Отидете към основна версия

2 264 57

Борисов: Съжалявам, че не послушахме Радомир Чолаков за промените в Конституцията, а ПП-ДБ. И виждате какъв е хаос

  • бойко борисов-
  • радомир чолаков-
  • промени в конституцията-
  • пп-дб-
  • хаос

Ние дори за регулаторите не можем да намерим равно отдалечени хора. Как ще намерим за премиер? Те самите ПП-ДБ не си го представят това, коментира лидерът на ГЕРБ.

Снимка: Фейсбук

През тези четири години не само не се придвижихме напред, а даже минахме назад. Това го повтаряме от няколко години, но няма кой да ни чуе. Един министър, за да стане годен, трябва да натрупа много опит. Не искам да ви зареждам с песимизъм. Има изход и има решения на проблемите. Това заяви Томислав Дончев от ГЕРБ, който заедно с лидера на партията Бойко Борисов, Делян Добрев и Йорданка Фандъкова са на предизборна среща в Хасково, съобщават от novini.bg.
"Последните години се говори само - давайте да харчим. Няма как да вземаш от един, за да даваш на друг и държавата да богатее. Икономическият ръст на държавата е само 1,5%. Това е притеснителното. Ключът за конкурентоспособността на една икономика са кадрите. Това означава, че основната тема трябва да е образованието", каза още той.

"Няма как да има икономически растеж без качествено образование", добави от своя страна Фандъкова. "Връзката между образованието и бизнеса е задължителна. Дуалното обучение е една добра стъпка. Със сигурност трябва да се продължат инвестициите в образованието, въпреки тревожните данни за бюджета. Говоря основно за заплатите на учителите, които ние започнахме да повишаваме. Говоря за повишаване на квалификациите на учителите. Говоря за задържането на младите учители. Говоря за инвестиции в строежа на детски градини и училища. Трябва да се променят и учебните програми, да има повече време за практики и повече възпитателни практики в училищата", категорична бе тя.

"Радвам се да ви видя", обяви Бойко Борисов. "По-важните теми колегите казаха доста. Виждате, че Делян каза, че съм забранил да се използват обидни квалификации срещу нашите опоненти. Искам да обясня защо. Не е защото имаме единоначалие. Със сигурност не е правилно ПП-ДБ да казват - ние вдигнахме доходите. Това не е вярно. Всички гласувахме за увеличението на заплатите на учители, полицаи, военни. Това е така, защото "сглобката" изисква да се съгласяваш с мнението на колегите. Никой не може да ни обвини, че не сме защитавали бюджета. Просто в "сглобката" се предадохме на левичарски идеи. Като няма коалиционно споразумение, в което ясно е разписано колко ще се харчи и откъде ще идват парите за тези харчове, се случва това - видяхте данните за бюджета и дефицита. Винаги сме казвали, че трябва да се харчи, колкото си изкарал. Ако говорим за съвместно управление, трябва да се разберем по тези теми. Не можем само да взимаме заеми. Тези пари ще ги връщаме всички. Вие представяте ли се преди години, когато ГЕРБ управляваше, да говорим за дупка от 15 млрд. в бюджета? Медиите щяха да ни убият с въпроси", разкри Борисов.
"Не можем да говорим за равно отдалечен премиер. Така не се поема политическа отговорност. Този филм го играхме с акад. Денков и Мария Габриел. Аз още тогава им казах на Асен, Кирил, Христо Иванов, ген. Атанасов, че ние трябва да сме в правителството и да разписваме всичко. Тогава ще е ясно кой носи отговорност. Ние дори за регулаторите не можем да намерим равно отдалечени хора. Как ще намерим за премиер? Те самите ПП-ДБ не си го представят това. Ако пак играем играта с равно отдалечен премиер, след 4-5 месеца пак ще се съберем тук и ще си говорим колко още са паднали показателите на държавата", категоричен бе Бойко Борисов.

"Каква еврозона? Аз като бях премиер, влязохме в чакалнята и тогава олигарсите излязоха на протест, прибраха парите и изчезнаха. Ако не беше станало това, вече щяхме да сме влезли в еврозоната. Това са фактите. Сега обаче не се говори за това. Говори се за ареста на Джейхан Ибрямов. Аз не мога да коментирам правилен или неправилен е този арест. За мен службите си работят много добре. Има вътрешен министър, избран от президента, но колегите от ПП-ДБ пак са недоволни. Горчиво съжалявам, че не послушах Радомир Чолаков, че не го послушах за промените в Конституцията. За десети път му се извинявам. Послушахме ПП-ДБ и виждате какъв е хаос, а идеята за промените беше съвсем различна", добави той.

Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 23 гласа.

Свързани новини

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове