Last news in Fakti

2 Септември, 2023 15:40 4 819 67

Явор Дачков: Навързани като свински черва крадат пред очите ни безобразно, само защото са близки до Петков и Василев

  • явор дачков-
  • кражби-
  • близки-
  • кирил петков-
  • асен василев

"Целият ход на Борисов беше за обезсилване на ПП-ДБ. Ако той беше направил правителство с БСП, ДПС и ИТН, те щяха да стоят в опозиция, да си говорят всичките глупости за морал и да вземат няколко големи градове. Сега дори  София, която беше сигурна, е на кантар", коментира журналистът

Явор Дачков: Навързани като свински черва крадат пред очите ни безобразно, само защото са близки до Петков и Василев - 1
Снимка: БГНЕС

"България винаги се е управлявала по мафиотски, сицилиански модел, родово-кланово-общински. Това беше и до 1990-а година." Това каза пред БНР журналистът Явор Дачков.

"Днес виждаме децата на "Държавна сигурност" като кандидат-кметове на София и то от името на антикомунистите. Синовете, дъщерите на тези, които направиха прехода, ни се явяват от името на градската десница като стожери на моралността срещу мафиотския модел. Мафиотският модел не си е отивал от 1944 г. насам. България никога не се е управлявала в същинска демокрация."

Визирайки сега управляващите, Дачков посочи, че "безобразието на тези хора" се състои в това, че "след като дойдоха на власт, направиха на квадрат" всичко, за което обвиняваха ГЕРБ. Според него "навързани като свински черва крадат пред очите ни безобразно и усвояват пари, само защото са близки до Кирил Петков и Асен Василев".

Според ПП Алексей Петров е олицетворение на злото от прехода. Оказва се, че той е уредил първата среща на сближаване между ГЕРБ и Промяната, изиграл е тази ключова роля, заяви Дачков. Според него това е много важно от гледна точка както на морала на ПП, така и за избирателите им, които трябва да знаят механизмите, по които лидерите им ги предават. За съставянето на това правителство са изиграли роля още Урсула фон дер Лайен и френският президент Макрон лично. Това е сигурна информация, подчерта журналистът, като се позова на свои източници.

"Борисов има един голям изпит – изборите през есента. Той изчисли, че ако те влязат в управлението, ще бъдат изтъркани от скандалите, които произвеждат, умело ги оставя да произвеждат тези скандали. Целият му ход беше за обезсилване на ПП-ДБ. Ако той беше направил правителство с БСП, ДПС и ИТН, те щяха да стоят в опозиция, да си говорят всичките глупости за морал и да вземат няколко големи градове. Сега дори София, която беше сигурна, е на кантар", коментира Явор Дачков в предаването "Политически НЕкоректно".

Васил Терзиев се готви за много по-висок пост. Битката за София е битка за изстрелване на по-високо ниво във властта, прогнозира в анализа си Явор Дачков. По думите му има вероятност в бъдеще той да измести Кирил Петков и Асен Василев като лидер на т.нар. градска десница.

"Хората, които иначе много горещо пишат във Фейсбук за морал, не се интересуват от това, когато звънне звукът на монетата и се появи идеята за власт. Това е големият проблем на българската демокрация – избирателите не са взискателни към своите избраници. Те ги лъжат в очите, те продължават да гласуват за тях. Не става дума само за ПП-ДБ."

Денков се държи не като премиер, а като кукла на конци, смята Дачков.

В ЕС глупостта се измерва със Зелената сделка. Това е най-налудното и закопава цялата икономика, каза още Дачков, направи паралели с ранния и късния комунизъм и заключение, че "всяка идеология започва да фантазира свят, който няма нищо общо с реалността."

Голямото подозрение е, че дълбоката държава се опитва да отстрани от надпреварата и Байдън, и Тръмп - през съдебни дела да спре Тръмп, а през скандали за корупция да махне Байдън, посочи журналистът във връзка с предстоящите догодина президентски избори в САЩ.

"Покажете я тази руска пропаганда", призова Дачков и добави, че големите медии са в абсолютния мейнстрийм.

"Украйна губи тази война. Всеки ден там умират хиляди войници, абсолютно безсмислено, само заради упоритостта на САЩ да натискат режима в Киев да продължава тази глупава игра на контраофанзива. Руснаците миналата година унищожиха стратегическите военни обекти на Украйна, а тази година унищожават личния ѝ състав. Това е огромен цинизъм и огромната лъжа на официалните медии на западната пропаганда, която ще катастрофира в реалността. Вчера вестник "Капитал" не друг, написа, че Европа е най-големият вносител на втечнен газ от Русия. Ами нали ревахме да няма руски газ? Защо се отказахме от тръбата с руски газ, който беше евтин, за да купуваме скъп руски газ, който е втечнен или пак руски газ, който е под други марки, на някакви посредници. Ако журналистите си бяха на мястото, ако не си пазеха столовете по 20 години в едно предаване в телевизии и имаха вкус към истината, щяха да ги казват тези неща. Ще започнат, когато се обърне мейнстриймът от Америка, а той вече се обръща."


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 89 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ХоХоХо

    45 96 Отговор
    Комуниста се показа от дупката
  • 2 Последния Софиянец

    92 17 Отговор
    След Народния съд ще ги пратим на каторга да изработят откраднатото.

    Коментиран от #3, #33, #42, #55

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Адрес 4000

    34 65 Отговор
    Пуска се захранка на мисирките
    Чува се оглушително булюбулюбулю
    И започва атаката ма четирихилядниците
    С любезното участие на
    Слави,Бойко ,Радев,Карбовски,Волгин и всички други подобни

    Коментиран от #17

  • 5 Последния Софиянец

    6 5 Отговор

    До коментар #3 от "първо си ти":

    Аз съм под наем.

    Коментиран от #9, #18

  • 6 УРА,, УРА

    32 77 Отговор
    Тоя въобще не знае дали е на тази планета! Тотално е разплискал легена!
  • 7 Българин

    37 88 Отговор
    Цялата пета колона на Москва от национални предатели и българофоби е вдигната на атака срещу редовният кабинет. За да го свали и руският агент Радев отново да управлява без контрол и в угода на Москва.

    Коментиран от #10, #25, #43

  • 8 Последния Софиянец

    64 9 Отговор

    До коментар #3 от "първо си ти":

    Аз съм цял живот в частния бизнес а приятели които работят в администрацията ме обвиняват че съм комунист.А те цял живот на държавната трапеза.

    Коментиран от #13

  • 9 първо си ти

    14 24 Отговор

    До коментар #5 от "Последния Софиянец":

    Няма значение,развиваш частна дейност,а такива като теб ги обичаме много. Ти си за Народен съд
  • 10 Последния Софиянец

    47 21 Отговор

    До коментар #7 от "Българин":

    Кое е редовното на кабинет сглобен от мутрата Алексей Петров?Това се води заговор срещу държавата.В САЩ дават смъртна присъда.

    Коментиран от #20, #29, #34

  • 11 Дачков

    26 64 Отговор
    а ти си една путинска върти опашка. Като беше с Кулезич - десен, а сега - рашист. По време на социализма не е имало мафия, имаше диктатура на пролетариата. Дори буржоазията се беше вписала в системата, т.е. и тя се облажваше чрез бракове, връзки и т.н. А тези простотии, които разпространяваш са нагли лъжи, които търчи- лъжи разпространява сред медиите, т е. Борисов, а вие припявате в хор. Всичките стари руски слуги сте за измиране от медиите.
  • 12 Синя София

    27 32 Отговор
    Тая подлога не виждаме когато тиквата крадеше милиарди и върна България в 19 век...
  • 13 комунист

    17 19 Отговор

    До коментар #8 от "Последния Софиянец":

    Долен капиталист. Само Народен съд за теб

    Коментиран от #35

  • 14 Българската улица Сезам

    21 55 Отговор
    Руските мъпети пак църкат в БНР
    Пък тревогата му за украинските жертви е направо сърцераздирателна..неговата и на Волгата
  • 15 Алигатор

    24 46 Отговор
    Руска подлога .
  • 16 Пловдив

    27 44 Отговор
    Дебелото и мазно комунистическо мекере Дачков изпълзя от дупката си!
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Алигатор

    6 10 Отговор

    До коментар #5 от "Последния Софиянец":

    Призна ли си , че не си Софиянец .
  • 19 Дааа

    16 26 Отговор
    Пак изплува тази кафява колоидна маса,
  • 20 Българин

    18 34 Отговор

    До коментар #10 от "Последния Софиянец":

    Алексей Петров е преподавател по национална сигурност в няколко български университета. Ако някой, е имал сериозни доказателства срещу досега да е в затвора. Радев понеже е бесен, че не може вече да управлява ти пуска опорните точки.

    Коментиран от #44

  • 21 Уса

    44 13 Отговор
    Наричайте го както искате,но в случая е прав.Това е истината и с мръсни пари и кални номерца война не се печели срещу силен противник.На американците всичко им е ясно инвестираха отново в театъра и скоро ще напуснат залата преди да завърши пиесата
  • 22 Само питам

    19 16 Отговор
    След като Дачков е борец срещу ДС, дйопе и срещу техните потомци защо не протестира срещу доносниците на ДС от екипа на президента и децата на ДС служители, които го обслужват?

    Коментиран от #24

  • 23 Бъгс Бъни>рускии мъпет

    11 25 Отговор
    Аве мой питайте ги тез клони малко за Русия стига са обяснявали за САЩ ЕВРОПА БЪЛГАРИЯ УКРАЙНА
    Дачков малко руско фашистче навремето за един японски войник са работели 3ма японци а за един американски 16 американеца..кой мислиш че ще победи
    туй е проста математика другари случва се същото в момента
    ПРОСТО ДРУГАРЯ ПУТИН РЕШИ ЧЕ Е ГОЛЯМ ШАМАТИСТ ПЪК ТЕ СЛЕД СПЕЦИАЛНО СИРИЯ МНОГО БЯХА РЕШИЛИ ДА ГИ РАЗКАРАТ ТОВА И СЕ СЛУЧВА В МОМЕНТА
  • 24 Отговарям ти

    14 30 Отговор

    До коментар #22 от "Само питам":

    Самият Дачков е Рублояд 4-хилядник! Протеже на ченгето Кеворкян!
  • 25 Шмайзер

    11 1 Отговор

    До коментар #7 от "Българин":

    Бий фашистите!
  • 26 асдф

    11 18 Отговор
    На Дачков не му пречеше ГЕРБ като крадяха 13 год. открито пред очите на целия ЕС, сега ПП му пречат.
    Толкова са узаконени кражбите на ГЕРБ, че никой не закача ББ и Пеевски, та даже Кьовеши се захванала с кметове, но не и с ББ.

    Коментиран от #52

  • 27 Абсурдистан

    11 18 Отговор
    И тоя огладнял.
  • 28 Доволен клиент

    13 25 Отговор
    Дачков понеже е просто момче паразитче няма как да я разбира играта шах

    Другарю Дачков в шаха или имаш ресурс или имаш мозък или имаш и двете..

    Вие нямате нищо от това освен големи усти и празни глави и много вяра в Ленин
  • 29 Реалност

    15 31 Отговор

    До коментар #10 от "Последния Софиянец":

    70% от парламента подкрепят Правителството и България. Факт.
    Останалите, плюс пРезидента радев подкрепят фашисткия режим на Путлер и са против България. Факт!

    Коментиран от #37

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Феникс

    45 10 Отговор
    Дума по дума, това е болезнената истина! Браво на Дачков, един от малкото изговарящи нещата с истинските им имена!
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 асдф

    19 6 Отговор

    До коментар #10 от "Последния Софиянец":

    Стига с тоя САЩ, бе! Там вкарват в затвора за най- дребното нещо, например някой бил пиян на публично място. Не е вършил нищо нередно, не е шофирал, не е буйствал, просто бил пиян и хайде в затвора. В тая държава няма човек с чисто досие. Всички са съдени, повечето за глупости.
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 А50

    20 5 Отговор
    Журналистика нулева имаме публични говорители към посолството
  • 37 Моряка

    34 4 Отговор

    До коментар #29 от "Реалност":

    А колко % от народа подкрепя Парламента? Няма и 10%.Тогава?
  • 38 Вярвали в духа на 45 година силно казаха

    7 3 Отговор
    Навремето японския император и цяла Япония вярвали че японския войник е непобедим заради духа на Бушидо и струва колкото 10 американеца..това е било преди японските самолети да се сблъскат със стена от желязо буквално и да разберат че самолетите им са много маневрени но нямат броня за такива мисии

    Другари войната се решава от огневата мощ и модерните оръжия ако искате да приказвате много си стойте вкъщи
    За всички така ще е най-добре
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Българка

    7 22 Отговор
    Явор Дачков не знае ли , че клеветите и набеждаването без доказателства е престъпление по НК? Ако сегашните управници крадат на квадрат повече от ГЕРБ, то да разкрие поне една корупционна сделка, а не предизборно да хвърля кал
  • 41 Гаварит Масква

    6 22 Отговор
    Явор Дачкова руски агент

    Коментиран от #46

  • 42 Моряка

    3 6 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    Въпроса ми 39 е отправен към Софиянчето.Ако му остане време между два протеста.
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 1234

    5 3 Отговор

    До коментар #20 от "Българин":

    Вземи смени дилъра.
  • 45 така е.

    2 9 Отговор
    Всички ставахме членове на БКП не,че вярвахме в "светлото"бъдеще,а за да имаме облаги в училището,в слежбата и работата.А откажеш ли-още по-лошо.Направо си в седма глуха линия.Всички крещяхме КПСС-БКП за да сме добре.Това е истината.Затова и веднага първите влязоха в църквите,запалиха дебели свещи и първи станаха капиталисти.А бай Добри Джуров каза:такива бяха времената.На границата граничари,кучета и противопехотни мини.За нас,народа.Не се е чуло някой да иска да влезе тук,в лагера.
  • 46 Ветеран от Протеста

    5 13 Отговор

    До коментар #41 от "Гаварит Масква":

    Какъв Журналист е Явор Дачков ,като е завършил Теология...Може ли да си Журналист,без образование Журналистика??

    Коментиран от #59

  • 47 6575

    9 4 Отговор
    Много добри реплики от Явор
  • 48 Инж

    4 14 Отговор
    Разпространява само лъжи и измислици този Дачков. Аман от 4000 - ници!!!
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Артилерист

    14 1 Отговор
    Самата истина. От критичните коментари няма по същество на казаното, а само ругаят личностно Дачков. Дачков каза още, че критикарите му са образовани само от мейнстрим телевизиите, сиреч следващите правилната американска линия. В тази връзка имаше още, че нагласите на хората, относно будалкането им с американска пропаганда, започва отчетливо да се обръща от пасивно съзерцание към открито недоволство...
  • 51 Иванчев

    3 0 Отговор
    Др. мод, по-полека с шпаклата.
  • 52 УЙКО -КАЛЕКО

    5 2 Отговор

    До коментар #26 от "асдф":

    ХАЙДЕ СЕГА.БЯХА 12 ГОДИ СЕГА ОТКЪДЕ ГИ ИЗКАРА 13.ГЕРБ СА НА ВЛАСТ ЧИСТО 10 ГОД И ДЕВЕТ МЕСЕЦА. ЗА ТОЗИ ПЕРИОД УВЕЛЕЧИХА БРУТНИЯТ ЯЪНШЕН ДЪЛГ С 3,5 МИЛИАРДА ЕВРО,А ЗА СРАВНЕНИЕ КИРО И АСЕН ЗА ДВЕ ГОДИНИ СЛУЖЕБНО И РЕДОВНО УПРАВЛЕНИЕ ГО ПОВИШИХА С НАД 4,2 МИЛИАРДА ЕВРО.

    Коментиран от #54

  • 53 незнайко

    6 0 Отговор
    ( Ще започнат, когато се обърне мейнстриймът от Америка, а той вече се обръща. ) А дано Ви чуе Господ!
  • 54 незнайко

    2 0 Отговор

    До коментар #52 от "УЙКО -КАЛЕКО":

    Да обаче за тези неща открито не се говори !!!
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Артилерист

    7 1 Отговор
    Допълнение. Относно вечната "вина" на комунистите, Дачков направи много интересен коментар за предложения за кмет от десесарска фамилия Терзиев. Твърдението беше, че дядото на Терзиев е бил в 4- то управление на ДС-научни разработки и иновации. ТОЧНО ТАКЪВ БИЛ И УСПЕШНИЯ БИЗНЕС на внука кандидат-кмет Терзиев. Имаше и много обосновано предположение, че Терзиев си е платил кандидат-кметството към партията на просто Киро и Асан, но го водели като пари за предизборна кампания. Най-фрапиращото беше двойния стандарт на просто Киро и Асан-когато ставало дума за комунисти от други партии, те надявали неистов вой, но когато става дума за платилия си наследник от ДС фамилия, всичко е в реда на нещата. Аз вече съм писал, докога ще се обвиняват комунистите за сегашното състояние на страната, а в същото време ще си преизбират, например, мутрата Борисов за лидер на гербаджийската партия...
  • 57 Само констатирам

    5 0 Отговор
    Ами ще крадат , като не сме народ , така ще е ! Ако бяхме народ , отдавна щяхме да ги започнем ...
  • 58 Ми не

    0 2 Отговор
    Крадяхте вие от герб и дпс, но лапачката приключи.

    Коментиран от #63

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Въже за

    6 1 Отговор
    щатските подлоги. Списъците са готови и непрестанно се попълват. Народният съд чука на вратата, няма да има прошка.
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Перо

    6 1 Отговор
    И Дачков е претърпял промяна, но този път в по-положителна светлина! Започва да разбира някои неща!
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Дачков -

    2 6 Отговор
    руско мекере!
  • 65 За протокола

    7 0 Отговор
    "Днес виждаме децата на "Държавна сигурност" като кандидат-кметове на София и то от името на антикомунистите. Синовете, дъщерите на тези, които направиха прехода, ни се явяват от името на градската десница като стожери на моралността срещу мафиотския модел. Мафиотският модел не си е отивал от 1944 г. насам. България никога не се е управлявала в същинска демокрация."

    Коментари не са нужни!
  • 66 Анонимен

    1 2 Отговор
    Явор, дядото от Хасково, Цк на Бкп седнал и той за хората от балкана да коментира и за навързаните черва, от червените сталинисти по зли хора няма. Не думи, а дела. Родопчани, син и баща работещи, за една година след работа си построиха сами къщата на два етажа и спрете с покойният от Тетевен. Люба колезич си гледайте. Много са червените
  • 67 Бамбука

    0 0 Отговор
    Журналистът става повече от магистрална мадама.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол