Отидете към основна версия

1 891 34

Мая Манолова: Никой от бившите председатели на БСП не се е държал по срамния начин, по който го прави Нинова

  • мая манолова-
  • бивши председатели-
  • бсп-
  • срамен начин-
  • корнелия нинова

Но основният въпрос е защо Нинова не излезе тогава на площада? Защото ги крепеше вътре в парламента – именно Борисов, Пеевски, ГЕРБ и ДПС. Срещу усещанията на Свиленски аз поставям факти, които могат да бъдат проверени, коментира още Манолова

Снимка: NovaNews

БСП през последните години е била заложник на Нинова. Това мнение изрази в студиото на „Твоят ден” Мая Манолова от „БСП – Обединена левица”. „С вчерашния си акт, регистрацията в ЦИК, показаха, че те не целят регистрация на БСП, а удовлетворяване на личните си амбиции. В крайна сметка Нинова подаде оставка и вместо да се държи достойно като всички предишни бивши председатели на партията – никой от тях не се е държал по срамния начин, по който го прави Нинова. Да работи срещу собствената и партия”, подчерта тя.
Манолова коментира и думите на изключения от БСП Георги Свиленски, който заяви в сутрешния блок на NovaNews, че „БСП е показала зависимости от Пеевски и Борисов”.

"Предлагам да проследим действията, а не заклинанията и голите приказки. По време на протестите през 2020 година и аз, и моята организация бяхме дни наред със стотици хиляди български граждани на площада. Лозунгите тогава бяха „Без Борисов и без Пеевски. Без ГЕРБ и ДПС”. Тогава призовавахме Нинова, която беше в НС и крепеше този загубил легитимност парламент, да излезе на площада. И Нинова, и Свиленски, и останалите народни представители от парламентарната група предпочетоха да останат в парламента и да крепят тази загубила легитимност и доверието на гражданите институция”, подчерта тя.

Тя беше категорична, че е „показала с действията си, че не е зависима”. „Когато си оставих позицията на омбудсман и излязох срещу Борисов и Фандъкова в най-голямата им сила на кметските избори в София. Аз съм го показала с действията си”, подчерта тя. И коментира думите си, че „ е предложила Делян Пеевски през 2013 година за председател на ДАНС, защото такива като г-н Свиленски и другите мъже в БСП отказваха да поемат отговорност”. „Те се гънеха тогава. Човекът, който с лицето си беше на протестите и понасяше и укори, и ругатни, и отговаряше на въпроси – бях аз. И когато три месеца по-късно в студиото на NOVA го казах – тогава и Станишев, и Орешарски, и Местан – тези, които реално ръководеха целия процес и предложиха Пеевски, отказаха да отговорят. Естествено, че не съм го предложила аз. Но аз винаги съм заставала с лицето си и съм носила отговорност, за разлика от кръга около Нинова, който винаги се криеше успешно зад нея”.
По думите ѝ „нейната политическа биография е показала, че тя в нито един момент не се е крила и не се е снишила”. „Тогава поех тази отговорност на шега заради такива като Свиленски, които не смееха да кажат истината. Разбира се, че не съм го предложила аз (бел. ред. Пеевски). Истината я знаят всички български граждани – това беше решение на председателите на парламентарните групи – на Станишев и Местан и на Орешарски, който беше премиер”, подчерта тя.

Манолова отново заяви: „Предлагам да не вярваме на това, което говореше г-н Свиленски (бел. ред. в студиото на „Твоят ден”)”. „Те бяха ли удобната опозиция, опитомената опозиция, която си подаваше топката с Борисов и в крайна сметка нито едно решение в полза на хората не беше прието”, припомни тя.

„Но основният въпрос е защо Нинова не излезе тогава на площада? Защото ги крепеше вътре в парламента – именно Борисов, Пеевски, ГЕРБ и ДПС. Срещу усещанията на Свиленски аз поставям факти, които могат да бъдат проверени. Вече ясно и категорично казах, че „Изправи се, България”, влизайки в лявото обединение, е поставила две ясни условия. По отношение на президента Радев, с който Нинова, Свиленски и компания водиха братоубийствена война, което снижи резултата на БСП до 7 процента. И второ – без никакви колаборации с ГЕРБ и ДПС. Повтарям това и съм го казала на всеки форум и всяко медийно участие през последните два месеца. Не е необходимо сега да ме призовава Свиленски и по-добре той да отговаря дали преди разпадането на по-предишния парламент не бяха в договорки с ГЕРБ за съставяне на правителство?”, попита Манолова.

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 24 гласа.

Свързани новини

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол