Отидете към основна версия

4 831 67

Явор Дачков: Навързани като свински черва крадат пред очите ни безобразно, само защото са близки до Петков и Василев

  • явор дачков-
  • кражби-
  • близки-
  • кирил петков-
  • асен василев

"Целият ход на Борисов беше за обезсилване на ПП-ДБ. Ако той беше направил правителство с БСП, ДПС и ИТН, те щяха да стоят в опозиция, да си говорят всичките глупости за морал и да вземат няколко големи градове. Сега дори  София, която беше сигурна, е на кантар", коментира журналистът

Снимка: БГНЕС

"България винаги се е управлявала по мафиотски, сицилиански модел, родово-кланово-общински. Това беше и до 1990-а година." Това каза пред БНР журналистът Явор Дачков.

"Днес виждаме децата на "Държавна сигурност" като кандидат-кметове на София и то от името на антикомунистите. Синовете, дъщерите на тези, които направиха прехода, ни се явяват от името на градската десница като стожери на моралността срещу мафиотския модел. Мафиотският модел не си е отивал от 1944 г. насам. България никога не се е управлявала в същинска демокрация."

Визирайки сега управляващите, Дачков посочи, че "безобразието на тези хора" се състои в това, че "след като дойдоха на власт, направиха на квадрат" всичко, за което обвиняваха ГЕРБ. Според него "навързани като свински черва крадат пред очите ни безобразно и усвояват пари, само защото са близки до Кирил Петков и Асен Василев".

Според ПП Алексей Петров е олицетворение на злото от прехода. Оказва се, че той е уредил първата среща на сближаване между ГЕРБ и Промяната, изиграл е тази ключова роля, заяви Дачков. Според него това е много важно от гледна точка както на морала на ПП, така и за избирателите им, които трябва да знаят механизмите, по които лидерите им ги предават. За съставянето на това правителство са изиграли роля още Урсула фон дер Лайен и френският президент Макрон лично. Това е сигурна информация, подчерта журналистът, като се позова на свои източници.

"Борисов има един голям изпит – изборите през есента. Той изчисли, че ако те влязат в управлението, ще бъдат изтъркани от скандалите, които произвеждат, умело ги оставя да произвеждат тези скандали. Целият му ход беше за обезсилване на ПП-ДБ. Ако той беше направил правителство с БСП, ДПС и ИТН, те щяха да стоят в опозиция, да си говорят всичките глупости за морал и да вземат няколко големи градове. Сега дори София, която беше сигурна, е на кантар", коментира Явор Дачков в предаването "Политически НЕкоректно".

Васил Терзиев се готви за много по-висок пост. Битката за София е битка за изстрелване на по-високо ниво във властта, прогнозира в анализа си Явор Дачков. По думите му има вероятност в бъдеще той да измести Кирил Петков и Асен Василев като лидер на т.нар. градска десница.

"Хората, които иначе много горещо пишат във Фейсбук за морал, не се интересуват от това, когато звънне звукът на монетата и се появи идеята за власт. Това е големият проблем на българската демокрация – избирателите не са взискателни към своите избраници. Те ги лъжат в очите, те продължават да гласуват за тях. Не става дума само за ПП-ДБ."

Денков се държи не като премиер, а като кукла на конци, смята Дачков.

В ЕС глупостта се измерва със Зелената сделка. Това е най-налудното и закопава цялата икономика, каза още Дачков, направи паралели с ранния и късния комунизъм и заключение, че "всяка идеология започва да фантазира свят, който няма нищо общо с реалността."

Голямото подозрение е, че дълбоката държава се опитва да отстрани от надпреварата и Байдън, и Тръмп - през съдебни дела да спре Тръмп, а през скандали за корупция да махне Байдън, посочи журналистът във връзка с предстоящите догодина президентски избори в САЩ.

"Покажете я тази руска пропаганда", призова Дачков и добави, че големите медии са в абсолютния мейнстрийм.

"Украйна губи тази война. Всеки ден там умират хиляди войници, абсолютно безсмислено, само заради упоритостта на САЩ да натискат режима в Киев да продължава тази глупава игра на контраофанзива. Руснаците миналата година унищожиха стратегическите военни обекти на Украйна, а тази година унищожават личния ѝ състав. Това е огромен цинизъм и огромната лъжа на официалните медии на западната пропаганда, която ще катастрофира в реалността. Вчера вестник "Капитал" не друг, написа, че Европа е най-големият вносител на втечнен газ от Русия. Ами нали ревахме да няма руски газ? Защо се отказахме от тръбата с руски газ, който беше евтин, за да купуваме скъп руски газ, който е втечнен или пак руски газ, който е под други марки, на някакви посредници. Ако журналистите си бяха на мястото, ако не си пазеха столовете по 20 години в едно предаване в телевизии и имаха вкус към истината, щяха да ги казват тези неща. Ще започнат, когато се обърне мейнстриймът от Америка, а той вече се обръща."

Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 89 гласа.

Свързани новини

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол