Необичайно топлото време по Черноморието превърна прясната риба в деликатес. За да компенсират липсата ѝ, търговци внасят паламуд от Турция, съобщи varna24.
Цената му средно е 18 лева за килограм. Има и български, но не е пресен.
"Разбира се по това, че е червен. Ако е тъмен – минало е време“, каза Алекси Стоев, който продава риба на пазара в Бургас.
На рибната борса в морския град килограм прясно уловен лефер се продава за 35 лева. Разнообразие от риба има, а цената се определя от улова.
"Качествената риба е скъпа. Имаме и лефер на 20 лева, но той е замразен. Може да е малко по-скъпо, но си струва нашата риба, тя няма аналог просто по вкус“, обясни продавачът Татяна Коева.
Отидете към основна версия
4 Ноември, 2023 17:23 2 889 6
В Бургас: Прясната риба стана скъп деликатес заради топлото време досега
Паламуд внасяме от Турция, нашия не е пресен, казват рибари
Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 7 гласа.