиха на Референдума от 2016 г., че депутатите трябва да се избират на мажоритарни избори в два тура, но политическия елит и неговите кукловоди не позволяват това да се случи, а в техните медии темата е табу.

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 25 гласа.

Свързани новини

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове