Отидете към основна версия

4 088 66

Асен Василев обяви кога свършва преходът

  • асен василев-
  • продължаваме промяната-
  • избори-
  • политика

С ГЕРБ няма как да говорим, обяви бившият финансов министър

Усеща се известна умора в гражданите, че за четвърти път трябва да ходим на избори. Някои хора казват - писна ми, вече няма за какво да се гласува.

Искам да кажа на всички тези хора - излезте и гласувайте. Дори да кажете "Не подкрепям никого", това пак е активно отношение към това кой да управлява страната. Това е изключително важно за всички, за да имаме възможност да сложим край на този 30-годишен преход, да спрем да се въртим на едно място, да отлепим и да станем една нормална европейска държава, каза в Стара Загора съпредседателят на "Продължаваме промяната" Асен Василев, предаде Novini.bg.

"Ние направихме първи стъпки България да стане една по-социална държава – пенсиите се увеличиха повече, отколкото в последните 12 г., детските градини станаха безплатни, спряхме отровните храни на "Капитан Андреево". Искаме да продължим с това хората да изкарат спокойно зимата. За целта трябва да има увеличение на заплатите, да има и допълнително увеличение на пенсиите, така че всички български граждани да имат по-високи доходи. От друга страна не трябва да има увеличение на цените на електроенергията за бита, електроенергията за бизнеса да продължи и догодина да е по 250 лева на мегаватчас, и цената на газа и на дървата да са поносими през зимния сезон, за да могат всички български граждани да изкарат спокойно зимата. За да стане това, трябва да има сформирано едно стабилно правителство, а за да се сформира едно такова правителство, хората трябва да излязат и да гласуват", заяви Василев.

"Залогът на изборите е дали ще продължим да се въртим в кръг и да седим в този безкраен преход или ще отлепим и ще тръгнем по пътя на това да станем една нормална европейска държава с нормална социална политика, с нормално образование здравеопазване, по-високи доходи и по-справедлива правосъдна система", подчерта съпредседателят на "Продължаваме промяната".

"Ние не сме поставяли "червени" линии. Нещата, с които не сме готови да направим компромис, са очевидни за нас и за повечето партии в България – да не се променя геополитическата ориентация на страната и да има едно ясно изявено мнозинство, което да подкрепи една истинска антикорупционна реформа, така че най-накрая да има малко справедливост в България", коментира Асен Василев.

"С ГЕРБ няма как да говорим, защото ГЕРБ не само че не се реформира като партия, а иска да продължи това, което се случваше в последните 12 г. В момента се връщат обратно кадри, опит да се върнем към бюджетите на "постната пица" и да ни се обясни, че няма пари за нищо, опит да се каже, че нищо лошо не се е случило, никой нищо не е откраднал – а това няма как да се докаже, докато не е разследвано. Докато това отричане на очевидното продължава, това за нас е котва, която ни дърпа назад в миналото вместо да ни даде шанс да се придвижим напред, най-накрая да отлепим и да станем нормална европейска държава", добави Василев.

Водачът на листата на "Продължаваме промяната" в Стара Загора Радослав Рибарски посочи, че за града основният приоритет е запазване на мините и ТЕЦ-овете. "Тази цел постигнахме през Плана за възстановяване и устойчивост. Продължаваме да държим на датата 2038 г., ще я отстояваме и през териториалните планове, които ще бъдат преработени. За града е важно отсечка като магистрала "Тракия" да бъде окончателно завършена като проектиране и да започне изграждането ѝ, може би през следващата година", заяви Рибарски.

Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 171 гласа.

Свързани новини

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове