Отидете към основна версия

1 701 63

Нидал Алгафари: Ние, българите, имаме свръхочаквания и все чакаме месия, който ще ни спаси

  • партии-
  • лидери-
  • криза

Лидерите на партиите като личности могат да разрешат проблема с политическата криза, защото те са лидери, те водят, смята кинорежисьорът

Въпросът е в няколко човека в тази държава – Бойко Борисов на първо място, Кирил Петков и Асен Василев на второ място, Корнелия Нинова на трето, Мустафа Карадайъ и г-н Доган на четвърто място, на пето – г-н Радев, президентът.

Това са хората, които би трябвало те, като личности, да разрешат проблема с политическата криза, защото те са лидери, те водят. Каквото и да направи лидерът, тези, които са зад него, му вярват. Хайде да не казвам съвсем сляпо, но му вярват и биха приели всяко негово решение. Това каза в интервю за агенци "Фокус" Нидал Алгафари.

Той посочи, че може би има някакво усещане – ако ПП-ДБ излязат, макар и с един глас, пред ПП ГЕРБ, с един мандат повече даже да вземат, те са длъжни да представят някакъв вид правителство и тогава смятам, че може би Бойко Борисов е човекът, който ще направи поредния компромис, в името на добруването на хората, в името на това да не се сринем тотално и да подкрепи такъв вид правителство. Проблемът обаче тогава ще бъде, че те ще бъдат заложници на политиката или желанията вече на ПП ГЕРБ.

"Да си намалят малко собственото его, защото ако тръгнем да погледнем, какво искат едните, вторите, третите и четвъртите, те искат едно и също, всичките до един, или поне така декларират. И политическата формация около Кирил Петков и Асен Василев, и политическата формация около Бойко Борисов, и около Корнелия Нинова искат горе-долу едно и също. Да, имат едно, две, три различия, но те са две-три различия от общо 100, които ги обединяват или по които те са съгласни, че по някакъв начин трябва да се върви по тази пътека", смята кинорежисьорът.

Според него, единствените, които са радикално различни от останалите, това са хората на "Възраждане“, но те няма да имат нито възможността, нито имат с кой да се коалират, нито с кой да разговарят. Така че ако теглят чертата на евроатлантическа ориентация например, се събират немалко народни представители, които даже в даден момент биха могли да бъдат и с конституционно мнозинство. Така че биха могли да направят много неща.

"Но ако ще тръгнем, че Бойко Борисов е крадец и не е, ама Кирил Петков и Асен Василев са още по-големи крадци, ама вие знаете ли Корнелия какъв крадец е и Корнелия да каже "Ама вие знаете ли пък Мустафа Карадайъ и това какви крадци са?“, по този начин няма да стигнем доникъде, защото е ясно, че всичките тези приказки, които са за корупция, които са за някакви зулуми, трябва да минат през чистилището, а то е съдът. Съдът е този, който доказва по един или друг начин. Другото са едни приказки, които в България са много лесни. Много е лесно да наречеш някой мъж, че е корумпиран мръсник, или някоя жена, че е лека жена. И за това не се изискват нито доказателства, нищо – "а бе, аз си знам и ти си знаеш“, допълна Алгафари.

Според него проблем за българите е, че имахме свръхочаквания всички и се надявахме че който и да дойде месия, ще ни спаси и ще ни направи много бързо Швейцария на Балканите. Но не се получи. Повярвахме безумно много на Жан Виденов на времето, за съжаление, той не успя. Повярвахме на Иван Костов, за съжаление, и той не успя. Повярвахме на Негово величество Симеон Сакскобургготски – и той не успя, стабилизира, но не успя да направи по-големи крачки. Опитахме се да повярваме на Бойко Борисов, който стабилизира държавата, тръгна по някакъв правилен път, но дългият период на управление винаги носи много тежки тегоби и затова някак си не успя да продължи и той. Повярвахме на Кирил Петков и на младите, които ще направят големите промени. За съжаление се оказа, че те още шляпат, още доста жълто имат покрай устата си в политиката и направиха много грешки, от които сега всички ще си патим.

Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 19 гласа.

Свързани новини

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове