Отидете към основна версия

3 841 61

Илиян Василев: Ултиматумите на Борисов - правителство до седмица, издават нервност. Не се подвеждайте - не той решава

  • илиян василев-
  • ултиматуми-
  • бойко борисов-
  • правителство-
  • нервност

Експертният кабинет е единствената формула - но и там смокиновият лист е прекалено прозрачен и окъсан. Най-големият проблем на Борисов - превземането на партията му от Пеевски няма да бъде решен от никакъв проект за съвместно управление - експертно или каквото и да било

Снимка: БГНЕС

В петък в разговора с Христо го попитах дали ако трите части на ПП-ДБ не възприемат по сравним начин нуждата от промяна на посоката и на самокритични нотки - едни казват, че проблем няма и не отчитат неуспех, други казват че има нужда от радикална промяна - никак не е изключено вътрешните напрежения да произведат трудно поправими разломи, а у някои да породят илюзията, че сами ще се справят по-добре.
Ултиматумите на Борисов - правителство до седмица - издават нервност, но не се подвеждайте - не той решава. Иска бързо правителство - за да го извадят от капана, в който Пеевски го постави. ИТН са единствено възможните трети - Възраждане и Величие, както и БСП са невъзможни именно ради Украйна. Но и Слави е хлъзгав - защото неговата мисия като инженерингов проект е да громи ПП-ДБ, и като се сглоби с ББ и ДП ще изпадне в анекдотична ситуация. Не че Трифонов има скрупули да похарчи целия си политически капитал /срещу адекватно възмездие/, но и за ББ и ДП няма да е безпроблемно.

Това написа на страницата си във Фейсбук енергийният експерт Илиян Василев. Ето и още от неговите разсъждения:

Експертният кабинет е единствената формула - но и там смокиновият лист е прекалено прозрачен и окъсан. Най-големият проблем на Борисов - превземането на партията му от Пеевски няма да бъде решен от никакъв проект за съвместно управление - експертно или каквото и да било.
Именно на този фон - е много важно осъзнаването на нужната промяна в поведението на ПП, на ДаБГ и ДСБ и някакъв синхрон и съизмеримост е толкова важна. Но и Радан да не бърза толкова много - никак не е сигурно, че именно ДСБ сама може да бъде носител на новото, защото за него първият адресат на промяната е именно ДСБ. Дори в отрицанието на резултатите на изборите за ППДБ също трябва да има мяра, И това категорично не е дъното на представителство на демократичните сили. Да видим резултатите на ДСБ в рамките на Реформаторския блок от 2017 година - с 300 хиляди души загубени гласове останаха извън Парламента, а той тогава подаде оставка. Защото движението трябва да произведе повече съзидание, отколкото напрежение. Трябва осмисляне на предизвикателствата, а не резки и крайни присъди.
При сегашното равнище на партиен егоизъм никак не изключено да има нови избори на есен. И тогава, може би ДСБ сами ще спечелят повече? Или ДаБГ или ПП?

Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 38 гласа.

Свързани новини

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол