10 Септември, 2024 11:48 1 843 34

Мая Манолова: Никой от бившите председатели на БСП не се е държал по срамния начин, по който го прави Нинова

  • мая манолова-
  • бивши председатели-
  • бсп-
  • срамен начин-
  • корнелия нинова

Но основният въпрос е защо Нинова не излезе тогава на площада? Защото ги крепеше вътре в парламента – именно Борисов, Пеевски, ГЕРБ и ДПС. Срещу усещанията на Свиленски аз поставям факти, които могат да бъдат проверени, коментира още Манолова

Мая Манолова: Никой от бившите председатели на БСП не се е  държал по срамния начин, по който го прави Нинова - 1
Снимка: NovaNews

БСП през последните години е била заложник на Нинова. Това мнение изрази в студиото на „Твоят ден” Мая Манолова от „БСП – Обединена левица”. „С вчерашния си акт, регистрацията в ЦИК, показаха, че те не целят регистрация на БСП, а удовлетворяване на личните си амбиции. В крайна сметка Нинова подаде оставка и вместо да се държи достойно като всички предишни бивши председатели на партията – никой от тях не се е държал по срамния начин, по който го прави Нинова. Да работи срещу собствената и партия”, подчерта тя.
Манолова коментира и думите на изключения от БСП Георги Свиленски, който заяви в сутрешния блок на NovaNews, че „БСП е показала зависимости от Пеевски и Борисов”.

"Предлагам да проследим действията, а не заклинанията и голите приказки. По време на протестите през 2020 година и аз, и моята организация бяхме дни наред със стотици хиляди български граждани на площада. Лозунгите тогава бяха „Без Борисов и без Пеевски. Без ГЕРБ и ДПС”. Тогава призовавахме Нинова, която беше в НС и крепеше този загубил легитимност парламент, да излезе на площада. И Нинова, и Свиленски, и останалите народни представители от парламентарната група предпочетоха да останат в парламента и да крепят тази загубила легитимност и доверието на гражданите институция”, подчерта тя.

Тя беше категорична, че е „показала с действията си, че не е зависима”. „Когато си оставих позицията на омбудсман и излязох срещу Борисов и Фандъкова в най-голямата им сила на кметските избори в София. Аз съм го показала с действията си”, подчерта тя. И коментира думите си, че „ е предложила Делян Пеевски през 2013 година за председател на ДАНС, защото такива като г-н Свиленски и другите мъже в БСП отказваха да поемат отговорност”. „Те се гънеха тогава. Човекът, който с лицето си беше на протестите и понасяше и укори, и ругатни, и отговаряше на въпроси – бях аз. И когато три месеца по-късно в студиото на NOVA го казах – тогава и Станишев, и Орешарски, и Местан – тези, които реално ръководеха целия процес и предложиха Пеевски, отказаха да отговорят. Естествено, че не съм го предложила аз. Но аз винаги съм заставала с лицето си и съм носила отговорност, за разлика от кръга около Нинова, който винаги се криеше успешно зад нея”.
По думите ѝ „нейната политическа биография е показала, че тя в нито един момент не се е крила и не се е снишила”. „Тогава поех тази отговорност на шега заради такива като Свиленски, които не смееха да кажат истината. Разбира се, че не съм го предложила аз (бел. ред. Пеевски). Истината я знаят всички български граждани – това беше решение на председателите на парламентарните групи – на Станишев и Местан и на Орешарски, който беше премиер”, подчерта тя.

Манолова отново заяви: „Предлагам да не вярваме на това, което говореше г-н Свиленски (бел. ред. в студиото на „Твоят ден”)”. „Те бяха ли удобната опозиция, опитомената опозиция, която си подаваше топката с Борисов и в крайна сметка нито едно решение в полза на хората не беше прието”, припомни тя.

„Но основният въпрос е защо Нинова не излезе тогава на площада? Защото ги крепеше вътре в парламента – именно Борисов, Пеевски, ГЕРБ и ДПС. Срещу усещанията на Свиленски аз поставям факти, които могат да бъдат проверени. Вече ясно и категорично казах, че „Изправи се, България”, влизайки в лявото обединение, е поставила две ясни условия. По отношение на президента Радев, с който Нинова, Свиленски и компания водиха братоубийствена война, което снижи резултата на БСП до 7 процента. И второ – без никакви колаборации с ГЕРБ и ДПС. Повтарям това и съм го казала на всеки форум и всяко медийно участие през последните два месеца. Не е необходимо сега да ме призовава Свиленски и по-добре той да отговаря дали преди разпадането на по-предишния парламент не бяха в договорки с ГЕРБ за съставяне на правителство?”, попита Манолова.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 24 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Боруна Лом

    25 7 Отговор
    ДОСВИДАНИЯ , НЕСРЕТНИЦИ!
  • 2 За сметка на социалистите

    24 9 Отговор
    За Нинова БСП е делавера.
  • 3 ТаУмВзе

    23 5 Отговор
    Иде реч за едни Кинти Гепия и нищо Повече! ХАХАХА Да видим, кой си е нагласила нинова да краде, след нея. Щото аз изобще не вервам, че нинова ще пусне кокала, докато шава. ХАХАХАХА
  • 4 Червената шапчица

    49 4 Отговор
    Те са уникално семейство. Мая Манолова - върла социалистка, всеядна... и нейния съпруг, Ангел Найденов - върл натовец, глуповат и семпъл мъж. Тия неудачници са много хитри и прибират пари от всякъде. Без умора, без свян и без срам.
  • 5 кОрнел Импексова

    29 4 Отговор
    ама майо , малко ли та лангъркаха по шубраците и теб ма, кустендилска с ливо
  • 6 Град Симитли

    24 5 Отговор
    "... По време на протестите през 2020 година и аз, и моята организация бяхме дни наред със стотици хиляди български граждани на площада..."
    .... А къде беше 2018г.,когато Нинова изкара 80 човека парламентарна група от НС
    за месеци?!
    Май Бою те беше избрал за омбудсман?!
  • 7 Първо

    21 4 Отговор
    и честитете пластиката и лифтинга.Здраво се е опънала бабата Мая.Да е жива и здрава и да пали свещ на Тиквонии Велики,че сега щеше да носи хляб на Св.Петър ако не беше той.
  • 8 Ивайло

    22 4 Отговор
    Мая Манолова се прибирала една вечер късно.

    Внезапно я нападнал много гладен крокодил, беглец от зоопарка.

    Миг преди да я захапе крокодилът я загледал и веднага решил, че не е толкова гладен.

    Погледнал я втори път и решил, че вече и крокодил не е.

    Коментиран от #21

  • 9 аааахахахааа

    32 5 Отговор
    Тая надуши избори и далавера, изглади веднага костюмчетата и се спретна да е най отпреде и тя. Истинска комунистка, замирише ли и на власт и е готова на всичко за да се докопа до нея. Бравос Майче, бравос Манолова!
  • 10 Коко

    25 8 Отговор
    Корни е добър председател.Без нея може и да не минат 4%.

    Коментиран от #34

  • 11 Град Козлодуй

    19 2 Отговор
    Манолова а защо мутрите ти нападнаха ЕКИП на ТВ СКАТ Бургас
  • 12 Припомням

    20 5 Отговор
    Трета прокси партия от екипа на Румен Радев се пръкна на тези избори (след жалките опити с Промяната и Стефчо Янев). Проектът на Ваня Григорова и Мая Манолова (Черната и Русата Златки в Бг политиката) е изцяло под диригентската палка на Сивия кардинал на Президентството Николай Копринков и червения мултимилионер Кирил Добрев. Вторият ще налива милионите за изборните техники и реклама, а първият ще го играе главен идеолог и кадровик на проекта. Лявото прокси е изцяло съгласувано с Борисов и Пеевски и целта е хората на Радев да седнат легитимно на масата и да делят властта с тях след изборите.
    Гласуваш за Черната и Русата фурия, получаваш Кирил Добрев и Пътя на Копринката с лигавник, нож и вилица на покер масата с корпулентните батковци, а Радев зад тях наднича в картите.

    Коментиран от #13

  • 13 Проектът

    11 3 Отговор

    До коментар #12 от "Припомням":

    на Григорова – Манолова щеше гарантира на Кирил Добрев правото да се пререди на първия ред на опашката за обществените поръчки, както ставаше по Пътя на Копринката от служебните правителства, а Радев съответно щеше да вкара свои хора навсякъде по регулаторите, които ще бъдат избрани на всяка цена и без хората на Прокопиев от ПП/ДБ в следващия парламент. Най-прецакани от новото начинание, което социолозите двайсетхилядници вече подгряват из студиата, ще са от ПП/ДБ и БСП, което урежда всички от Триото Радев – Пеевски – Борисов.
    Ваня Григорова излъга 4 пъти за много кратко време. Първо излъга избирателите си като направи сглобка с ГЕРБ в Общината. Излъга работниците, като първо си повиши своята заплата, а не техните. Излъга левицата на Първанов, Петков, те вече не са й нужни и се отърва от тях. Излъга структурите на София.

    Кирил Добрев задели рекорден бюджет за купуване на гласове, с което ще се занимава Копринката, както за медии и социолози, с които ще работи лично новоизлюпеният политолог Кирил Добрев. Пари ще потекат към БТВ и Нова, а водещи като Цветанка Ризова са особено благосклонни към ухажванията на Добрев.

    Коментиран от #14

  • 14 Корнелия Нинова,

    11 3 Отговор

    До коментар #13 от "Проектът":

    която упорито отказва да даде пълномощно на временно избрания председател на БСП Атанас Зафиров, не само не се отказва от битката, но я води все по-яростно. В главна мишена на атаките й се превръща Кирил Добрев, за когото тя твърди, че „в момента командори партията. Той е онзи с ВЕЦ-овете, а ръководството изпълнява“.

    Нинова включва в стратегията си и президента Радев, като е задала въпроси до всички министри и премиера, показа проверка на „Филтър“. Като депутат тя има право на информация колко договори и на каква стойност са сключвали държавните институции с две компании за доставка на горива – „Тера Корп“ и „М-Форма“. Не е тайна, че и двете са сред големите доставчици на държавата и общините, както и че са тясно свързани с Кирил Добрев. Той пък е врагът с партиен билет за Нинова, близък е до „Дондуков“ 2, а при новото временно ръководство се появява все по-често на „Позитано“ 20.
  • 15 Заверата

    15 5 Отговор
    на славяновския зелен чорап е замислена още на последната му президентска кампания, на която Кирил Добрев беше дясната му ръка.
    Идеолог на свалянето на Корнелия Нинова е президентът Румен Радев, а организатор - Кирил Добрев, лидер на президентската фракция в БСП.

    Манолова е тясната връзка между рейдърите за обсебване на БСП и изпълнител на"мокри поръчки"...
  • 16 Офф

    15 3 Отговор
    Тая пък е направо за пример ,.... ама лош !
  • 17 Хубави хора хубаво бесепе

    12 3 Отговор
    Майчето никак не лъже горката
    хич не и се отдава
  • 18 Курдо Коленков

    15 4 Отговор
    Питаме се кой нормален социалист ще гласува за тази вмирисана кинкимя - свързана с бандити и олигарси? мая мутрата
  • 19 Бай араб

    15 4 Отговор
    Именно Мая Манолова предложи Пеевски за шеф на ДАНС, именно тя
  • 20 Реалност

    8 6 Отговор
    На майчето биографията и започва в москва, където е подготвяна за снайпериска и диверсантка - модерна шyмkapka ! Почти всички в БКП-БСП са национални предатели и служат на вражеска държава, както ДПС-дога-пеевски и патерицата им малкото ДПС - ИТН, както голяма част от ръководството на ГЕРБ, начело с Борисов, както и патерицата им късия ГЕРБ - ПП Костя Копейкин. Има ги и в останалите партии .
  • 21 Бай араб

    8 2 Отговор

    До коментар #8 от "Ивайло":

    Този крокодил Елена Йончева ли се казвал ? Май да , нали
  • 22 АХМАК

    5 8 Отговор
    БРАВО , МАНОЛОВА !!!!!!!
  • 23 Ти срам нямаш ли

    10 5 Отговор
    Бе, отпадък. Не се мери с Нинова! И аз съм против методите й на лидерство, но ти пък си ушна кал! Размекната!
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Факт

    8 2 Отговор
    Тая се влачеше по нощите в офиса на Славуца.Пропаднал боклук!
  • 27 Отстрани

    2 6 Отговор
    Таке е, Манолова е права!
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Чудя се

    6 0 Отговор
    Дали някой от обединените леви ще успее да вземе думата от Мая Манолова.Едва ли ще могат и гък да кажат,щом дори тв водещите не успяват.Как ще я карат и докога?!
  • 31 Ком

    4 1 Отговор
    Омбусманът на Бойко Борисов осичката Мая успя да смачка Корни.. Най-накрая всички огризки на БСП се обединиха. Сега е въпросът:
    -Кой ще плаща?

    Коментиран от #33

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Нещо си сбъркал

    2 0 Отговор

    До коментар #10 от "Коко":

    Пише се: "с нея може и да не минат 4%". Което е и целта на Корни. Защото такава й е задачата. От посолствоТО. Ясно?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол