Отидете към основна версия

1 595 52

Нинова: Призовавам партиите да не слагат разделителни линии

  • корнелия нинова-
  • бсп-
  • партии

Левицата тръгва към изборите с три конкретни цели

Кадър NOVA NEWS

„Призовавам всички партии да не слагат разделителни линии, да седнем да разговаряме по същество по проблеми и най-вече - за конкретни решения. Няма нужда да констатираме проблемите. Те са от ясни по-ясни. Връхлитат ни нови и нови кризи. Време е за разум, спокойствие, решения и действия”. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в предаването „Офанзива с Любо Огнянов" по NOVA NEWS.

„БСП тръгва към изборите с три цели – да дадем стабилност на държавата, да дадем сигурност на семействата и домакинствата и да влезем в парламента с конкретни и готови решения по конкретни проблеми”, каза тя.

„По-важно е да разговаряме какво ще правим и след това – с кого ще го правим. Имаме готов план какво трябва да се направи през първите 100 дни, проект за бюджет за 2022 г, както и законодателна програма за започване на истинската промяна, защото това досега не беше такава”, посочи Нинова. И допълни: „За нас е важно с когото и да разговаряме да сме наясно, че имаме съгласие за тези действия през първите 100 дни”.

„Проблем номер едно в момента са високите цени. От понеделник започваме редица от срещи с млеко- и месопроизводители, синдикати, работодатели и заедно с тях искаме да обсъдим тези 100 дин. Най-важно е да се направим план за озаптяване на скока на цените”, заяви още Нинова.

По думите ѝ констатирането на проблемите не е достатъчно. „Трябва разум, спокойствие и действия. Добре е да се огледаме какво се предприема като мерки в Европа”, посочи лидерът на БСП.

От партията предлагат да се намали ДДС на енергоносителите, ДДС на храните от малката кошница, както и да се гарантират първите 200 киловат часа на всяко социално слабо семейство, като те се приемат от държавата. „Предлагаме и да се създаде в бюджета за догодина един антикризисен енергиен фонд, който да се използва именно за такива мерки. Парите в него ще бъдат от свръхпечалбите на производителите и търговците на електроенергия”, обясни Корнелия Нинова.

Запитана дали има „червени линии”, които БСП е готова да пресече в преговорите за съставяне на следващ кабинет, тя отговори: „В сегашната ситуация интересът на хората стои на първо място, а партийният – на второ. Компромиси са допустими. Не бихме направили обаче такива със задкулисието. Пет години вече се борим с този тип управление. Бихме седнали и бихме говорили по политики отговорно и разумно, както го направихме в предишния парламент. Не бихме говорили с ГЕРБ и БСП”.

„Подкрепяме безапелационно Радев и Йотова като кандидати за президентска двойка. Ще работим те да са победители”, посочи още Нинова.


Бел.ред.
Уважаеми читателю,
14 ноември 2021 г. ще е уникален ден, когато ти ще гласуваш едновременно за конкретен човек (мажоритарен избор на президент) и за списък от хора (подбрани от и верни на задкулисието нови депутати).
Усещаш ли разликата?

Поставете оценка:
Оценка 3 от 10 гласа.

Свързани новини

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове