Last news in Fakti

12 Юни, 2024 19:29 2 870 29

Илиян Василев: За разлика от Пеевски, Борисов има какво да губи - това е последният път, в който е първи

  • илиян василев-
  • бойко борисов-
  • делян пеевски-
  • загуба

При нов кабинет ГЕРБ ще попадне в ролята на ППДБ в предишният кабинет - Пеевски ще обявява какво ще става и Борисов ще губи престиж и влияние - на живо, в ефир

Илиян Василев: За разлика от Пеевски, Борисов има какво да губи - това е последният път, в който е първи - 1
Снимка: БГНЕС

Мълчанието на Борисов е обяснимо, трябва му време, за да осмисли резултатите от изборите, да договори следващата си стъпка както с вътрешните партньори, така и особено с външните партньори. За разлика от Пеевски, той има какво да губи - това е последният път, в който е първи.

Това написа на страницата си във Фейсбук енергийният експерт и дипломат Илиян Василев. Той продължи с коментара си така:

Най-бруталният урок, който получи е от Пеевски. Първо го накара да блокира ротацията и го вкара в избори. След това по време на изборите му взе гласове, от тези които вървят с победителя /той затова Пеевски каза, че не Борисов, а той ще избира премиери, президенти и т.н./. с ясната заявка, че следващия път Пеевски ще отхапе още по-голямо парче от ГЕРБ за да стане първа политическа сила. При нов кабинет ГЕРБ ще попадне в ролята на ППДБ в предишният кабинет - Пеевски ще обявява какво ще става и Борисов ще губи престиж и влияние - на живо, в ефир.
На Борисов му трябва и време да се договори със Запада, за да получи индулгенция за корупцията, която ще произведе и тази, която трябва да потули. Това няма как да стане, поне грубо, за това следете за някой комисар по корупцията в кабинета, който да мие срама от челото. Сам той премиер блазни егото, но е твърде много като натоварване за Борисов. Вероятно ще се спре на Дани Митов или някои най-свръх-атлантик. Но и Дани Митов не може да покрие корупционните му срамоти - за това гледайте някой "антикорупционер" да пристане. Има такива хора от НПО сектора или от Запада. Примерно лично Габриел да отговаря за борба с корупцията и тя да стане лицето на кабинета.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 50 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българин

    50 6 Отговор
    Не знам защо мнозина хвалят Пеевски за резултата. Това, че ДПС е втора на изборите е вярно, но реално те имат подкрепата на около 5% от имащите право на глас. Това е невероятно малко. А и мнозина в Турция този път въобще не гласуваха.
  • 2 Да бе

    17 20 Отговор
    Борисов управлява в момента България чрез служебното герб правителството на Главчев, благодарение на поправката на Конституцията, осигурена от ДБ и Христо Иванов. Нищо не губи, а печели.
  • 3 Гербер

    17 62 Отговор
    В България Бойко утре има юбилей - става на 65 години. Посреща го с поредна победа. Да е жив и здрав по пътя към Клуб 70! Какво да прави? Ами да внесе в НС структура, състав и програма на правителство “Борисов 4“ и да се гласува. Бойко е лидер на победилата партия, а и единствен е подготвен за премиер.

    Коментиран от #27

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 истинските факти

    14 59 Отговор
    Бойко и г-н Пеевски унищожиха пе пе расите! И точно за това народа ги постави на първото място, с категорична победа! ДПС и ГЕРБ заслужено получават властта тука за идните десетилетия! Иначе много ривете по форумите, ама волята на народа е непреклонна - Само ДПС и ГЕРБ защитават обикновените хора!
  • 6 Русофил

    45 11 Отговор
    Потопът ,,Борисов"! Честито анцузи, затрихте България!
  • 7 реру

    34 3 Отговор
    "... Пеевски ще обявява какво ще става и Борисов ще губи престиж и влияние..."


    Както са казали мъдрите хора: "По-добре врабче в ръката отколкото орел в небесата"...

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Аз съм слабоумен и не помня много

    14 40 Отговор
    Но все пак съм запомнил, че Боко след избори никога не се заканва, не сочи с пръст и не се дуе. Обикновено говори какво предстои, а то е работа. Така ще е и сега. Илиан отново не е познал.
  • 10 Стършел

    31 4 Отговор
    Пеевски е въздух под налягане, при над 50% гласували, първо място ще види през крив макарон. 🐷🐷🐷
  • 11 Клети неграмотни копейки

    20 13 Отговор

    До коментар #8 от "Илиянчо, чудя се как така една глава":

    На "Илиянчо" може само да му миеш краката и после да пиеш от водата.
  • 12 Сопола

    36 11 Отговор
    Тиквата и Прасето трябва да са в затвора доживот, за да тръгне държавата ни по истински европейски път на развитие!
  • 13 Майора

    12 22 Отговор
    Василев , много ви се иска Борисов да изчезне от политическата сцена и да не печели изборите! С изключение на ала бала смашините , когато ПП спечели!Няма друг като него който толкова много да е печелил избори!

    Коментиран от #16

  • 14 разбрахме сценария

    14 0 Отговор
    Само не разбрахме кой ще гласува кабинета?
  • 15 Ама къде

    18 7 Отговор
    е мутпата от Банкя, нещо ми се губи.
    Сигурно се крие от Сретен.
  • 16 хмм

    14 4 Отговор

    До коментар #13 от "Майора":

    Няма и друг такъв, който да печели и да не може да управлява. Трябва да знаеш кога да се откажеш.
  • 17 Бамбука

    10 2 Отговор
    За да си премиер се искат топли, а ако имаш само дупе, какво да предложиш ?

    Коментиран от #21

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Марда

    5 2 Отговор
    Дрън- дрън! На Тулупио всичко му е в евронки с подставени лица. Боли го фара за Магнитски. Има и едни 30 милиона левчета по сметка на ГЕРП. Той е капитан Планета на Балканския полуостров. Единствено като ходи на гости при щерката оттатък Океана ще е като турист със ограничени финансови инструменти и ще се прави на гладен източноевропейски мигрант.
  • 20 така така

    5 3 Отговор
    Сега може да загуби животът си, ако продължи да фашиства!!
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Анонимен

    6 1 Отговор
    При толкова много отпадъци около него не се знае, може да не му е последния път. Въпрос на преценка кой е по-голям отпадък.
  • 23 Крумов

    7 0 Отговор
    Добре де - за Бойко Борисов се говори като за нещо уникално, като за светия едва ли не, смешно е - човек без образование, без такт, без обноски.

    Трябва да владееш езици - за да си в "играта", поне да беше чел книги, ужас - прибира се в къщи и - включва телевизора, без да "докосне" дори вестник, при това се води - каратист, как е учил "таекуандо", без да чете - "позиции", "кати", упражнения.

    Не ми е понятно, но явно е така, сега - вече е "пенсия", наистина - трябва нещо да се "прибира", леле - още малко - ще се изкара - на Хелмут Кол, нищо чудно.
  • 24 1944

    3 3 Отговор
    намагнитвайте простите комунета и да почваме да чистим къщичката. че вони на масковско блато насекъде.
  • 25 Китин от Китен

    1 7 Отговор
    Бате Бойко за последен път щял да е първи?
    За последен път , както миналия път, по-миналия път и още няколко други пъти?
    Браво на др. Василев, както винаги - верен син на Партията!
    Която преди 1989 беше БКП, а актуално се казва ППДБ, този човек държи на принципите си🤣🤣🤣
  • 26 Аса

    2 8 Отговор
    Пълен боклук си Илияне.
  • 27 Пич,

    7 1 Отговор

    До коментар #3 от "Гербер":

    Ти трябва да се лекуваш. Продаваш бъдещето на децата си. Деменцията е съпровождащи заболяване на всички фенове на тиквата.
  • 28 Васил

    4 0 Отговор
    На Боко вече са му турили фереджето и ще срича на майчин език а в Брюксел ще носи баклава и рахат локум.
  • 29 Гай Турий

    3 0 Отговор
    Избирателният закон трябва да се промени. Едно име може да участва само на едно място в списъците. А не тулупите да се запишат на 5 места и после бегали в Банкя или някъде по кара-ибите. Стига вече манипулации. Посолството реди списъците след тулупите и не знаеш кой техен мръсник се оказва в говорилнята. После се чудим тия откъде се извъдиха 240 запартъка и ръсят само простотии, нищо не знаят, нищо не могат, мотика не са видели и пипнали, а разпределят милиарди на село, на тъпи даскаля и на болници уж...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол