Отидете към основна версия

2 753 2

Важните новини във ФАКТИ на 17.09.2024 г.

  • пп-дб-
  • илияна йотова-
  • адм. емил ефтимов-
  • младост-
  • мс-
  • петър волгин-
  • васил тончев-
  • бойко борисов-
  • авиокатастрофа-
  • димитър иванов-
  • доц. георги лозанов-
  • вас-
  • владимир малинов-
  • цончо ганев-
  • екатерина захариева-
  • урсула фон дер лайен-
  • кристиян вигенин-
  • вера иванова-
  • загинал-
  • цик-
  • георги киряков

Народните представители на ПП-ДБ подадоха през юли месец сигнал във връзка с изказани твърдения от членове и ръководството на ДПС за нарушаване на независимостта на българската прокуратура и употребата ѝ за изпълнение на политически поръчки от страна на Пеевски срещу тях

ПП-ДБ обжалва отказа на прокуратурата да разследва Пеевски

"Продължаваме промяната - Демократична България" обжалва отказа на Софийска градска прокуратура (СГП) да образува досъдебно производство за влиянието на Делян Пеевски върху прокуратурата, съобщиха от пресцентъра на коалицията.

Илияна Йотова за Екатерина Захариева: Аз съм малко разочарована, очаквах друг ресор

Вицепрезидентът Илияна Йотова изрази смесени чувства относно назначението на Екатерина Захариева за български еврокомисар с ресор стартъпи, изследвания и иновации. Вицепрезидентът сподели, че е имала надежди България да получи ресор, свързан с регионалната и кохезионната политика. Тя аргументира позицията си, казвайки: "Ние имаме нужда от това България да казва тежката си дума за една политика, която днес е поставена под въпрос. Голяма част от средствата, които се предвиждат за кохезионна политика – политиката на сближаване на европейските региони, отиват за съжаление в други пера".

Адм. Емил Ефтимов: Извършваме проверка на командването на ВВС и на авиобазите в Долна Митрополия и Граф Игнатиево

Извършваме проверка в командването на Военновъздушните сили (ВВС), 12-а авиационна база в Долна Митрополия и 3-а авиационна база в Граф Игнатиево, за да видим дали е спазена нормативната база. Когато разследването излезе с доклад за конкретните причини за инцидента, ще информираме обществото. Абсолютно невъзможно е военен самолет да излети без да е напълно технически годен.

Мъж загина при пожар в елитен столичен квартал

Вечерта на 17 септември 2024 година ще остане черна в паметта на жителите на столичния квартал "Младост 3". Пожар в жилищен блок отне живота на един човек. На място са били изпратени четири противопожарни автомобила, които са загасили огъня. Инцидентът е възникнал в апартамент на 18-ия етаж. Не се е наложила евакуация на хора от съседни жилища.

Държавата ще уволнява академични преподаватели, 18 ВУЗ-а са заплашени от фалит

Държавата напълно преобръща баланса на отношенията си с висшите училища с приемането на новата методика за разпределение на държавната субсидия за издръжка на обучението на университетите. По силата ѝ, осемнадесет от тях следва да намерят начин да разпределят средства за възнаграждения в строго определен размер, но при неосигурено достатъчно финансиране. Това става ясно от експертен анализ на ефектите на постановление на Министерския съвет, приет по предложение на МОН миналата седмица. Той е изготвен от екип, ръководен от д-р Антония Янева и д-р Рая Драгоева.

Петър Волгин: Господарите никога не дават сериозни позиции на слугите си ВИДЕО

Съвсем естествено е да получим мижав ресор в бъдещата Европейска комисия. Господарите никога не дават сериозни позиции на слугите си. Управляващите в България винаги се държат като слуги по отношение на началниците в Брюксел и във Вашингтон.

Социолог се моли да има изненади на изборите

Дано да има някакви изненади на изборите, защото в противен случай нещата не изглеждат оптимистично. Хората не вярват, че нещо ще се промени, няма ентусиазъм у тях. На предишните избори избирателността спадна драстично, сега очакваме още повече да спадне, което ще снижи легитимността на изборите.

Бойко Борисов стяга редиците в ГЕРБ! Иска поне 80 депутати

"Нямаме ли над 70-80 депутати – правителство няма да има". Това обяви лидерът на ГЕРБ при среща в София.

МО: Орлите не умират – те отлитат ВИДЕО

От Министерството на отбраната отдадоха почит към военните пилоти майор Петко Димитров и старши лейтенант Венцислав Дункин с кратко видео, публикувано на страницата на ведомството във "Фейсбук".

Проф. Димитър Иванов предупреди: Светът е изправен пред 4 огромни събития

Светът е изправен пред 4 огромни събития в следващите месеци. Това са евентуална ескалация на войната в Близкия изток, обрат на фронта в Украйна в полза на Русия, фискална криза във Франция и резултатите от изборите в САЩ. За Европа е опасно Доналд Тръмп да стане президент на САЩ.

Доц. Георги Лозанов даде формулата за новото правителство

Мисля, че тези закони трябва да се приемат. Лошото е, че вместо да се приемат законите, говорим за джентълменски споразумения.

И третата жалба на ДПС срещу решение на ЦИК остана без разглеждане във ВАС

Върховният административен съд остави без разглеждане жалба на Политическа партия „Движение за права и свободи“ и прекрати производството по административно дело № 8584 срещу решение на ЦИК № 3690-НС/11.09.2024 г. за регистрация на Коалиция „Движение за права и свободи – Ново начало“ за участие в изборите за народни представители на 27 октомври 2024 г.

Петър Волгин от Страсбург: Западът иска чрез война да изтощи Русия

САЩ и Великобритания знаят, че Украйна не може да победи Русия, но продължават да подпомагат на Украйна финансово и военно, единствено за да изтощават Русия, но с цената на стотици хиляди човешки жертви. Тази стратегия на Запада е цинична! Като поддържате режима на Зеленски, вие ставате съучастници в убийството на толкова много хора. Кръвта на жертвите в Украйна и в Русия е и по вашите ръце, депутати от мнозинството в Европейския парламент! И колкото и да се правите на Пилат Понтийски, не можете да измиете тази кръв!

Министерството на енергетиката ще прави нов холдинг за тези две стратегически за България държавни дружества

Две нови дружества под шапката на Министерството на енергетиката, отпадане на вече заложени проекти в Националния план за възстановяване и устойчивост (НПВУ) и пренасочване на такива в предлаганата нова глава “РиПауърИЮ“ (RePowerEU), предвиждаща инвестиции в критична електропреносна инфраструктура и енергийна ефективност на обществени и частни сгради.

Цончо Ганев срещу Екатерина Захариева: ЕК показа обидно отношение към България

Според Цончо Ганев от "Възраждане" определеният от ЕК ресор за България "Стартъпи, проучвания и иновации" показва обидно отношение към България. Това коментира той пред журналисти в парламента по повод определения от ЕК ресор за Екатерина Захариева, номинирана за еврокомисар.

Екатерина Захариева: България получи един от ресорите на бъдещето

Ресорът, който България получи, е изключително важен.

Урсула фон дер Лайен към Захариева: Вие ще играете критична роля в научния и технологичния прогрес на ЕС

Бих искала да Ви поверя ролята на комисар за стартиращи фирми (стартъпи), научни изследвания и иновации. Конкурентоспособността на Европа и нейната позиция в надпреварата за чиста и цифрова икономика ще изискват поставянето на научните изследвания и иновациите, науката и технологиите в центъра на нашата икономика.

Кристиан Вигенин: Българският представител получи скромен ресор, както и очаквахме

Урсула фон дер Лайен обяви днес разпределението на ресори в следващата Европейска комисия.

Почина Вера Иванова от "Системата ни убива"

Почина Вера Иванова, една от майките от инициативата „Системата ни убива”. Тъжната новина съобщи Валентина Милова във социалната мрежа.

Кола се заби в дърво и се самозапали, шофьорът загина на място

Млад мъж е загинал при пътен инцидент в омуртагското село Кестеново. Инцидентът е станал вчера около 18:50 часа до гробищния парк на населеното място, информират от Областната дирекция (ОД) на МВР в Търговище.

ЦИК: Финално регистрирани за изборите през октомври са 24 партии и 9 коалиции

"Подготовката за изборите протича нормално съгласно сроковете. Финално регистрирани за участие в изборите са 24 партии и 9 коалиции. Регистрацията на една коалиция беше заличена", заяви на брифинг говорителят на Централната избирателна комисия Росица Матева, съобщават от БНТ.

Георги Киряков: Последните две години са еманация на натрупалото се политическо напрежение

Един от огромните проблеми в партиите в момента е, че не подменят елитите си. Това заяви пред БНР политологът Георги Киряков.

Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.

Свързани новини

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол