4 Септември, 2024 11:07 1 102 61

Теменужка Петкова: В 50-ото НС не успяхме да разчетем правилно вота на българските граждани. Провалът е общ

  • теменужка петкова-
  • 50-то нс-
  • вот-
  • българи-
  • провал

Основната цел на ПГ на ГЕРБ-СДС през новата сесия на 50-ото Народно събрание е да съдействаме максимално за намаляване на предизборното напрежение и да предотвратяваме възможността за приемането на авантюристично законодателство, чиято единствена цел е произвеждането на предизборен популизъм, се казва в декларацията на ГЕРБ-СДС

Теменужка Петкова: В 50-ото НС не успяхме да разчетем правилно вота на българските граждани. Провалът е общ - 1
Снимка: NovaNews

Основната цел на ПГ на ГЕРБ-СДС през новата сесия на 50-ото Народно събрание е да съдействаме максимално за намаляване на предизборното напрежение и да предотвратяваме възможността за приемането на авантюристично законодателство, чиято единствена цел е произвеждането на предизборен популизъм, се казва в декларация, прочетена от парламентарната трибуна от зам.-председателя на групата Теменужка Петкова. От първата политическа сила призоваха останалите формации да не превръщат вътрешнопартийните си проблеми в проблеми на цялото общество. Въвличането на редица институции в решаването на вътрешнопартийните спорове е не само вредно, но и безсмислено, се казва в декларацията, предават от БТА.

Според ГЕРБ-СДС новата сесия ще даде по-скоро начало на поредната предизборна кампания.

В 50-ото НС не успяхме да разчетем правилно вота на българските граждани, това е причината нито да можем да съставим мнозинство ,нито правителство, и, ако приемем това като провал, трябва да подчертаем, че провалът е общ, посочи Петкова.

Едва ли българските граждани ще вярват, че сме искрени, ако поемем прекалено много законодателни ангажименти и си поставим цели, които могат да бъдат постигнати само при наличието на редовно правителство и ясно парламентарно мнозинство, изтъкна тя.

Днес, в момент на хронична мигрантска криза, две войни, които са на неколкостотин километра от българската граница, и на все по-отслабващата роля на страната ни като фактор на стабилност в Балканския регион, ние се готвим за поредните предсрочни парламентарни избори, се казва в декларацията. От ГЕРБ-СДС отбелязват, че рекордно ниската избирателна активност на последния вот явно не е била отчетена от всички политически сили като ясен знак на недоверието на гражданите към политическата система. Това не беше вот на недоверие към една или друга партия, а към партиите като цяло, подчерта Петкова.

Тя припомни и целите, които от ГЕРБ-СДС като първа политическа сила са заявили още при откриването на 50-ото НС и които следват, но са останали неразбрани за по-голямата част от партиите в настоящия парламент.

Може би и затова на предстоящите избори българските граждани ще направят своите корекции и ще зададат коренно различна конфигурация от настоящата, прогнозира Теменужка Петкова. И добави, че каквато и да е тя, в 51-ия парламент правилата на демокрацията ще останат същите.

От ГЕРБ-СДС призоваха останалите формации към добронамереност. Ако личните обиди и постоянната конфронтация водеха до успех, то вероятно нямаше да сме затънали в настоящата политическа безизходица, надяваме се през тази последна сесия на 50-ото НС и в рамките на предстоящата предизборна кампания заедно да предложим позитивен дневен ред на българското общество, прочете Петкова. По думите ѝ истинската възможност за избор би се състояла, ако политиците предложат цивилизован спор и дебат за идеи, а не за пореден път да превърнат черния пиар в основен сюжет на кампанията. Ние от ГЕРБ-СДС ще се стремим към този подход, защото вярваме, че така може да се създаде предпоставка за стабилност в 51-ото НС, завърши декларацията.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    48 2 Отговор
    Излез на улицата и питай какво искат българските граждани.Ще и кажат че я искат в затвора.

    Коментиран от #55

  • 2 Обаче

    41 0 Отговор
    излапа картата с охота !
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Альооо, Тандафилке

    48 0 Отговор
    Къде я Картата за Турски поток???..
  • 5 реру

    42 0 Отговор
    "В 50-ото НС не успяхме да разчетем правилно вота на българските граждани..."


    "Всички са виновни" е най-лесно, обаче вече никой не ви вярва...
    Много добре го разчетохте, но не искахте да го признаете...

  • 6 Теминушка е по дебела

    31 0 Отговор
    От Пееевски.

    Коментиран от #17

  • 7 гражданин

    27 0 Отговор
    на твоя син, не му пука за вашите провали, и за дереджето на държавата, той си е избрал нормална и богата държава за живеене
  • 8 Ах , ти ли,

    24 0 Отговор
    Червена теменужки е какъв ви е имущественият интес и да си гарантираш приходи, в съдружие с дилян Добрев и сабрутев. А ефекта ще бъде- по малко приходи, в държавният бюджет, по - малко пари за пенсионери и държавни служители..
  • 9 Оракула от Делфи

    31 0 Отговор
    ТЕМЕНУЖКА .. ""ТАМЯН"-УЖ..КА ли е незнам, ама направи бели за милиарди
    напълни "Чекмеджето" до дупка!!????
    Съдраха се да крадат ,резилите недни !
  • 10 Питам само???

    25 2 Отговор
    ЗАЩО В ЦИК НЯМА ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА "ПРОДЪЛЖАВАМЕ ПРОМЯНАТА" ????
    Затова ли Продължаваме Промяната загубиха 300 000 гласа на последните Избори??...
  • 11 мддаа

    27 0 Отговор
    Вие никога не сте разчитали това което искат хората!!
  • 12 ссср теменужка

    20 2 Отговор
    Основната ни цел е да построим на Путлер с народни пари още една тръба, този път за нефт.
  • 13 Теменушка

    22 0 Отговор
    Петкова и дилян Добрев си плетат кошницата, но БМБ и ГЕРБ ще са потърпевшите.
  • 14 Цайс

    20 0 Отговор
    Като си кьорава и не можеш да го разчетеш, иди на лекар да ти смени диоптъра.
  • 15 брег

    25 0 Отговор
    Една от субсиевъдите в България
  • 16 Софийски

    19 0 Отговор
    Какво разчете русскиньо, извади пътната карта да лъсне руската ви зависимост
  • 17 Жена за креват, не

    12 1 Отговор

    До коментар #6 от "Теминушка е по дебела":

    За парад , не за политика, а да ражда деца…
  • 18 Айде

    23 1 Отговор
    Нищо не можете да разчетете, щом правилата на измислената от вас псевдо демокрация искате да останат същите! Копаете си политическия гроб!
  • 19 инж. Ганчо Илков

    17 0 Отговор
    Провалът е еднозначен. Това са българските граждани. Вождовете на Политическите Проекти за сетен път доказаха, че работят за Устойчивото Развитие на Олигархичната Икономика и Политизирането на Съдебната Система. Борисов държи своите Дарители чрез Обществените Поръчки и се чувства Комфортно в Условията на Съдебната Система. Създава си "СГЛОБКА" и ако не му Отърва, я Разстурва.
  • 20 Ха сега де...

    17 3 Отговор
    "В 50-ото НС не успяхме да разчетем правилно вота на българските граждани..."

    Е то не е само в 50-ото! Отдавна е време да сменим всички с такива, които умеят да разчитат правилно вота, но като не ходим масово гласуваме няма никакви шансове. Гласуват само купените избиратели и такива, които ни избират разни копейки, чалгари и всякакви шарлатани, които още повече закопават бъдещето на държавата. С "политици" като Сакскобургготски, Сидеров, Марешки, Костадинов, Трифонов народа се изнесе и останахме наполовина.
  • 21 Герберастка наглост!

    21 1 Отговор
    Поне 90% от българските граждани искат да те видят в Сливенския!
  • 22 Долно този път.....

    13 0 Отговор
    Вотът да постанови правилно и дълго пребиваване в ЦСЗ на теб и началника ти.
  • 23 Щом признаваш, че провалът е общ

    17 0 Отговор
    Общо се разкарайте, втръсна ни от вас! Едни и същи разбойници! 30 години ни лазите по нервите. Превърнахте ни на просяци. Милиярдери и бедняци! До там ни докарахте, ама и ние ще ви издокараме, яко при това!

    Коментиран от #28

  • 24 Ако представите,

    11 2 Отговор
    На българите, ясни, справедливи приоритети със срокове и отговорност, ще сте абсолютни победители и ще владеете всички институции! Но вие сте далавераджии със затихваща електорална подкрепа! Умирате бавно, мъчително , сигурно!

    Коментиран от #31

  • 25 гражданин

    14 2 Отговор
    с какви пари, сина ти, Теменужке, живее в Швейцария, да не би да е ИТ специалист, умното ти момче, ще обясниш ли на народа, както обясни например госпожа Нинова, за нейния син
  • 26 Аман от вас

    15 1 Отговор
    Хич не им пука за мнението на гражданите... Хората не искат да ги виждат, те пак се гласят депутати и министри да стават
  • 27 един

    16 1 Отговор
    Теменужке, твоето име е нарицателно за парашутисти без експертиза, кого го интересува мнението ти ???
  • 28 Отхвърля

    14 1 Отговор

    До коментар #23 от "Щом признаваш, че провалът е общ":

    Личната си отговорност, а пледира за колективната, на всички партии, безотговорност! Няма колективна отговорност, теменужке! Виж себе си и действията и бездействията си!
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Въпрос

    9 0 Отговор
    Абе, тая банкянска слугиня, национална предателка, измамница и лъжкиня, кога ще отиде там, където й е мястото - в сливенския затвор! Че и нагла бе, ти да видиш, ГЕРБерастки цинизъм, акъл дава! "Турски поток" и "Пътната карта", Минзухарке, те ще ти изядат тъпата кратуна и рано или късно ще гледаш небето през решетки!
  • 31 БМБ се провали,

    8 0 Отговор

    До коментар #24 от "Ако представите,":

    Не оправда надеждите на българите! Просто ни излъга…. Но ще стада, в сегашният си живот…
  • 32 Хахаха

    9 1 Отговор
    Ако имаше прокуратура и съд, тази щеше вече да е в затвора
  • 33 Какво

    9 1 Отговор
    Я показвате тази престъпничка и докога Хайде тези мутри ненагледни ги пращайте където им е мястото.Че този път протестите няма да са мирни.Наглеци не се правете повече на луди или нас мислите за такива,че типаника тоя път няма да ви се размине.
  • 34 Не е общ

    7 4 Отговор
    Не , не е общ. Провалът е на евроатлантическите папльоци.
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Kирил

    7 0 Отговор
    Вота на бг населението е толкова дебилно колкото са дебилни и избранниците....щом карикатури и мутри като тая и толупа са между избранниците
  • 37 Стоянов

    3 1 Отговор
    Лекичко да попитам . Някой изобщо чете ли им пасквилите на тези вечни политически професионалисти унищожаващи Българската популация ? Снимката е достатъчна . Разбереш ли кой се изказва и ти е ясно.
  • 38 МхтоМхто

    2 1 Отговор
    Поне разправят смешки. Изтъркани, но смешки.
  • 39 Тая прилича

    2 2 Отговор
    на пекинез. И е толкова умна.
  • 40 факуса

    2 1 Отговор
    вие от гроб сте неграмотни,не четете само крадете
  • 41 Защо не е в затвора

    2 1 Отговор
    Патката не била разбрала?! Да пита щом не е разбрала!
  • 42 ВСИКО КОЕТО ТРЯБВА ДА ЗНАЕТЕ

    2 0 Отговор
    Буржоазната диктатура има две ръце две лица и парадигми две партии, консервативна с елит който разсъждава - че бедните са глупави и мързеливи - лоша генетика - лоша еволюция, и Либерален елит който внушава - че всички са с равни възможности но бедните ги мързи да работят и учат. Значи който вярва - че бедните са мързеливи, а той не е като Бил Гейтс, значи и той е мързелив.. (Бащата на Бил Гейтс е адвокат на Рокфелер, майка му е милиардер от банкерска фамилия, през 1970те.) Бе, дяволски капани. Консерватизмът е капан за наивници, либерализмът е капан за умници. (хазартът е капан за наивници, форекс е капан за умници.) .... Блудният син е дясното. Самарянинът е левият. Левите искат наука, знаят, че хората могат да бъдат равни чрез образование, положителен опит, и медицина. Има различни нива на хормоните, но човек не може да придобие умение в която и да било област - изкуството, науката, социалният живот, и др., ако няма положителен опит с тях в ранна детска възраст, от 0-12г. възраст, особено около 3-6г. Ето защо дори домашните любимци приличат на стопаните си, пък камо ли банкерското дете да не може да стане банкер... Ставаш музикант и композитор, ако слушаш музика и свириш на инструмент още когато се развива мозъкът, само-посаждат се такива мозъчни клетки, така и с математиката, и всичко. След това не става. Децата израснали в дефицити, в бедно семейство, са чувствителни цял живот на депресия и стрес.. Доказано дори от изследване на мозъкът. Кой не знае
  • 43 ВСИКО КОЕТО ТРЯБВА ДА ЗНАЕТЕ

    1 0 Отговор
    Буржоазната диктатура има две ръце две лица и парадигми две партии, консервативна с елит който разсъждава - че бедните са глупави и мързеливи - лоша генетика - лоша еволюция, и Либерален елит който внушава - че всички са с равни възможности но бедните ги мързи да работят и учат. Бе, дяволски капани. Консерватизмът е капан за наивници, либерализмът е капан за умници. (хазартът е капан за наивници, форекс е капан за умници.) .... Блудният син е дясното. Самарянинът е левият. Левите искат наука, знаят, че хората могат да бъдат равни чрез образование, положителен опит, и медицина. Има различни нива на хормоните, но човек не може да придобие умение в която и да било област - изкуството, науката, социалният живот, и др., ако няма положителен опит с тях в ранна детска възраст, от 0-12г. възраст, особено около 3-6г. Ето защо дори домашните любимци приличат на стопаните си, пък камо ли банкерското дете да не може да стане банкер... Ставаш музикант и композитор, ако слушаш музика и свириш на инструмент още когато се развива мозъкът, само-посаждат се такива мозъчни клетки, така и с математиката, и всичко. След това не става. Децата израснали в дефицити, в бедно семейство, са чувствителни цял живот на депресия и стрес.. Доказано дори от изследване на мозъкът. Кой не знае, че двуезичните деца, са бъдещи полиглоти ако имат такова желание.

    Коментиран от #50

  • 44 Име

    6 0 Отговор
    Говори като на партийно събрание в ТКЗС, "имаме грешки, но ще се оправим".

    Всъщност нищо няма да се промени.

    Никога не е имало нещо приятно в ГЕРБ, не знам защо си вярват, че са интересни, модерни и актуални.
  • 45 Теменужке

    2 1 Отговор
    За да разчетеш нещо, първо се ходи на училище! А избирателите страдат, че вие сте неуки и не можете да четете.

    Коментиран от #54

  • 46 Интересът

    3 1 Отговор
    Клати феса! Няма съпричастност, справедливост, добронамереност! От политиците и партиите , само вреда, за болшинството от гражданите на България!
  • 47 Тази трябваше дае в Сливенския

    4 0 Отговор
    Отдавна, Шаркова и Събева (шефките) са, Разбрани Жени!!!? Може да са и пенсионерки, най вече Шаркова!?
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Аква

    2 13 Отговор
    Наистина си разбрала вота на българите? Вярно?
    Ето го нашият вот:
    Никога срещу Русия !
    Никога Евро!
    Никога джендър и трансидиоти!
    Никога лайен и войнолюбци!
    Никога вредни посолства!
    Винаги язовири в България
    Винаги пътища в България
    Винаги нормален, тих и спокоен живот
    Да на работещо правителство
    Да на национален парламент!

    Коментиран от #52, #53, #56, #57

  • 50 Пълни глупости!

    1 1 Отговор

    До коментар #43 от "ВСИКО КОЕТО ТРЯБВА ДА ЗНАЕТЕ":

    Кога е възникнал терминът: лево и дясно? Преди около сто години! Преди е било сено и слама! Към изгрев и залез! Удобна ти е теорията за експлоататорите!
  • 51 Чуденка

    3 0 Отговор
    Откъде е родом тази?
  • 52 Русия

    6 2 Отговор

    До коментар #49 от "Аква":

    Е най/ големият враг на България! При въвеждане на еврото, ще намалеят бедните, в България ! Но политиците се банят, за еврото, за да успеят да си изперат парите

    Коментиран от #60

  • 53 Не ни е необходим

    4 0 Отговор

    До коментар #49 от "Аква":

    Постоянен парламент ! Да се върнем към модела на социализма ! По-ефтино и справедливо и ефективно! А можем и абсолютна монархия! Справедлива и последователна, защото е наследствена ! Нашите политици са еднодневки измамници!
  • 54 Ходили

    1 0 Отговор

    До коментар #45 от "Теменужке":

    На училище, за да ни учат глупости и когато остареем разбираме истината! Няма вярна наука, по света! Няма истинска история, физика и други науки, според вселенските науки
  • 55 нушке, къде е

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    пътната карта? Щом те попитат, започнеш да заекваш. А колко други неща знаеш....
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 изразих

    3 0 Отговор

    До коментар #49 от "Аква":

    съгласие с казаното от АКВА и ми изтриха поста 56. Защо така бе, Минке? Дотам ли зокарахме с цензурата?
    Странното е, че него не сте изтрили. Аз само казах, че одобрявам с фразата "Много е хубаво, за да е вярно", на английски език. За умните.
  • 58 Ха ха ха

    4 0 Отговор
    Сега като ви изхвърлим от парламента (Помагай Господи на българския народ!), заради безбройните ви предателства и лишаването на народа от правото на референдуми, ще разчетете правилно всичко, гиди гниди! А бнякои ще продължат да четат и разчитат при бай Ставри, в северното крило.
  • 59 Гост

    2 1 Отговор
    6 млн българи го разчетохме правилно, само вие, уж най-умните, не сте могли. За какво ви плащаме високите заплати? Българинът ви казва: не ви искаме!!! Сега, разбрахте ли?
  • 60 Гост

    2 2 Отговор

    До коментар #52 от "Русия":

    И как ще намалеят бедите за България, при въвеждане на еврото? Политиците ще спрат да крадат, ли? Или ще изчезнат къщите за тъщи? А, може би обществените поръчки ще стават на открито, да се вижда всичко? Я, беги обратно зад чина!
  • 61 Мале

    1 0 Отговор
    Тази още жива лице?Много издръжливи на стресове гербавата шайка.С С какви фашкии ги поддържа вожда им една мутра не е дала фира.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол