Отидете към основна версия

3 254 29

Илиян Василев: За разлика от Пеевски, Борисов има какво да губи - това е последният път, в който е първи

  • илиян василев-
  • бойко борисов-
  • делян пеевски-
  • загуба

При нов кабинет ГЕРБ ще попадне в ролята на ППДБ в предишният кабинет - Пеевски ще обявява какво ще става и Борисов ще губи престиж и влияние - на живо, в ефир

Снимка: БГНЕС

Мълчанието на Борисов е обяснимо, трябва му време, за да осмисли резултатите от изборите, да договори следващата си стъпка както с вътрешните партньори, така и особено с външните партньори. За разлика от Пеевски, той има какво да губи - това е последният път, в който е първи.

Това написа на страницата си във Фейсбук енергийният експерт и дипломат Илиян Василев. Той продължи с коментара си така:

Най-бруталният урок, който получи е от Пеевски. Първо го накара да блокира ротацията и го вкара в избори. След това по време на изборите му взе гласове, от тези които вървят с победителя /той затова Пеевски каза, че не Борисов, а той ще избира премиери, президенти и т.н./. с ясната заявка, че следващия път Пеевски ще отхапе още по-голямо парче от ГЕРБ за да стане първа политическа сила. При нов кабинет ГЕРБ ще попадне в ролята на ППДБ в предишният кабинет - Пеевски ще обявява какво ще става и Борисов ще губи престиж и влияние - на живо, в ефир.
На Борисов му трябва и време да се договори със Запада, за да получи индулгенция за корупцията, която ще произведе и тази, която трябва да потули. Това няма как да стане, поне грубо, за това следете за някой комисар по корупцията в кабинета, който да мие срама от челото. Сам той премиер блазни егото, но е твърде много като натоварване за Борисов. Вероятно ще се спре на Дани Митов или някои най-свръх-атлантик. Но и Дани Митов не може да покрие корупционните му срамоти - за това гледайте някой "антикорупционер" да пристане. Има такива хора от НПО сектора или от Запада. Примерно лично Габриел да отговаря за борба с корупцията и тя да стане лицето на кабинета.

Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 50 гласа.

Свързани новини

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол