Отидете към основна версия

2 513 111

Румен Радев: Бъдещето е в задружните ни усилия

  • румен радев-
  • нова година-
  • поздравление

Президентът силно се надява, че през новата година приоритетите на българския парламент ще съвпадат с тези на гражданите

Снимка: БГНЕС

Силно се надявам, че през новата година приоритетите на българския парламент ще съвпадат с тези на гражданите, а политическите партии ще поемат своята отговорност за дългосрочното устойчиво развитие на България. Това заяви президентът Румен Радев в обръщението си към българския народ по случай Нова година. Радев добави, че до сформирането на редовно правителство, служебният кабинет ще продължи да изпълнява "своя дълг за овладяване на енергийната криза и инфлацията, за гарантиране на сигурността на българите, за модернизацията и европейската интеграция на страната ни".

Според държавния глава изминалата година е била наситена с кризи и предизвикателства, и е поставила на изпитание не само икономическата и социална стабилност, но и способността на политиците ни да постигат съгласие и да бъдат редом с гражданите.

"Близо до нас избухна опустошителна за Европа война, която продължава да се разгаря и ожесточава. Енергийната криза и рекордната инфлация засегнаха всеки български дом. И тази година не ни подминаха природните бедствия и поредните предсрочни избори, а надеждата за политическа стабилност се отлага за следващата", коментира Румен Радев.

По думите му именно в моментите на изпитание, "когато залогът е бил човешкият живот и нашата съвест, обществото ни показа съпричастност и духовна сила, зрялост и единение". За да ни върне вярата, че България ще пребъде. Институции и граждани си подадоха ръка, за да приютят търсещите спасение от войната в Украйна, да потушат летните пожари и окажат помощ на пострадалите при наводнението в Карловско, да намерят изгубения Александър, да подкрепят каузата за здравето на българските деца, коментира той.

Румен Радев призова в днешната тържествена нощ да не забравяме, че спасението не е на дъното на чашите и успехът не е късмет в баницата. "Бъдещето е в задружните ни усилия, в отговорната позиция на всеки от нас при всеки житейски и политически избор", сподели той.

Президентът отбеляза, че няма непостижими цели там, където гражданската енергия е вложена не за спасение поединично, а за възхода на цялата нация. "Където всеки може да се гордее, че е част от общия успех. Благодаря на всички, които през изминалата година се бореха за една по-добра България", каза още Радев и заяви, че никой отвън няма да се загрижи за нашия напредък, достойнство и място под слънцето, за бъдещето на нашата Родина и децата на България. Това е наша грижа, отговорност и морален дълг, допълни държавният глава.

Радев пожела Новата 2023-та година да донесе мир и да я посрещнем с вяра в себе си и надежда за бъдещето. "Да надмогнем апатията и разделението, защото само единни, със силата и таланта на цялата нация, можем да градим онази България, в която децата ни да остават и с която да се гордеят", каза още той и призова да благодарим на всички близки и приятели за обичта и подкрепата. "Да отдадем дължимото на онези, които в празничната нощ са на работното си място и на своя пост. Да пожелаем спорна година и на нашите сънародници по всички краища на света", допълни президентът.

Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 53 гласа.

Свързани новини

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове