Отидете към основна версия

4 Април, 2024 10:20, обновена 4 Април, 2024 10:20 6 371 83

Денков отвори "черните досиета" в МВР - дрога, ДАНС и натиск ВИДЕО

  • николай денков-
  • ротация-
  • герб-
  • митници-
  • наркотици-
  • дрога

ГЕРБ искали избори, а не ротация, посочи премиерът в оставка

Снимка: БГНЕС

От доста време главният секретар на МВР Живко Коцев е под сериозен натиск за напускане от страната на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов. Това сподели премиерът в оставка Николай Денков по време на живо включване във Facebook, където отговаря на въпроси.

"Поне от месец-два Коцев има колебания дали да остане на поста, защото не успява да си върши работата", посочи Денков и продължи, че с Калин Стоянов не могат да работят заедно.

"Когато в една институция не може да се работи, става много трудно. Ако в едно министерство главният секретар и министърът не могат да работят, е много трудно да се върши работата", подчерта той.

"Със Стоянов не съм говорил отдавна, той не идва и на последните съвети, нямам особено доверие. Той е тръгнал по неговия път и ще видим докъде ще я докара", добави министър-председателят в оставка, цитиран от "Фокус".

От доста време се въртят слухове, че ДАНС прикрива канали за наркотици. Банкова (Петя Банкова - задържаната директорка на Агенция "Митници") е била служител на ДАНС и няма да се учудя, ако се окаже, че има информация, която, ставайки шеф на митниците, използва.

Попитан как така сестрата на Стефчо Банков (бившия шеф на Вътрешна сигурност - бел. ред.) стана шефка на митниците, премиерът заяви, че на този въпрос трябва да отговори министърът на финансите Асен Василев.

Ротацията се провали, защото някой искаше избори и това не бяхме ние. Иначе щяхме да намерим компромис и да се разменим с Мария Габриел. Калин Стоянов не отговаряше навреме или даваше половинчати отговори на горещи въпроси, но не той е причината за неслучването на ротацията. Един министър няма как да е причина.

Министър-председателят в оставка Николай Денков отговаря директно на въпроси на граждани и медии в страницата на Министерския съвет във Фейсбук.

"Откакто беше назначена новата директорка на Агенция „Митници“ Петя Банкова, имаме рекордно количество задържани наркотици", заяви премиерът в оставка Николай Денков по време на живо излъчване във Фейсбук, където отговоря на въпроси.

Поводът за коментара му е акцията на Държавната агенция "Национална сигурност" и Комисията за противодействие на корупцията в сградата на Агенция „Митници“.

"За мен е странно точно Банкова да бъде обвинена за това, че прикрива канали за наркотици. Много е важно да се разбере какво се случва, за да не се окаже, че я атакуват точно заради това, че си върши работата и задържа наркотици", посочи още премиерът в оставка.

Николай Денков потвърди, че до този момент той не е получил официална информация от ДАНС за случая.

"Поискал съм, но до момента нямам", каза Денков.

Въпроси могат да се задават предварително, както и по време на прякото излъчване в социалната мрежа.

Към момента граждани са задали въпроси за военната помощ за Украйна и на каква цена ще бъдат продадени на Киев ядрените реактори, купени преди години от Русия за изграждането на АЕЦ "Белене". Има въпроси и за демографските мерки, за реформите в здравеопазването и образованието, как ще се реши конституционната криза, а също и за цените на храните и услугите на мобилните оператори.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 46 гласа.

Свързани новини

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове