Отидете към основна версия

3 303 71

Румен Христов: Даването на добавки на пенсионерите беше една традиция

  • румен христов-
  • служебен кабинет-
  • служебен премиер

Експерти, а не политици в служебния кабинет, поиска лидерът на СДС

Снимка: Нова телевизия

Даването на добавки на пенсионерите беше една традиция, която се наложи през последните години. Има очакване, както за коледни така и за великденски надбавки. Тази част от гражданите на населението го заслужава, това е един жест към тях и те го заслужават. Това заяви председателят на СДС Румен Христов в предаването „Още от деня” по БНТ.

„Винаги се получава така, че хората, които са на ръба са недоволни. Така или иначе ние даваме тази помощ към хората с най-ниски доходи. Имаше и друго разпределяне на средства от бюджета. Можехме да бъдем по-стриктни по отношение на бюджета. Да не забравяме, че един от критериите за приемането ни в еврозоната е бюджетният дефицит. Не се надпреварваме кой ще раздаде повече пари. Проблемът е, че тези пари обикновено не са разчетени в бюджета. Практиката да се вземат заеми не е добра, но за пенсионерите може да се направи изключение. Да се намерят резерви в бюджета, а не да се теглят заеми”, поясни той.

„Имаме своите различия и обтягане на отношенията, но тази държава трябва да работи. Г-н Асен Василев категорично няма да бъде финансов министър, тъй като ще участва в листите за следващ парламент. Ние имаме забележки към него, така че нямаше да има нашата подкрепа”, призна Христов.

„Появата на ярки политически лица в служебния кабинет не е добър вариант. Надявам се, че служебният премиер ще търси експерти. СДС не е предлагал министър и няма да предложи. Тези, които отказаха да участват в кабинет на Мария Габриел нямат моралното право сега да искат да са служебни министри, каза Христов, посочвайки земеделският министър Кирил Вътев”, каза председателят на СДС и съпредседател на ПГ на ГЕРБ-СДС в НС.

Според него няма да е лесно, но г-н Главчев ще се справи.

Виждам една кампания за прехвърляне на вина за това, че биха могли да бъдат подложени на съмнение изборните резултати към министрите на електронното управление и вътрешния министър. Машинният вот обаче се контролира от фирма „Сиела”, която следи и за честността на вота. Имам чувството, че се отвлича вниманието. По отношение на работата на вътрешния министър Калин Стоянов по Шенген, може би е добре да остане на този пост. Г-н Главчев няма да сбърка, ако го остави”, смята Румен Христов.

„Изборите са нещо демократично, но това прекъсва работата на администрацията. Тя се страхува да предприема по-резки действия, а се спасява. Това не е добре”, каза той.

„Убеден съм, че ще имаме по-добър резултат на предстоящите избори. Ще има обвинения, но няма да оставим държавата в конституционна криза. Нещата се случиха – имаме излъчен министър-председател, нещата стъпка по стъпка вървят. В случая г-н Радев постъпва изключително коректно, спазвайки Конституцията. Ние сме готови за избори и ще ги спечелим”, завърши председателят на СДС.

Поставете оценка:
Оценка 1.1 от 14 гласа.

Свързани новини

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове