Отидете към основна версия

2 972 80

Васил Терзиев: Знаех, че семейството ми ще бъде тема в кампанията

  • местни избори-
  • мандатност

Репликата на Румен Радев, че "човек, който се отрича от родителите си, ще се отрече и от държавата си" е изключително грозна, смята кандидатът за софийски кмет

"Знаех, че семейството ми ще бъде тема. Затова още в началото споделих с партиите, за да преценим заедно дали това представлява непреодолим риск. Да се претегли какво съм постигнал аз като човек, в какво вярвам, какво мога да дам в тази кампания. И какво седи като теми, които могат да се експлоатират. Нищо изненадващо няма. Това е модел, който и в други кампании сме го виждали развит, където се минава към очерняне на кандидата. Разделяй и владей".

Това каза в предаването "Политически НЕкоректно" по БНТ Васил Терзиев, кандидат за кмет на София на ПП-ДБ и "Спаси София", подкрепен от гражданската инициатива "Екипът на София", във връзка с принадлежността на баща му и дядо му към Държавна сигурност.

Терзиев определи като изключително грозна и неотиваща на един президент репликата на Румен Радев, че "човек, който се отрича от родителите си, ще се отрече и от държавата си":

"Със сигурност аз не съм се отрекъл от родителите си. Няма как да се отрека и не бих го направил! Това да смятам, че комунистическият режим е престъпен, е така, аз го смятам. Защо Радев не види какво съм направил през годините като човек, който "предава" родината си? Създал съм хиляди работни места, десетки хиляди - индиректно, докарал съм в държавата инвестиции за милиарди, инвестирал съм милиони лични пари в образование и социални каузи. Това ли е профилът на човека, който предава родината си?".

Той подчерта, че приемайки да бъде кандидат за кмет, се е съгласил да бъде обект на обществени обсъждания:

"С темата за ДС разговорът се измества от тези, които са организирали по-голямата част от прехода и са зад системата, която искаме да променим. Аз съм привърженик да се реши този проблем генерално, а не избирателно. Да се намери начин да бъдат отворени досиетата и това да спре да бъде начин, по който се прави политика. Да бъдат по-широко отворени, за да не могат да се използват като оръжие".

Не сме получили ДС милион и не сме връщали ДС милион, категоричен беше Терзиев и уточни:

"Нямаме никакви ангажименти и отговорности към подобни структури. Ние започнахме като част от "Кимкооп", защото не искахме да регистрираме фирма. Единствените пари, с които тази дейност, която прерасна в "Телерик", са спестявания от заплати на Светозар, Бойко, Христо и мен. Компанията е финансирана единствено от средства на клиенти, които са купували от нас продукти".

Васил Терзиев коментира и предложението на ПП-ДБ за конституционна промяна, ограничаваща кметовете до два управленски мандата:

"Аз много вярвам в мандатността. Привърженик съм на това да бъде максимално три мандата, а не два, за да има достатъчно време да се реализират и много големи проекти".

Терзиев подчерта, че ГЕРБ е политическият опонент в София на формацията, която го подкрепя, независимо от това, че ПП-ДБ са партньори с ГЕРБ в управлението на страната.

"В София са инвестирани много пари, с които е можело да бъде постигнато много повече и много по-качествено. Г-жа Йорданка Фандъкова е абдикирала от ролята си и това води до много неща, които се вършат на парче. Не си е поела отговорността, за да ръководи Общината", коментира той.

По думите му при липса на мнозинство в Общинския съвет ще се търсят плаващи мнозинства, а не коалиция с ГЕРБ.

Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 29 гласа.

Свързани новини

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове