Отидете към основна версия

1 354 45

Христо Гаджев срещу Тодор Тагарев за БТР-ите: Украйна няма време, а ние си играем на чиновници

  • украйна-
  • бтр-
  • христо гаджев-
  • тодор тагарев

Най-големият подарък, който искат украинците е ПВО. 8 декември сме гласували за предоставяне на ПВО - още не е предоставено

Снимка: БГНЕС

Днес изслушването беше явно и закрита част. Закритата част беше бъдещи творчески планове. Решението за БТР-ите няма какво да коментирам повече. Слава Богу, че след този публичен натиск, който организираме от един месец, март месец може би всичко ще бъде решено. Самото решение на НС е от юни месец, ратификацията е от декември месец и е казано ясно, че МО отговаря за логистиката. Е, още чакаме това да се случи.

Това каза депутатът от ГЕРБ - СДС и председател на Комисията по отбрана Христо Гаджев, след изслушването на министъра на отбраната Тодор Тагарев.

"Не е важно на коя дата точно ще се изпратят БТР-ите, важното е да се случи. Надяваме се повече такова чиновническо забавяне да няма. Украйна няма време да чака българските чиновници да си свършат работата. Искаме ясен график. Един месец си пишат писма между министерствата и да си правят оперативки. Всичко това щеше да е свършило още декември месец, а сега вече сме март месец. Ние искаме ясен график и да няма такова забавяне", обяви той.

"Очевидно не съм доволен от отговорите на министър Тагарев. Дано са си взели бележка и да действат малко по-бързо. Украйна няма време да чака толкова дълго и ние да си играем на чиновници. Една от основните функции на това правителство е военната помощ за Украйна. Няма да си лягат, докато не пратят БТР-ите, а не да се разбират всяка седмица да се срещат, да си говорят и да пият кафе. Украинската страна настоява от септември месец за БТР-ите. От тогава украинското посолство настоява за тях и се шегуват, че се надяват за Деня на победата в Киев да са пристигнали", добави Гаджев.

"Забавянето не е само с БТР-ите. В парламента всичко свършва в рамките на дни и после чакаме изпълнителната власт месеци да си свърши работата. Това не е нормален процес. Тепърва предстои да обсъждаме как ще се изразходват средствата, които НС е гласувало за отбрана. Политиката, която ГЕРБ е дала на правителството, зависи от изпълнението на програмата. Това важи за всеки министър. Нямаме кандидат за министър след ротацията. Даже за мен е по-добре този министър да остане и да се види какво точно е свършил. Ако има следващ министър, той ще трябва да води много горещи картофи. Не съм аз човекът, който ще подкрепя даден министър или не. Това ще стане след оценките на министрите, а и да видим дали въобще ще се стигне до ротация. Най-големият подарък, който искат украинците е ПВО. 8 декември сме гласували за предоставяне на ПВО - още не е предоставено", завърши Христо Гаджев.

Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 17 гласа.

Свързани новини

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове