Отидете към основна версия

6 567 86

"Възраждане" срещу Кирил Петков: Държавата отново абдикира

  • мораториум-
  • цена-
  • ток

Поне 160 човека в парламента имат фотоволтаици

Снимка: БГНЕС

Решението за мораториума върху цените беше бягство от отговорност на управляващите. Не е нормално новият министър-председател да не влезе в ролята, за която е избран, а да прехвърли това на депутатите. По тази причина внесохме искане за изслушването му. Това заяви заместник-председателят на Народното събрание от квотата на "Възраждане" Цончо Ганев в предаването „Денят на живо“ по Нова нюз.

„Не е нормално да плащаме най-скъпия ток в Европа, по-скъп е отколкото в Полша. Фирмите фалират. Това е така от 4 месеца, но не се направи нищо. Държавата е абдикирала. Би трябвало управляващите да имат готови управленски решения, които да се приложат веднага“, подчерта той.

Той изтъкна, че БСП и ДСБ са стари партии и не би трябвало да изпадат в такава ситуация, като гафа с влизането в сила на мораториума, смята от „Възраждане“.

„Наложи се мораториум до края на март месец. Ние предложихме да е до края на април, защото в една част от България тогава все още е студено. Какво правим на 31-ви март, когато сметките скочат кардинално? С мораториума КЕВР спира това повишаване на цените, но проблемът само се отлага, не се решава“, изтъкна зам.-председателят на Народното събрание.

„Трайните решения трябваше да дойдат от управляващата коалиция. Вместо това отлагаме решението и замитаме проблема. Трайното решение, което ние предлагаме е електроенергията, произвеждана от българските предприятия, да се пренасочи към нашия пазар и каквото остане – да се изнася в чужбина“, обясни Цончо Ганев.

По думите му депутатите-лобисти не са съгласни да се вземе решение в полза на хората и се аргументира. „Поне 160 човека в парламента имат фотоволтаици. Това са хора, разпръснати в целия парламент, не са само от една партия. Те не са директни собственици, а чрез поставени лица или роднини. Предложението да се орежат фотоволтаиците не беше прието от мнозинството“, разкри той.

Във връзка с евентуалното въвеждане на зелен сертификат за депутатите, Цончо Ганев заяви:

„За мен е знак, че има нормалност във всяка една политическа формация. Ако не гласуват под нареждане зеленият сертификат ще отпадне. Мерките не дават резултат, само ограничават икономиката. Най-бедната държава и най-изнемогващият бизнес е изправен пред колапс. Когато се въведе зеленият сертификат в НС тогава всеки един работодател може да каже, че го въвежда също. Решението в Министерски съвет да се влиза само със зелен сертификат показва, че ваксинирането не е задължително, а принудително. Ако се въведе тази мярка и в НС, ние от „Възраждане“ излизаме отпред с гражданите и ще влезем по друг начин. Те искат да ограничат конституционните ни права“, каза още Ганев.

Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 98 гласа.

Свързани новини

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове