Отидете към основна версия

1 793 103

Горанов: Разумно е Борисов отново да е премиер

  • владислав горанов-
  • герб-
  • бойко борисов-
  • избори-
  • премиер

Попитан защо съпредседателят на ДПС Делян Пеевски, който също е санкциониран по "Магнитски", зае ръководен пост в партията си, Владислав Горанов посочи: "Той е с изключително болезнено чувство за справедливост. Така са решили в тяхната партия

В предаването "Още от деня" по БНТ Владислав Горанов от ГЕРБ каза, че е отказал да е водач на листа за предсрочните парламентарни избори, за да не понесе партията му щети от това, че е санкциониран за корупция по глобалния закон "Магнитски".

Водехме разговор с г-н Борисов. Той каза, че може да понесе тази щета. Трябва ли цялата кампания да бъде - човек от списъка "Магнитски" е в листите на ГЕРБ? Не трябва. Бил съм депутат много пъти. Когато не можаха по никакъв друг начин да се противопоставят с политически аргументи, нашите политически опоненти се опитаха да ни клеветят пред евроатлантическите ни партньори. Аз в момента имам лоша оценка – санкциониран съм по "Магнитски" и трябва да си извървя пътя. Няма да си позволя да вредя на партията си. Има процедури по механизма, с които мога да ги уверя, че са подведени. Аз имам аргументи пред американското правителство. Ще извървя този път, заяви Горанов.

Попитан защо съпредседателят на ДПС Делян Пеевски, който също е санкциониран по "Магнитски", зае ръководен пост в партията си, Владислав Горанов посочи: "Той е с изключително болезнено чувство за справедливост. Така са решили в тяхната партия".

В отговор на въпрос за политическото бъдеще на бившия вицепремиер Мария Габриел, той отбеляза, че ще я видим като активен участник в кампанията на ГЕРБ, а попитан дали е възможно Габриел да стане министър-председател, добави: "Всичко може – в политиката е възможно всичко, което не противоречи на законите на физиката".

Мисля, че е разумно да видим Борисов отново като премиер. Той трябва да си върне самочувствието за периода, който е управлявал България като премиер, защото това е период на съзидание и на градеж, подчерта Горанов.

Юмрукът трябва да бъде свален. Хората видяха, че политика с маркетинг и с лъжи не се прави, политика с противопоставяне не трябва да се прави. Ние си извървяхме пътя. Обществото иска стабилност в един несигурен свят, добави той.

Ако трябва да говоря за по-голяма грешка, това е, че оставихме такива шарлатани като Асен Василев да си развяват коня и кучетата. Те оставиха държавата в състояние на свободно падане. Влязохме в избори, защото според мен Кирил Петков и Асен Василев направиха всичко възможно да ни докарат до тези избори, защото смятаха, че ще успеят да рестартират тяхната легенда за промяната. А тя е като на ало измамниците, които убеждават пенсионерите да си хвърлят парите през балкона, коментира политикът от ГЕРБ.

Той каза, че не е изключено от партията на Бойко Борисов отново да преговарят за съвместно управление с "Продължаваме промяната – Демократична България".

Възможно е, трябва да се преговаря с всички. Единствено не можем да се съгласим с тях, че са морални, затова нашите претенции ще бъдат много по-сериозни. Няма да изключим нито една валенция за партии, които гледат на Запад, каза още Владислав Горанов, като поясни, че тук включва и ДПС.

Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 54 гласа.

Свързани новини

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове