Отидете към основна версия

6 Ноември, 2023 09:13, обновена 6 Ноември, 2023 09:13 18 612 283

При 100% обработени протоколи от ЦИК: Терзиев печели София след фотофиниш

  • избори-
  • гласуване-
  • кметове-
  • цик-
  • протоколи

Под 5 хиляди хиляди гласа не стигнаха на Григорова за успех в балотажа

Снимка: БНТ

Централната избирателна комисия (ЦИК) публикува окончателните резултати от втория тур на местните избори, произведен на 5 ноември.

При обработени 100% от протоколите в София - Васил Терзиев 48.2%, Ваня Григорова 46.9%.

В Благоевград, при обработени 100% протоколи от секционните избирателни комисии (СИК), Методи Байкушев, издигнат от коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“, получава 50,21 на сто от гласовете. На второ място е Илко Стоянов, издигнат от инициативен комитет, с 47,24%.

Във Варна, при обработени 90,65 на сто протоколи, кандидатът на коалиция "Продължаваме промяната - Демократична България" Благомир Коцев получава 52,76% от гласовете. На втора позиция е кандидатът на ГЕРБ Иван Портних с 41,85% от гласовете.

Във Велико Търново при обработени 100 процента протоколи в Oбщинската избирателна комисия (ОИК) Даниел Панов (ГЕРБ) има 53,20 на сто от вота, а Йордан Терзийски от коалиция "Продължаваме промяната - Демократична България" - 43,30 на сто.

Във Видин, при обработени 100 процента от протоколите на СИК в OИК, води Цветан Ценков (СДС) с 57,28 на сто от гласовете. На второ място е Александър Матеев (ГЕРБ) с 39,92 на сто.

В Габрово, при обработена 100-процентова извадка от протоколи от СИК в OИК, Таня Христова от ГЕРБ получава 66,58 на сто от вота на хората, следвана от Даниел Петров ("Възраждане") с 28,86 на сто от гласовете.

В Добрич, при обработени сто процента от протоколите на СИК в OИК, Йордан Йорданов от местната коалиция ДБГ взема 50,72 на сто от гласовете. На второ място е Красимир Николов (ГЕРБ) с 45,04 на сто от вота.

В Кюстендил, при обработени сто на сто от протоколите на СИК в OИК, пръв е Огнян Атанасов ("Партия на Зелените"), с 68,63 на сто от гласовете, следван от Петър Паунов (местна коалиция ГЕРБ) с 29,61 на сто от бюлетините.

В Ловеч, при обработена 100-процентова извадка на протоколите от СИК в OИК, води Страцимир Петков от "Има такъв Народ (Партия "Български възход") с 51,75 на сто, следван от Валентина Недялкова (ГЕРБ-СДС) с 45,60 на сто от бюлетините.

В Пазарджик, при обработени 100% протоколи на СИК в OИК, пръв е Петър Куленски от коалиция "Продължаваме промяната - Демократична България" с 53.94 на сто, следван от Тодор Попов от местна коалиция "Новото време" с 43,95 на сто от гласовете.

В Плевен, при обработени на сто процента от протоколите в OИК, Валентин Христов води с 63,62 на сто от гласовете, следван от Георг Спартански с 33,51 на сто от вота.

В Пловдив, при обработени 80,30 на сто от протоколите от СИК в OИК, с 55,21 на сто от бюлетините води Костадин Димитров (ГЕРБ), следван от Ивайло Старибратов от коалиция "Продължаваме промяната - Демократична България" с 40,47 на сто.

В Разград, при обработени сто процента от протоколите от СИК в OИК, пръв е Добрин Добрев с 54 на сто от гласовете, следван от Мирослав Грънчаров от коалиция "Продължаваме промяната - Демократична България" с 42,98 на сто от вота.

В Русе, при обработени 100% протоколи в OИК, пръв е Пенчо Милков от местна коалиция „БСП за България", с 63,00 на сто от гласовете, следван от Иван Иванов (ГЕРБ) с 31,58 на сто от вота.

В Силистра, при обработени сто процента от протоколите на СИК в ОИК, пръв е Александър Сабанов, независим, с 56,21 на сто от вота, следван от Ивелин Иванов (ГЕРБ) с 41,27 на сто от гласовете.

В Сливен, при обработени 100% от протоколите от СИК в OИК, води Стефан Радев (ГЕРБ) с 59,33 на сто от вота, следван от Пламен Стоянов партия "Пряка Демокрация" с 37,89 на сто.

В Смолян, при обработена 100-процентова извадка на протоколи от СИК в OИК, води Николай Мелемов (ГЕРБ) с 48,63 на сто от гласовете, следван от Стефан Сабрутев от Движение "Нашият град" с 47,47 на сто.

В Хасково, при обработена 100-процентова извадка от протоколите на СИК в OИК, пръв е Станислав Дечев с 60,37 на сто от гласовете, а на второ място е Николай Ставрев, независим, с 37,37 на сто от вота.

В Шумен при обработени 100 процента протоколи от СИК в OИК води Христо Христов от "БСП за България" с 71,38 на сто от гласовете, а втори е Георги Колев (ГЕРБ) с 25,88 на сто.

На първия тур на местните избори на 29 октомври бяха избрани кметовете на осем областни града - Бургас, Враца, Кърджали, Монтана, Перник, Стара Загора, Търговище и Ямбол

Източник: БТА

Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 77 гласа.

Свързани новини

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове