8 Октомври, 2024 13:10 1 533 53

Борисов: Съжалявам, че не послушахме Радомир Чолаков за промените в Конституцията, а ПП-ДБ. И виждате какъв е хаос

  • бойко борисов-
  • радомир чолаков-
  • промени в конституцията-
  • пп-дб-
  • хаос

Ние дори за регулаторите не можем да намерим равно отдалечени хора. Как ще намерим за премиер? Те самите ПП-ДБ не си го представят това, коментира лидерът на ГЕРБ.

Борисов: Съжалявам, че не послушахме Радомир Чолаков за промените в Конституцията, а ПП-ДБ. И виждате какъв е хаос - 1
Снимка: Фейсбук

През тези четири години не само не се придвижихме напред, а даже минахме назад. Това го повтаряме от няколко години, но няма кой да ни чуе. Един министър, за да стане годен, трябва да натрупа много опит. Не искам да ви зареждам с песимизъм. Има изход и има решения на проблемите. Това заяви Томислав Дончев от ГЕРБ, който заедно с лидера на партията Бойко Борисов, Делян Добрев и Йорданка Фандъкова са на предизборна среща в Хасково, съобщават от novini.bg.
"Последните години се говори само - давайте да харчим. Няма как да вземаш от един, за да даваш на друг и държавата да богатее. Икономическият ръст на държавата е само 1,5%. Това е притеснителното. Ключът за конкурентоспособността на една икономика са кадрите. Това означава, че основната тема трябва да е образованието", каза още той.

"Няма как да има икономически растеж без качествено образование", добави от своя страна Фандъкова. "Връзката между образованието и бизнеса е задължителна. Дуалното обучение е една добра стъпка. Със сигурност трябва да се продължат инвестициите в образованието, въпреки тревожните данни за бюджета. Говоря основно за заплатите на учителите, които ние започнахме да повишаваме. Говоря за повишаване на квалификациите на учителите. Говоря за задържането на младите учители. Говоря за инвестиции в строежа на детски градини и училища. Трябва да се променят и учебните програми, да има повече време за практики и повече възпитателни практики в училищата", категорична бе тя.

"Радвам се да ви видя", обяви Бойко Борисов. "По-важните теми колегите казаха доста. Виждате, че Делян каза, че съм забранил да се използват обидни квалификации срещу нашите опоненти. Искам да обясня защо. Не е защото имаме единоначалие. Със сигурност не е правилно ПП-ДБ да казват - ние вдигнахме доходите. Това не е вярно. Всички гласувахме за увеличението на заплатите на учители, полицаи, военни. Това е така, защото "сглобката" изисква да се съгласяваш с мнението на колегите. Никой не може да ни обвини, че не сме защитавали бюджета. Просто в "сглобката" се предадохме на левичарски идеи. Като няма коалиционно споразумение, в което ясно е разписано колко ще се харчи и откъде ще идват парите за тези харчове, се случва това - видяхте данните за бюджета и дефицита. Винаги сме казвали, че трябва да се харчи, колкото си изкарал. Ако говорим за съвместно управление, трябва да се разберем по тези теми. Не можем само да взимаме заеми. Тези пари ще ги връщаме всички. Вие представяте ли се преди години, когато ГЕРБ управляваше, да говорим за дупка от 15 млрд. в бюджета? Медиите щяха да ни убият с въпроси", разкри Борисов.
"Не можем да говорим за равно отдалечен премиер. Така не се поема политическа отговорност. Този филм го играхме с акад. Денков и Мария Габриел. Аз още тогава им казах на Асен, Кирил, Христо Иванов, ген. Атанасов, че ние трябва да сме в правителството и да разписваме всичко. Тогава ще е ясно кой носи отговорност. Ние дори за регулаторите не можем да намерим равно отдалечени хора. Как ще намерим за премиер? Те самите ПП-ДБ не си го представят това. Ако пак играем играта с равно отдалечен премиер, след 4-5 месеца пак ще се съберем тук и ще си говорим колко още са паднали показателите на държавата", категоричен бе Бойко Борисов.

"Каква еврозона? Аз като бях премиер, влязохме в чакалнята и тогава олигарсите излязоха на протест, прибраха парите и изчезнаха. Ако не беше станало това, вече щяхме да сме влезли в еврозоната. Това са фактите. Сега обаче не се говори за това. Говори се за ареста на Джейхан Ибрямов. Аз не мога да коментирам правилен или неправилен е този арест. За мен службите си работят много добре. Има вътрешен министър, избран от президента, но колегите от ПП-ДБ пак са недоволни. Горчиво съжалявам, че не послушах Радомир Чолаков, че не го послушах за промените в Конституцията. За десети път му се извинявам. Послушахме ПП-ДБ и виждате какъв е хаос, а идеята за промените беше съвсем различна", добави той.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    32 10 Отговор
    ТЪПчо, чак сега започна да разбира , че е ТЪП ‼️‼️‼️
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Град Козлодуй

    38 3 Отговор
    При Вас ГЕРБ всичко е интереси Алчност рекет
  • 4 ТаУмВзе

    30 7 Отговор
    Конституцията Не може да бъде Пипана, Променяна и а у БЕЗ ВЕЛИКО НАРОДНО СЪБРАНИЕ от 480 Безродника де! ХАХАХАХХАХ Банкянския не му е останало место, след като е сричал Винету де.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    39 4 Отговор
    Колко ли време ще му отнеме, да разбере КОЛКО МНОГО Е ТЪП‼️‼️‼️
  • 7 ГЕРБ за винаги

    4 38 Отговор
    Да им простиме и да гласуваме пак за тях. Те знаят и могат.
  • 8 Жалки продажни герберасти 🤪🤡

    29 9 Отговор
    Само след 5 г. управление на ГЕРБ, Румъния ни изпревари с 200. Даже при тройната ламя на Станишев бяхме преди тях, но борисов няма граници и бързо ни нареди на последно място в ЕС.
    Само за 3 г., частично без ГЕРБ в управлението и задминахме Унгария на селяка орбан, двойника на бойко.

    Коментиран от #41

  • 9 Джани

    30 7 Отговор
    ЛайнарВсе друг му е виновен.
  • 10 Бендида

    35 2 Отговор
    Борисов е уникален в съчиненията, дано не е започнал да си вярва. :)
    Когато бил премиер, ни вкарал в чакалнята на Еврозоната , но олигарсите излязли на протест, взели парите и изчезнали.
  • 11 3 години без ГЕРБ

    25 11 Отговор
    - Нарастване на доходите и средната заплата. По паритет на покупателна способност на разполагаемите доходи България почти настига държави като Словакия и Румъния, и задминаха Унгария, ;
    - Нарастване на БВП;
    - Пенсиите за три години се увеличиха повече, отколкото за 10-12 години управление на ГЕРБ;
    - Инфлация, намаляваща по-бързо от тази в еврозоната, което дава надежди да изпълним Маастрихтските критерии за присъединяване към края на 2024 г.;
    - Финансовата дисциплина беше запазена въпреки сериозното увеличение на доходите и отделянето и изразходването на рекордни средства за инвестиции. Критериите от Маастрихт за дълг и дефицит са изпълнени;
    - За еврозоната има добри новини от ключови представители на ЕС. В официални документи страната се окуражава по пътя ѝ към еврозоната. Ако правителството не беше паднало, можеше вече да имаме и споменаване на членство от 2025 г. в официална комуникация на ЕС;
    - Страната влезе в Шенген и има сериозни основания да се смята, че до края на годината ограниченията върху сухопътните граници ще бъдат вдигнати;
    - Ясна енергийна политика, скъсваща с обвързаностите с Русия;

    Всичко това ще бъде унищожено от Борисов,Пеевски и Радев, за да запазят контрола над служби, регулатори, администрация и да продължат да грабежа.

    Коментиран от #15

  • 12 Айде ..айде

    15 4 Отговор
    Ристьо по манастирски е и ваш човек. Мутрозбирщината я е страх от демокрацията и президенството.
  • 13 хххх

    22 2 Отговор
    E тоя пак да не излезе той виновен кисне други..
  • 14 За един овчар

    18 1 Отговор
    Този е напълнил Парламента с неграмотници и гласувачи и сега съжалявал, че не послушал този или онзи. В НС трябва хора с индивидуални умения да мислят, а не овце в стадо.
  • 15 Реално

    18 5 Отговор

    До коментар #11 от "3 години без ГЕРБ":

    През тези 3 г. частично властта не е в ГЕРБ, всички служби и регулатори си бяха на ГЕРБ. Но е вярн, че в България доходите се покачиха драстично, пенсиите се удвоиха, детските градини и ясли станаха безплатни, всички родители на ученици се изненадаха приятно, че всички учебници, за всички класове са безплатни, пътищата в малките населени места се асфалтираха, минахме в лагера на богатите страни, изпреварихме орбанова Унгария по покупателна способност .... и това само за 3 г. , в които пожарникаря Бойко не е премиер, а министри не са аватарите на Пеевски делян добрев, теменужка, ружа ...

    Коментиран от #40

  • 16 българка

    15 4 Отговор
    И четиримата са за затвора, а те пак се бутат да разграждат държавата и живота ни! И не щете да гласувате против тях, така ли?
  • 17 Събрахме се ... вече явно 🐖🎃

    16 1 Отговор
    Гледам, че делян пеевски е наредил аватара си делян добрев до васала си тиквоний да го рита по кокалчетата ако кривне от пътя на "Новото начало"
  • 18 Ирина Kypoтрошачката

    3 0 Отговор
    Само тази седмица съм на промоция 30лв за 30 мин 45лв за 1 час.
    0894452143
  • 19 Даааа ,

    18 2 Отговор
    той вечният мазник Радомир много ги разбира нещата , няма що ! Най - вече да дудне сладкодумно , играещ го умен и загрижен , а иначе от стол на стол цял живот ! Те в шайката само такива. субекти !
  • 20 Възрожденец

    17 3 Отговор
    Тая тиkва нали нареди на всички да не се занимават с другите партии, да водят позитивна кампания, а ПП-ДБ се споменава на всяко второ изречение.
    Явно много им бърка на мафията, че не успяха да ги купят.
  • 21 реру

    18 1 Отговор
    "... И виждате какъв е хаос"


    Виждаме и елементарно плагиатство... дали ще има обаче сезиране на "компетентните органи"...

  • 22 Копейкин е бастун на Бойко

    13 6 Отговор
    Защо само на костя късото публикациите са със забранени коментари ?
    Да не би патерицата на ГЕРБ, Копейкин да се страхува от гласа на народа ?

    Коментиран от #28

  • 23 Артилерист

    17 1 Отговор
    Баце е голям помияр!
  • 24 Истината

    20 2 Отговор
    Властта на Пеевски бе застрашена и той дръпна шалтера на реформите. А Борисов, Делян Добрев, Теменушка и останалата корумпирана хунта, обслужила Путин, след спасението си от прокуратурата на Пеевски са изцяло негови васали. Само за броени месеци без ГЕРБ в изпълнителната власт, но все още контролираща всички останали инструменти на властта - регулатори, служби, прокуратура, общини ... :
    1. След 12 години ГЕРБ и на първо място по корупция в ЕС - вече не сме първи, а след Унгария.
    2. След 12 години ГЕРБ и на първо място по бедност - вече сме доста близо до Гърция, Словакия и Латвия и при правилна доходна политика може скоро да не сме най-бедни
    3. След 12 години ГЕРБ и с най-голямото неравенство в Европа, то само за три години то (по Джини) намаля и вече сме близо до Латвия и Литва с шансове при правилна политика да ги минем
    4. След 12 години ГЕРБ, Албания и Сърбия ни застигнаха по индекс на човешко развитие на ООН. Но бяха предприети от кабинетите на ПП-ДБ значителни мерки за повишаване на МРЗ и пенсии, които са с най-голямо значение за прехрана и здравеопазване за възрастните хора и намаляване на най-високата смъртност в ЕС.
    5. След 12 години ГЕРБ, най-после ни приеха в Шенген - благодарение на доверието, което липсваше към България на Борисов.
    И още нещо - ако една партия няма в програмата си нищо за реформи на служби и регулатори - значи е продукт на задкулисието.
  • 25 време е за пенсия

    11 1 Отговор
    Това означава само едно, Борисов взема грешни решения, за които после съжалява!
  • 26 един

    15 2 Отговор
    Послушали били ПП-ДБ,тоз си мисли че ние сме идиоти като него!
  • 27 реру

    16 1 Отговор
    "... Съжалявам, че не послушахме Радомир Чолаков..."


    Напротив... май го слушате доста или на моменти просто си измивате ръцете с него...

  • 28 реру

    10 1 Отговор

    До коментар #22 от "Копейкин е бастун на Бойко":

    Май ще трябва да не се четат статиите свързани с "Възраждане" и БЛОКИРАНИ за писане "Коментари".
    Трафикът явно е компенсиран с достатъчно финикийски знаци...
  • 29 Няма такъв лъжец !

    12 1 Отговор
    2 февруари 2011 Борисов: Oстава само да измажем една сграда и сме готови за Шенген
    10.08.12 Лиляна Павлова: Магистрала "Хемус" ще е готова до 2017 година
  • 30 Хаха,

    13 1 Отговор
    не е било Баце да не се извърти като ветропоказател, когато някое решение се окаже непопулярно, и да хвърли вината върху другите. Страшен мъж, няма що.
  • 31 Дуловската

    9 1 Отговор
    компетентност се би в гърдите гордо за тая хубавиня , сега пишман съдия - вече против ! Хора без мозък и отговорност , ламтят само и единствено за власт и пари - нищо друго !
  • 32 ГЛЕДАШ СНИМКАТА И

    10 1 Отговор
    БОКЛУК ДО БОКЛУК, НАИ- ГОЛЕМИЯ Е ТОЯ ОТ БАНКЯ
  • 33 мутрафон

    18 1 Отговор
    Радомир Чолаков е Точно толкова юрист, колкото ти си полиглот!
  • 34 Отново започваме да

    9 1 Отговор
    съзерцаваме мутрата на Копейкин през половин час по разни платени публикации тук, без да имаме възможността да изразим огромния си възторг от този факт.
  • 35 ЖЕКО

    5 2 Отговор
    НЕ Е ВИНОВНА КОНСТИТУЦИЯТА А ФАШИСКИТЕ ИПРАВНИЦИ КОИТО СЕ ГЛАСЯТ ДА НИ УПРАВЛЯВАТ

    Коментиран от #37

  • 36 Нели

    8 2 Отговор
    Е ЧАК сега ли разбра колко си Тъъп нали ти го казах преди 5 години
    Герб ДПС и Шарлатаните са мафия!
  • 37 БИЛИ

    6 2 Отговор

    До коментар #35 от "ЖЕКО":

    БОКО СИ Е ФАШИСТ ПО НАСЛЕДСТВО
  • 38 венсеремос

    7 0 Отговор
    Българи ставайте от дълбокия сън! България трябва да бъде спасена от всички умни, безстрашни и смели българи!
  • 39 Хаха

    4 9 Отговор
    Късно е либе за китка. ППДБ са пътници. Ники няма повече да пътува, а някои от тях може да влезнат на топло.
  • 40 Боги

    5 2 Отговор

    До коментар #15 от "Реално":

    Всъщност няма нищо безплатно! То и по соца имаше много безплатни неща, ама сега все плюем по онова време. А я да видим кои са тези "малки населени места" дето били асфалтирани пътища? За Борисов няма какво да се каже, освен че е нека.... дърен, алчен, противен. То и за другите важи същото....

    Коментиран от #51

  • 41 Не сравнявай ОРБАН

    3 1 Отговор

    До коментар #8 от "Жалки продажни герберасти 🤪🤡":

    С нашата проста тиква .Не може да му се опре на кутрето......
  • 42 Депутат

    4 2 Отговор
    Важното е че след промените в Конституцията имам два имунитета.Благодаря на ПП ДБ!

    Коментиран от #45

  • 43 Ку ку

    7 0 Отговор
    Боко много бързо сменя мнението си. Върти се на където духа вятъра.
  • 44 факуса

    5 0 Отговор
    ще ще боци, кат влезеш трайно в затвора ще те слушат всички
  • 45 реру

    4 0 Отговор

    До коментар #42 от "Депутат":

    Може да благодариш и на БиБи. Без неговата всеотдайна помощ нямаше да се стигне до...

  • 46 Тозичервей

    3 0 Отговор
    Иазсъмлъжец и вие сте ТЗидиоти. Вярвайте
  • 47 Тома

    3 0 Отговор
    Симитлииската булка се изказа.
  • 48 Никой

    8 2 Отговор
    Факти.бг. когато Борисов ръси лъжи давате трибуна за коментари а когато Костадинов също ръси още по-големи лъжи няма трибуна за коментари ? Ерго ,вие разпространител на руски хибридки ли сте ?
  • 49 Бибитко от Банкя

    4 0 Отговор
    "Бедният човек от Банкя", който живее в скромната си бащина къща, заобиколен от внуците си, е ГЛАВНОТО ЗЛО на България! Завършен и доказан хитрец и лицемер, който вече 20 години задушава страната с корумпираните структури на едноличното си ООД "ГЕРБ-ИПОН"!
  • 50 Затвор

    3 0 Отговор
    За толупа
  • 51 реру

    2 0 Отговор

    До коментар #40 от "Боги":

    "... да видим кои са тези "малки населени места" дето били асфалтирани пътища?..."


    Все пак има и асфалтирани пътища... по техния начин...

  • 52 Никой

    3 0 Отговор
    Колкото и да се напъвате в коментарите срещу Борисов неговите кучета неуморно заплашват и изнудват бизнеса да се гласува за ГЕРБ. Повечето държавни и общински институции гласуват ударно за корупцията и запазване на работното място На глава от населението България е на ПЪРВО място в ЕС по служители на държавна администрация. Нали от там се изхранват, защото винаги се оплакват, че заплатите им са най ниски.
  • 53 Чума

    2 0 Отговор
    Не можахте да се отървете от тази Алчност, Нарцистичност и Наглост! Това ви е основния проблем, а не ПП, Величие и останалите безличия! Променил конституцията и то така, както Той, а не от ДБ искат и сега вика - Вижте ги какво направиха!!! А президента, вдигна един юмрук, когато Гешев го нападна и заспа! Не можа да отърве народа от едни нагли тикви, напротив - има сериозни догадки, че е управляван от един Център, заедно с наглеца Борисов!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове