Отидете към основна версия

2 960 47

Полина Паунова: Десислава Атанасова стана отдушник на гнева на избирателите на ПП-ДБ

  • десислава атанасова-
  • полина паунова-
  • избиратели-
  • конституционни съдии

Филип Димитров също е политическа фигура и също е спорен юридическият му опит. Анастас Анастасов - завършил милиционерското училище този конституционалист

Изригването срещу Десислава Атанасова се дължи на потискан гняв у избирателите на ПП-ДБ. Това каза в предаването "Политически НЕкоректно" Полина Паунова, журналист от "Капитал".

Според нея, преди да стане конституционен съдия председателката на ПГ на ГЕРБ-СДС, в Конституционния съд са били още много политически лица:

"Филип Димитров също е политическа фигура и също е спорен юридическият му опит. Анастас Анастасов - завършил милиционерското училище този конституционалист. Т.е. скандални и политически обвързани избори е имало всякакви. Когато се говори за морал, да припомним ДС миналото на Георги Марков. Изригването срещу Атанасова се дължи на това, че на избирателите на ПП-ДБ непрекъснато им е обяснявано, че в името на големите цели - Украйна, Шенген, Конституция, еврозона - те трябва да преглътнат Бойко Борисов, Делян Пеевски и т.н. Тези хора дълго време стискат и Десислава Атанасова беше отдушникът на това стискане".

По думите на Паунова стандартът при номинирането на съдия Борислав Белазелков е "по-малко нарушен, отколкото при номинацията на Десислава Атанасова":

"Добрият съдия не трябва да се чувства задължен за това, че е попаднал някъде. Ако той е смислен съдия, не би следвало въобще да ги интересува, че Борисов и Пеевски са подписали избора му, при положение, че се е съгласил да отиде в КС. Оттам нататък нещата би следвало да почиват на вътрешното му убеждение. ... Историята на двамата е различна. Аз не виждам някога Десислава Атанасова да е била изключителна опозиция на Бойко Борисов и да е показвала самостоятелност в някакви решения".

Полина Паунова припомни, че при договарянето на членовете на конституционната комисия в НС Делян Пеевски е казал на Христо Иванов, че ако иска промени в Конституцията, да заповяда, за да общуват, и да слезе от розовите облаци:

"Това изказване е пророческо, защото розовите облаци отдавна ги няма и сега ще видим какво ще се случи с избора на регулаторите и на ВСС, а и на Антикорупционната комисия. Тогава ще видим как розовите облаци ни излизат през носа".

ПП-ДБ са спрели абсолютно да защитават позициите си пред медиите, смята журналистката:

"Бойко Борисов наложи един хаос около публичните изяви на политиците, който да обезсмисля всякакви въпроси и да не позволява никакво влизане по-дълбоко от епидермиса. В момента ПП-ДБ са на това ниво - те дават контролирано интервюта".

Ако няма нищо смущаващо, защо се държаха така 10 дни, каза журналистката по повод на имотния скандал, свързан с Асен Василев и Даниел Лорер.

"Пеевски твърди, че публикацията е пусната от съмнителни сайтове. Умилителна е тази работа в защита на Василев. Аз винаги съм много подозрителна към всички, които Пеевски защитава. През определени медии се вижда, че все още той има медийно влияние. В общи линии, същото си е като преди, но е малко по-прикрито. Част от онези, които бяха срещу модела "Пеевски", сега са го прегърнали".

Избора на националния омбудсман проф. Диана Ковачева за съдия в ЕСПЧ Паунова коментира с факта, че тя не е влизала в съдебна зала:

"Ковачева прокарва, съдейства за гласуването на Сотир Цацаров във ВСС, когато той беше избиран за главен прокурор - да се подложи само неговата номинация, а не и другите. Тя е човекът, свикал извънредното заседание на ВСС за уволнението на съдия Мирослава Тодорова. А в последствие България е осъдена за това. Ковачева ръсеше хвалебствия и ходеше да открива Специализирания съд. ГЕРБ признават, че прекараха месеци наред в лобиране за нея. А след това да се казва на черното, че е бяло...".

Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 36 гласа.

Свързани новини

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове