Отидете към основна версия

2 114 56

БСП: Вече имаме официално издигнат кандидат за кмет на София в лицето на Ваня Григорова- тръгваме в нелека битка

  • ваня григорова-
  • бсп-
  • кмет на софия-
  • битка-
  • кандидат

"Очаквам подкрепа и от останалите коалиционни партньори, тъй като целта ни е обединение на левите сили, които са със социална насоченост в София, така че да можем да преборим нашите опоненти, чиято единствена цел е да продължат грабежа в София, който продължава 33 години и чиято основна идеология е „всичко е пазар“, заяви Григорова. 

Снимка: БГНЕС

Вече имаме официално издигнат кандидат за кмет на София в лицето на Ваня Григорова. Това обяви председателят на БСП-София Иван Таков на брифинг след заседанието на Градската конференция на организацията, цитиран от БТА..

Благодаря ѝ, че прие нашата номинация, това беше един дълъг процес с всичките районни конференции, които минаха, добави той.

Тръгваме в нелека битка за София, ние ще се борим най-вече за това "сглобката", която се получи на национално ниво, да не позволим да се получи отново и в София, заяви Иван Таков.

Градската конференция утвърди Ваня Григорова, по мое предложение, да бъде и водач на листата за общински съветници, съобщи той, който ще бъде на второ място.

Първият ни коалиционен партньор е на шесто място в листата, имаме гражданска квота на десето и 13-то място, каза Таков. От 20-то място нататък имаме още десетина места, запазени за гражданска квота и коалиционни партньори, допълни той.

Ваня Григорова благодари за единодушната подкрепа от Градската конференция на БСП-София за номинацията ѝ за кмет и за категоричната подкрепа да води листата за общински съветници. Очаквам подкрепа и от останалите коалиционни партньори, тъй като целта ни е обединение на левите сили, които са със социална насоченост в София, така че да можем да преборим нашите опоненти, чиято единствена цел е да продължат грабежа в София, който продължава 33 години и чиято основна идеология е „всичко е пазар“, заяви Григорова. „Взеха водата, взеха планината, не забравиха да заграбят и боклука“, посочи тя.

„Сглобката“ е тази, която ще се опита и на местните избори да вземе в ръцете си втория по големина бюджет в България, първият вече е в техни ръце, коментира Григорова. Ние ще се опитаме да дадем кураж на истинското коалиционно мнозинство в София, а именно работещите софиянци, които трябва да кажат как трябва да се управлява столицата в интерес на обикновените граждани, заяви тя.

На въпрос за общинската жилищна политика, Григорова каза, че има множество механизми, които могат да се приложат, и даде за пример Германия и Виена (Австрия), където имали най-големия общински жилищен фонд. "Когато един частен инвеститор строи блок и то особено на общинска земя, никак не е невъзможно част от жилищата, които се строят, да отиват за общински нужди - дали за жилищни такива, или за обществени, няма значение. Ние имаме огромна нужда от социална инфраструктура в София", посочи тя.

Иван Таков каза, че Групата на БСП от години настоява най-накрая Столична община (СО) да има жилищна политика. През 1989 година Столична община "се събужда" със 120 хиляди общински жилища, в момента те са под 7000, посочи той. По думите му проблемът е не по-малко сериозен отколкото проблемът с детските градини и с яслите. Таков отбеляза, че има и проблем с кварталната инфраструктура и затова от години настоявали да има децентрализация на бюджета на СО, както и повече пари да отиват към кварталите и към районните кметове.

На заседанието на Градската конференция на БСП-София беше утвърдена коалиционната формула за участие в местните избори и беше подредена листата за общински съветници.

Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 18 гласа.

Свързани новини

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове