Отидете към основна версия

5 097 79

Сюзан Моллаюсеин: Всички в ДПС очакват Ахмед Доган да излезе с позиция

  • сюзан моллаюсеин-
  • дпс-
  • ахмед доган-
  • делян пеевски

Смятаме, че решението за сваляне на доверието от Рамадан Аталай е срещу единството на ДПС, а единството е най-важната кауза на Движението

Снимка: Фейсбук

"Всички депесари си задават въпроса какво се случва в партията и очакват почетният председател да излезе с позиция. Това е нашият призив".

Това каза председателят на Общинския съвет на ДПС в Кричим Сюзан Моллаюсеин. Тя и добави, че всички членове и симпатизанти на ДПС в Кричим стоят зад нея.

Тя коментира и думите на Делян Пеевски в края на миналата седмица, че в ДПС има ново начало и който не го е разбрал, остава в миналото.

"Ако някой в тази партия смята, че

може да се еманципира от личността на почетния председател Ахмед Доган, ще поеме най-тежката политическа отговорност и ще трябва да подаде оставка.

Дали сме доверие на председателя, защото това е било с подкрепата на Ахмед Доган. Всеки, който сметне, че може да се еманципира от това, трябва да понесе най-тежката политическа отговорност и да подаде оставка", категорична е председателят на кричимската организация на Движението.

Недоволните подготвят и други действия, но очакват позицията на почетния председател на Движението.

В нова декларация, този път адресирана до Делян Пеевски, Сюзан Моллаюсеин декларира, че единственият човек, на когото би предала печата на местната структура, е почетният председател на ДПС. Идете и си го вземете от него, казва Моллаюсеин, без да уточнява дали не е поискана оставката ѝ.

"Авторитарно и със страх може да управлявате, когото си поискате, но не и електората на ДПС", заявява тя.

Според нея решението за отстраняването на Аталай е взето от Областния съвет, в което броят на гласовете не съответства на разпределението на общинските организации. Според Моллаюсеин областният председател Юксел Расим е единственият отговорен за резултатите от вота на 9 юни. По думите ѝ реално резултатът в региона не е толкова лош, но областният председател е причината за по-малкото гласове от предишни избори.

"Виждаме самоуправство, авторитарно управление, заплашвани сме и няма съобразяване с документите, по които трябва да се ръководи партията. Самоуправството е от част от националното ръководство и хората се страхуват", заяви Сюзан Моллаюсеин.

На въпрос дали заплахите са от Делян Пеевски - тя отказа коментар.

С декларации в подкрепа на депутата от ДПС Рамадан Аталай, от когото областният съвет на партията в Пловдив свали доверието си заради незадоволителните резултати от изборите, излязоха местните организации в Асеновград, Кричим, Куклен и Първомай. Във фейсбук групата "Аз подкрепям Ахмед Доган" декларации с искане за намесата на почетния председател на Движението заради отстраняването на дългогодишни депутати и активисти са публикувани от седем общини в област Кърджали и от Сандански през последните 24 часа.

В декларацията на Общински съвет на ДПС – Кричим се заявява, че решението за свалянето на доверието от депутата Рамадан Аталай е несъобразено с устава, а подходът на областния председател Юксел Расим е определен като груб, криминален и нищожен.

Председател на Общинския съвет на ДПС в Кричим е Сюзан Моллаюсеин, която е и съветник в местния парламент. Преди дни тя е обновила профилната си снимка във Фейсбук с думите: "Когато Всевишният е с теб, няма значение Кой е срещу теб".

"Смятаме, че решението за сваляне на доверието от Рамадан Аталай е срещу единството на ДПС, а единството е най-важната кауза на Движението. Досега в историята на партията подобни действия не са се случвали и те са много притеснителни за нас. Смятаме, че трябва да има адекватна реакция на случващото се", каза тя в интервю за Радио-Пловдив.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 41 гласа.

Свързани новини

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове