Отидете към основна версия

1 126 61

Теменужка Петкова: В 50-ото НС не успяхме да разчетем правилно вота на българските граждани. Провалът е общ

  • теменужка петкова-
  • 50-то нс-
  • вот-
  • българи-
  • провал

Основната цел на ПГ на ГЕРБ-СДС през новата сесия на 50-ото Народно събрание е да съдействаме максимално за намаляване на предизборното напрежение и да предотвратяваме възможността за приемането на авантюристично законодателство, чиято единствена цел е произвеждането на предизборен популизъм, се казва в декларацията на ГЕРБ-СДС

Снимка: NovaNews

Основната цел на ПГ на ГЕРБ-СДС през новата сесия на 50-ото Народно събрание е да съдействаме максимално за намаляване на предизборното напрежение и да предотвратяваме възможността за приемането на авантюристично законодателство, чиято единствена цел е произвеждането на предизборен популизъм, се казва в декларация, прочетена от парламентарната трибуна от зам.-председателя на групата Теменужка Петкова. От първата политическа сила призоваха останалите формации да не превръщат вътрешнопартийните си проблеми в проблеми на цялото общество. Въвличането на редица институции в решаването на вътрешнопартийните спорове е не само вредно, но и безсмислено, се казва в декларацията, предават от БТА.

Според ГЕРБ-СДС новата сесия ще даде по-скоро начало на поредната предизборна кампания.

В 50-ото НС не успяхме да разчетем правилно вота на българските граждани, това е причината нито да можем да съставим мнозинство ,нито правителство, и, ако приемем това като провал, трябва да подчертаем, че провалът е общ, посочи Петкова.

Едва ли българските граждани ще вярват, че сме искрени, ако поемем прекалено много законодателни ангажименти и си поставим цели, които могат да бъдат постигнати само при наличието на редовно правителство и ясно парламентарно мнозинство, изтъкна тя.

Днес, в момент на хронична мигрантска криза, две войни, които са на неколкостотин километра от българската граница, и на все по-отслабващата роля на страната ни като фактор на стабилност в Балканския регион, ние се готвим за поредните предсрочни парламентарни избори, се казва в декларацията. От ГЕРБ-СДС отбелязват, че рекордно ниската избирателна активност на последния вот явно не е била отчетена от всички политически сили като ясен знак на недоверието на гражданите към политическата система. Това не беше вот на недоверие към една или друга партия, а към партиите като цяло, подчерта Петкова.

Тя припомни и целите, които от ГЕРБ-СДС като първа политическа сила са заявили още при откриването на 50-ото НС и които следват, но са останали неразбрани за по-голямата част от партиите в настоящия парламент.

Може би и затова на предстоящите избори българските граждани ще направят своите корекции и ще зададат коренно различна конфигурация от настоящата, прогнозира Теменужка Петкова. И добави, че каквато и да е тя, в 51-ия парламент правилата на демокрацията ще останат същите.

От ГЕРБ-СДС призоваха останалите формации към добронамереност. Ако личните обиди и постоянната конфронтация водеха до успех, то вероятно нямаше да сме затънали в настоящата политическа безизходица, надяваме се през тази последна сесия на 50-ото НС и в рамките на предстоящата предизборна кампания заедно да предложим позитивен дневен ред на българското общество, прочете Петкова. По думите ѝ истинската възможност за избор би се състояла, ако политиците предложат цивилизован спор и дебат за идеи, а не за пореден път да превърнат черния пиар в основен сюжет на кампанията. Ние от ГЕРБ-СДС ще се стремим към този подход, защото вярваме, че така може да се създаде предпоставка за стабилност в 51-ото НС, завърши декларацията.

Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 18 гласа.

Свързани новини

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол