Last news in Fakti

28 Януари, 2024 18:54 2 924 47

Полина Паунова: Десислава Атанасова стана отдушник на гнева на избирателите на ПП-ДБ

  • десислава атанасова-
  • полина паунова-
  • избиратели-
  • конституционни съдии

Филип Димитров също е политическа фигура и също е спорен юридическият му опит. Анастас Анастасов - завършил милиционерското училище този конституционалист

Полина Паунова: Десислава Атанасова стана отдушник на гнева на избирателите на ПП-ДБ - 1

Изригването срещу Десислава Атанасова се дължи на потискан гняв у избирателите на ПП-ДБ. Това каза в предаването "Политически НЕкоректно" Полина Паунова, журналист от "Капитал".

Според нея, преди да стане конституционен съдия председателката на ПГ на ГЕРБ-СДС, в Конституционния съд са били още много политически лица:

"Филип Димитров също е политическа фигура и също е спорен юридическият му опит. Анастас Анастасов - завършил милиционерското училище този конституционалист. Т.е. скандални и политически обвързани избори е имало всякакви. Когато се говори за морал, да припомним ДС миналото на Георги Марков. Изригването срещу Атанасова се дължи на това, че на избирателите на ПП-ДБ непрекъснато им е обяснявано, че в името на големите цели - Украйна, Шенген, Конституция, еврозона - те трябва да преглътнат Бойко Борисов, Делян Пеевски и т.н. Тези хора дълго време стискат и Десислава Атанасова беше отдушникът на това стискане".

По думите на Паунова стандартът при номинирането на съдия Борислав Белазелков е "по-малко нарушен, отколкото при номинацията на Десислава Атанасова":

"Добрият съдия не трябва да се чувства задължен за това, че е попаднал някъде. Ако той е смислен съдия, не би следвало въобще да ги интересува, че Борисов и Пеевски са подписали избора му, при положение, че се е съгласил да отиде в КС. Оттам нататък нещата би следвало да почиват на вътрешното му убеждение. ... Историята на двамата е различна. Аз не виждам някога Десислава Атанасова да е била изключителна опозиция на Бойко Борисов и да е показвала самостоятелност в някакви решения".

Полина Паунова припомни, че при договарянето на членовете на конституционната комисия в НС Делян Пеевски е казал на Христо Иванов, че ако иска промени в Конституцията, да заповяда, за да общуват, и да слезе от розовите облаци:

"Това изказване е пророческо, защото розовите облаци отдавна ги няма и сега ще видим какво ще се случи с избора на регулаторите и на ВСС, а и на Антикорупционната комисия. Тогава ще видим как розовите облаци ни излизат през носа".

ПП-ДБ са спрели абсолютно да защитават позициите си пред медиите, смята журналистката:

"Бойко Борисов наложи един хаос около публичните изяви на политиците, който да обезсмисля всякакви въпроси и да не позволява никакво влизане по-дълбоко от епидермиса. В момента ПП-ДБ са на това ниво - те дават контролирано интервюта".

Ако няма нищо смущаващо, защо се държаха така 10 дни, каза журналистката по повод на имотния скандал, свързан с Асен Василев и Даниел Лорер.

"Пеевски твърди, че публикацията е пусната от съмнителни сайтове. Умилителна е тази работа в защита на Василев. Аз винаги съм много подозрителна към всички, които Пеевски защитава. През определени медии се вижда, че все още той има медийно влияние. В общи линии, същото си е като преди, но е малко по-прикрито. Част от онези, които бяха срещу модела "Пеевски", сега са го прегърнали".

Избора на националния омбудсман проф. Диана Ковачева за съдия в ЕСПЧ Паунова коментира с факта, че тя не е влизала в съдебна зала:

"Ковачева прокарва, съдейства за гласуването на Сотир Цацаров във ВСС, когато той беше избиран за главен прокурор - да се подложи само неговата номинация, а не и другите. Тя е човекът, свикал извънредното заседание на ВСС за уволнението на съдия Мирослава Тодорова. А в последствие България е осъдена за това. Ковачева ръсеше хвалебствия и ходеше да открива Специализирания съд. ГЕРБ признават, че прекараха месеци наред в лобиране за нея. А след това да се казва на черното, че е бяло...".


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 36 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дякон Унуфрий Араллампиев

    29 7 Отговор
    Академика къде се дяна Върна ли се от Белия Вигвам
  • 2 Да бе да

    45 7 Отговор
    Не съм фен на пп дб гроби т. н. Обаче въпреки това съм възмутен че това същество е назначено в конституционния съд
  • 3 Всичките помияри

    34 7 Отговор
    са собственост на посолството на ФАЩ в София. ФАЩ като САЩ, защото САЩ се превърна във ФАЩ.

    Коментиран от #6

  • 4 Правото на пенсиониране

    29 1 Отговор
    без оглед на възраст след завършване на мандата означава ли, че пенсията е по инвалидност поради неминуемите ментални увреждания на конституционните съдии? Предполагам, че инвалидизацията е 100% и се нуждаят от асистент-придружител на минимална работна заплата.
  • 5 факт

    18 12 Отговор
    тази коя е

    Коментиран от #7, #39

  • 6 Хммм

    39 13 Отговор

    До коментар #3 от "Всичките помияри":

    Абе по зле е, собственост бяхме на руснаците, и ни таковаха и снабдяваха безплатно. При тия от козяк хем ни таковат, хем си плащаме всичко, даже по скъпо от другите...

    Коментиран от #9, #42

  • 7 Този

    11 6 Отговор

    До коментар #5 от "факт":

    е булдозера на свободното слово.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Живял ли си

    28 9 Отговор

    До коментар #6 от "Хммм":

    преди 1989г. та да знаеш какво беше?

    Коментиран от #12

  • 10 хххх

    11 31 Отговор
    Гневът не идва от избирателите на ПП/Дб а от левите на кРадев.
  • 11 Бендида

    47 3 Отговор
    Никакъв,, отдушник "не е Атанасова. Некомпетентна и зависима е, това е простичкото обяснение. Всичко друго е ала бала, което впрочем е специалитет и на г-жа Паунова.

    Коментиран от #33

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 ..............

    14 1 Отговор
    Не е завършил милиционерското училище, а железничарското.
  • 14 СТОЯН МИХАЛЕВ

    29 2 Отговор
    руснаците на чери яко пребиха шишиту ,3 месеца свинята папка със сламка и и го щавиха до кокъл - О ТИГРЕ,ТИГРИ ИМАШ ЛИ ПАРИ ,ТИГРЕ
  • 15 ????

    10 7 Отговор
    Полина Хасково отива на кино и там от 4 до 2. Всичко живо бяга от този град и като умрат стариците кво ще стане, отиват към туркие хаскьой. Умна е полина, не само тя, училищата бяха на ниво, а сега
  • 16 Много

    10 35 Отговор
    мразя всякакви журналисти да излизат и говорят от името на избирателите. Аз съм фен на ПП, и одобрявам избора за конституционен съдия на Атанасова. Конституционния съд не е в състава на съдебната система. А Паунова и Великова днес като едни клюкарки одумваха политиците, без никакви факти и доказателства. Интригантки!

    Коментиран от #23

  • 17 Идеализация на миналото от един импотент

    7 20 Отговор

    До коментар #12 от "Хммм":

    Ясно. Носталгията по времето когато си дигал самолета е голяма работа.
  • 18 Ако имаш

    13 16 Отговор

    До коментар #12 от "Хммм":

    ум в главата предостатъчно е, аз например имах вноска за кола 1500лв. която стоя 10г. и просто изгоря. Да обяснявам ли как руснаците ни давали всичко без пари(например Лада)?

    Коментиран от #19

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Дали са

    5 5 Отговор

    До коментар #19 от "Стига бе":

    ги прибирали нашите или е било защото просто няма коли не знам, но сега просто няма условия за вноски, лихвоточки, връзки за всякакви стоки, жителство и т.н. Имах телевизор Темп-714 (20") за 780лв.(средна заплата 155лв. тогава).

    Коментиран от #21

  • 21 На това

    7 1 Отговор

    До коментар #20 от "Дали са":

    Му се вика стандарт на живот, или имаш пари и няма какво да си купиш, или нямаш пари и на пазара има всичко . Тия които живеят по средата са добре. Ние за съжаление сме в двете крайности.
  • 22 ....

    6 1 Отговор
    Тя българия остава без българи, вие си говорите, колкото да не си настинал. Всичко младо от българите бягат от селата, малките провинции. Поли да се поразходи из малкият вече град Хасково и да коментират всички хасковски журналисти, депутати, президенти, накъде отива бг, настъпват другите и се разпореждат с жилищата ни
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Факти

    9 0 Отговор
    Тук има цензура дори на цитати от Радой Ралин!
  • 25 не може да бъде

    8 1 Отговор
    Като гледам какви прогнози се правят по най-различни събития,аз реших че също не съм по лош в правенето на такива прогнози и сега съм решил да се регистрирам с съда като Нострадамус Петров!И искам да направя прогноза какво ще се случи с институциите ако продължава да ги управлява г-н Пеевски!Ами всики ще станат лаФки и след това г-н Пеeвски ще ги приватизира и фалира!?
  • 26 Реалист

    7 6 Отговор
    На снимката мъжко ли е женско ли е?

    Коментиран от #28, #31, #35

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Червената шапчица

    5 2 Отговор

    До коментар #26 от "Реалист":

    Кои типове жени отблъскват мъжете
  • 29 Анонимен

    4 5 Отговор
    Какво и е на Полина. Умна е, а не слушалката на всички партии

    Коментиран от #32

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 На снимката е мъжко.....

    2 4 Отговор

    До коментар #26 от "Реалист":

    а не като Василев и сие....
  • 32 Пръц

    2 7 Отговор

    До коментар #29 от "Анонимен":

    Статиите на Полина по нищо не се различават от тези в Работническо дело,а Толупа показа на простоидиотите кой кара влака
  • 33 Пак завист

    0 8 Отговор

    До коментар #11 от "Бендида":

    БСП И Нинова предложиха един летец за президент « под надтиска на Решетников «итоговая бяхте доволни « под фуражката само мозък»Истината е «че които плаща тои поръчва музиката» не се иска само да пишете А СЕ ИСКА АКЪЛ

    Коментиран от #36

  • 34 И какво излиза?

    9 2 Отговор
    Конституционният съд е пристан за некадърници, или галеници на политическите партии на власт получили бонус?
    За какво по дяволите тогава ни е нужен такъв “Конституционен съд“? Та той с такива “съдии“ си е направо АНТИКОНСТИТУЦИОНЕН!
  • 35 странно е, че

    5 3 Отговор

    До коментар #26 от "Реалист":

    не разпознаваш жената на снимката. Не си я виждал и наяве, нали? Малко си далече от духовния живот на България. Ако не си броиш чалгата и добитъка.
    Гледай си асенка Василева с влажния поглед към любимеца се спецов, когато е издул мускулатурата си.
    Ще останеш доволен.

    Коментиран от #40

  • 36 завист и невежество

    10 2 Отговор

    До коментар #33 от "Пак завист":

    от пожарникаря в зайчарника
    Явно няма какво да се говори срещу генерала от ВВС, възпитаник на две школи на НАТО в САЩ (съвсем не отговаря на селплата природа на сегашните продължаващи провала на България) и само едно и също повтарят. Кой е този...как беше Решетников???? Разбирам по-силен от Путин и БайдънЧО, взети заедно. И за този Решетников гласуваха над 67% за президент за Радев. И сега има обществено одобрение над 50%, а разглобката (що за изрази - как що, от примитивни пищещи се за политици семпли хора) имат около 10%.

    ТОВА Е ПОЛОЖЕНИЕТО и ГО ЗАПОМНЕТЕ, МОЛЯ! Разбирам, че на кодяк ви избират не по ума, дори е противопоказно, но ВСЕ ПАК.
    И връзка между Радев и Нинова не търсете НАСИЛА V Ще се напънете и ИЗПУСНЕТЕ в гащите.

    Коментиран от #44

  • 37 Дани

    3 0 Отговор
    Ако не беше жалко щеше да е смешно.
  • 38 ..!!

    2 1 Отговор
    И зайчарника ще му го купят, както е тръгнало, при баце все от разград и все смесените го прегръщат, щото знаят къде вървят нещата, а пеевски е малък, и прав бил ченгето директора на вътрешните работи, те ще ни отмъщават и позна, изпрати детето едно в Сащ преди 34 години, със зелена карта, размисъл, а не кой бил мъж или жена. Който остане ще ги бият и доубият, за да им вземат всичко на безценица, но надали ще успеят, алчните болни хора за имоти, земи
  • 39 999

    4 2 Отговор

    До коментар #5 от "факт":

    Тази е, която се върти като въгарец. Иначе казано - накъдето духне ветЪра.
    (а съвсем иначе казано, не знам дали трябва да е Та...зи или То...)
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Меси кьорфишека

    3 2 Отговор
    Полинке, грешно мислиш - тя не става за друго освен да слушка, т.е. да буде подлога!
  • 42 Смесваш истината с лъжа

    6 3 Отговор

    До коментар #6 от "Хммм":

    На руснаците не сме били собственост.

    Обратното - руснаците ни даваха почти без пари оръжия и нефт; заводско оборудване и всестранна икономическа и политическа подкрепа в Съвета за икономическа взаимопомощ (СИВ), във Варшавския договор; в ООН; запазиха непокътнати границите на победената във ВСВ монархо-фашистка България и ги предпазиха от домогванията на Турция, Гърция и Румъния.

    Даваха ни жито в годините след ВСВ, когато в СССР житото не достигаше за самите руснаци.

    Даваха ни дългосрочни инвестиционни заеми с годишна лихва от 2% (два процента).

    Обичаха ни като братски народ.

    Нямаха военни окупационни бази в България, каквото САЩ имат вече 18 години (от 2006 г.).

    И Народна Република България - държавата на 99,99% от българския народ беше наистина НЕЗАВИСИМА СОЦИАЛИСТИЧЕСКА ДЪРЖАВА, В КОЯТО БКП БЕШЕ НАД ЕДИН МИЛИОН ДУШИ (1 050 000 с комунистически членски книжки) ПРИ НАСЕЛЕНИЕ ОТ ДЕВЕТ МИЛИОНА, ДОКАТО В СССР КОМУНИСТИТЕ БЯХА 17 МИЛИОНА ПРИ НАСЕЛЕНИЕ ОТ 250 МИЛИОНА!!!!
  • 43 Гост

    3 0 Отговор
    Като вземат да й връщат делата от Страсбург ще го разберете, ако е обратното, то ще е гордост за деди Боичь. Ха дано, свободна е, може някой от Страсбург да я залюби и виж напуснала България със синчето си.
  • 44 Прост и платен капут

    3 0 Отговор

    До коментар #36 от "завист и невежество":

    Глупако, сикаджията е лежал в затвор в Чехия за кражба на коли! Освен това е комунист и агент Буда на ДС!
  • 45 Фейк

    1 5 Отговор
    Не са избирателите на ПП ДБ а на копейкин Нета е зает само от тях Те плюха по Атанасова ПП ДБ избиратели нямат абсолютно никаква причина да го правят Гласувалите за ПП ДБ са умни хора И отдавна разбраха че няма друга алтернатива в държавата освен това управление Изборите го доказаха Ще го потвърдят и евроизборите
  • 46 Този Паунов

    4 1 Отговор
    Този Паунов е юридически неграмотен. Смята, че и публиката е юридически неграмотна. Още помня интервюто с Гешев. Днес Силвия Великова направо ни я изтипоса да се посмеем. Ама всъщност не е смешно. Този, който плаща на Паунов, е доста закъсал за кадри.
  • 47 Артилерист

    4 2 Отговор
    Браво на г-жа Паунова. Изредила е всичката мръсотия и мизерия на родната атлантическа власт. Тя е очевидна за всички мислещи хора, но е чудно как привържениците на сглобката се правят на ударени и не виждат тези безобразия. Абе всичко казано е интересно, но това за прегръщането на модела Пеевски-всички политици са с нещо гузни на тоз Пеевски и не смеят гък да му кажат на живо-и за Диана Ковачева, дето не е влизала в съдебна зала, за избирането на Цацаров, уволнението на съдия Мирослава Тодорова, хвалебствията за Специализирания съд много ме впечатли. Ама тя таз Ковачева много заслужила герберистка била, бе! Ми тя напълно си заслужава наградите с омбудсман и сега в ЕСПЧ. Подмяната, дето мълчали 10 дена за далаверите на Асан Василев и Лорер, трябва да измислят нещо подобно и за престаралият се Тагарев...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове