Отидете към основна версия

1 243 5

Важните новини във ФАКТИ на 20.09.2024 г.

  • ахмед доган-
  • николай бареков-
  • шофьор-
  • герб-
  • полша-
  • бнр-
  • норвежец-
  • димитър главчев-
  • мс-
  • тошко йорданов-
  • кирил добрев-
  • людмила симеонова-
  • америций-241-
  • местан-
  • радан кънев-
  • загинали-
  • съд на ес-
  • делян пеевски-
  • дора янкова-
  • карлос контрера-
  • проф. тодор галунов-
  • калоян паргов-
  • бсп-
  • загинала

„Ще видим днес колко области ще бъдат консултирани, но продължаваме разговорите по традиционния начин. Имаме опит в реденето на листи вече 30 години. Колективните органи представят своите позиции и аргументи, обсъждат се и след това започваме да коментираме кандидат-депутатите, които ще участват в листите“, заяви Джевдет Чакъров

Снимка: БГНЕС

Доган лично участва в реденето на листите

Ахмед Доган лично участва в реденето на листите за изборите. Той пристигна в централата на партията, а младежи го посрещнаха с викове „ДПС“ и аплодисменти, съобщават от novini.bg.

Колтуклиева към Бареков: Слугинствай на Доган със страст и раболепие - щом така ти харесва

Добро утро, Николай Бареков.
Известна е склонността ти да прекаляваш и да се екзалтираш. Както и да забравяш.
Не ме намесвай в твоите лични войни, защото ще ме принудиш да ти отговоря подобаващо.
Без Делян Пеевски ти отдавна щеше да си се върнал към пловдивската читалищна самодейност и към дудука; без него нямаше никакъв шанс да станеш политик и милионер.

Шофьор блъсна 2-годишно дете в Димитровград и избяга

Шофьор блъсна 2-годишно дете в Димитровград и избяга. Инцидентът е станал в района на автогарата в града на 19 септември, предаде DarikNews.

Росен Желязков с послание към Доган и Пеевски: Ние с ДПС няма да влизаме в коалиция

Пеевски е на политическия терен, той легитимиран, отношението към него става с легитимните политически способи - или сме заедно под формата на коалиция или не сме заедно. Ние с ДПС, като не говорим за едно или друго ДПС, няма да влизаме в коалиция, заяви в "Панорама" Росен Желязков от ГЕРБ-СДС.

Депутат от "Възраждане": Полската армия се превъоръжава с полско оръжие, а българската армия - не СНИМКИ

Днес се прибрах в България след посещение на семинар на НАТО, където имаме представителство и от Възраждане, макар и като опозиционно. Семинарът бе с теми предимно около войната в Украйна и укрепяването на източния фланг на Алианса, но не това искам да ви кажа.

Седем са кандидатите за генерален директор на БНР

Седем кандидати са подали документи за участие в процедурата за избор на генерален директор на Българското национално радио (БНР). До днес беше крайният срок за участие в конкурса.

В неизвестност е норвежецът, собственик на замесената българска фирма във взривовете в Ливан

Норвежецът Ринсън Хосе - собственик на българската фирма, за която се твърди, че е замесена в продажбата на взривяващите се пейджъри на Хизбула, е в неизвестност от деня на взривовете.

Димитър Главчев лети до САЩ

Служебният министър-председател Димитър Главчев заминава утре за Съединените американски щати (САЩ), където ще участва в Срещата на върха за бъдещето.

Експерт: Увеличаването на заплатите в университетите се изопачава в средство за извиване на ръце

Д-р Драгоева, анализът, който представихте за ефектите на новите правила за финансиране в системата на висшето образование предизвика буря от реакции, изненада ли Ви изявлението на синдиката на КНСБ-ВОН, които не приемат за достоверни Вашите изводи?

Тошко Йорданов: Вярвам в машинния вот, но не и в тези машини, които използваме

Вярвам в машинния вот, но не и в тези машини, които използваме. Централната избирателна комисия и страната нямат софтуера, с който работят тези машини, заяви в "Още от деня" по БНТ Тошко Йорданов от "Има такъв народ".

След години Кирил Добрев отново повежда листата на БСП! Този път в Благоевград

Кирил Добрев се завръща в политиката ще поведе листите в 1-МИР Благоевград, пише "Фокус", като се позовава на свои източници в партията.

Стоян Тончев: Бойко Борисов прилага много добра стратегия и тактика при реденето на листите на ГЕРБ

Бойко Борисов прилага много добра стратегия и тактика при реденето на листите с кандидат-депутати на ГЕРБ, като смята там да сложи кметове. Разбира се, това могат да го направят и ДПС-Пеевски, и АПС-Доган, както и ПП-ДБ и т.н.

Експерт: Америций е опасен, когато се вдиша

Голямо количество от изключително скъпия метал америций откриха при секретна операция на Окръжната прокуратура в Пловдив, МВР и държавна агенция „Национална сигурност".

ДАНС и МВР задържаха 80 плочки от опасния америций

На шест адреса и в автомобил в Пловдив, Карлово, Първенец и Калековец са открити общо 80 плочки с размер 70/35/2,5 мм от опасния за здравето метал америций. Най-много са открити в автомобил в Пловдив - 44 броя, 35 са намерени във вила в Карлово и една плочка в частен дом в Първенец.

Делото „Местан“ започва през ноември

Нов обвинителен акт за катастрофата с Лютви Местан, при която през април 2019 година загина шестмесечно бебе, е внесен в Окръжния съд в Кърджали.

Радан Кънев иска следващото правителство да има дълъг мандат, защото идват непопулярни мерки

Работата на медиите в Европа е да предизвикат интерес, с публикации за скандали около кандидатите за еврокомисари. Всичко обаче зависи от представянето на конкретния кандидат за еврокомисар. Това заяви евродепутатът Радан Кънев в предаването „Лице в лице“ по бТВ.

Ето кога си вземаме последно сбогом със загиналите в Граф Игнатиево пилоти

Министърът на отбраната Атанас Запрянов, началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов, висши офицери от Българската армия, военнослужещи и колеги ще отдадат последна почит към подполковник Петко Димитров и капитан Венцислав Дункин, които загинаха при изпълнение на служебния си дълг на 13 септември.

Съдът на Европейския съюз образува дело по казуса с Андрей Гюров

Съдът на Европейския съюз образува дело по преюдициалното запитване на Върховния административен (ВАС) съд по казуса с предсрочно освободения подуправител на Българската народна банка (БНБ) Андрей Гюров.

Пеевски: Да се обединим за пресичане антибългарската кампания на политици от РСМ

Всички български политици и институции трябва да се обединим, за да пресечем антибългарската кампания на политици от Република Северна Македония (РСМ).

Дора Янкова: Водачи на листи трябва да са силни личности, които се ползват с доверие. Станишев отговаря на профила

Списъците трябва да ги наредим спокойно. Ръководството проведе разговори със структурите в страната, както и с нашите партньори от Обединената левица. Така че очаквам спокоен пленум. Това заяви пред журналисти Дора Янкова преди събранието на Националния съвет на БСП по повод подредбата на листите за предстоящите парламентарни избори на 27 октомври, цитирана от novini.bg.

Контрера: Доживях кмет да отказва изграждането на детска, спортна площадка, защото държи да ги застроява!

Доживях районен кмет да отказва изграждането на детска, спортна площадка и чешма на общински имоти, защото държи да ги застроява!

Проф. Тодор Галунов: Пасивността е най-опасна за демокрацията

Политиците в хода на тази предизборна кампанията трябва да престанат с резките изказвания с кого не биха се коалирали, защото по-късно много трудно се преминават тези червени линии.

Калоян Паргов даде заявка за директен сблъсък с Борисов на изборите

Ръководителят на общинските съветници на БСП в столицата и член на Националния съвет на партията - Калоян Паргов, даде заявка, че е готов да влезе в директен сблъсък с Бойко Борисов на изборите на 27-ми октомври като водач на листата на столетницата в столичния 25-ти многомандатен избирателен район (25-ти МИР).

БСП се събира на Национален съвет. Решава се кой къде ще води листите за изборите

БСП се събира на Национален съвет в централата на партията, за да определи как ще бъдат подредени листите за предстоящите парламентарни избори на 27 октомври. Левицата ще се яви като част от коалицията "БСП-Обединена левица", съобщават от "Фокус".

Кола се заби в дърво край Монтана, загина млада жена

Жена на 26 години от град Чипровци е загинала на място след удар на автомобил в дърво край село Бели Мел, област Монтана, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

На 19 септември около 16:00 часа, по време на пътуването си от Чипровци към Монтана, поради несъобразена скорост, след завой, жената изгубила контрол върху автомобила си. Той излязъл от пътното платно, ударил се в крайпътно дърво и навлязъл в земеделска площ. Вследствие на удара жената е починала на място.

Тялото на починалата е транспортирано в МБАЛ „Стамен Илиев“ в Монтана за извършване на аутопсия. Причините за възникналото пътнотранспортно произшествие се изясняват. По случая е образувано досъдебно производство.

От началото 2024 година до момента на територията на област Монтана са регистрирани 148 тежки пътнотранспортни произшествия, при които са загинали 11 граждани, а 216 са ранени. През същия период на 2023 година тежките пътнотранспортни произшествия са 137, загиналите са девет, а ранените – 20, поясниха за БТА от ОД на МВР в Монтана.

Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.

Свързани новини

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол