Отидете към основна версия

3 939 4

Бареков: Заминавам за Брюксел /Обновена/

  • депутати-
  • евроизбори

Живея трети живот

„Бареков взе една десета от гласовете на БСП и те рухнаха”, каза в първия си коментар след изборите Николай Бареков, лидер на България без цензура.

Българският народ поиска нова политическа сила да обедини около себе си оцелелите партии (защото малко партии оцеляха в тази касапница, която се проведе). „Всички тези партии аз ще ги поканя (те не могат да се гледат една с друга) още другата седмица и ще инициирам разговор върху националните приоритети и разбира се, бърз план за излизане от политическата криза, в която тези партии вкараха България”, допълни Бареков.

Лидерът на България без цензура смята, че без предсрочни парламентарни избори не може. Те трябва да стана почти незабавно. „Моята надежда е ГЕРБ, ДПС, БСП (за Атака не знам) да потърсим контакт с държавния глава Росен Плевнелиев да седнем и да изработим стратегия за служебно правителство, което той да назначи, но то да бъде определено от нас. Ние трябва да определим министрите и министър-председателя, за да имаме доверие в това служебно правителство, че няма да се повторят бюлетините от Костиндброд. Това трябва да стане до 14 юни”, коментира Бареков. Като подходяща дата за избори октомври е добър вариант, смятат от България без цензура.

На журналистически въпрос кой от България без цензура заминава за Брюксел, Бареков уточни: „Заминавам аз на първо място. Вземам с мен млади, необременени хора като Ангел Джамбазки. Вземам и Рада Коджабашева, ако отреди възможността за трети мандат. Румен Йончев остава тук да брани интересите на коалицията в парламента и да искаме разтурването на този парламент – да няма недоразумения по този въпрос”.

Бареков: Живея трети живот!

С днешна дата живея трети живот - възкръснах след бТВ, възкръснах след Костинброд, възкръснах и сега, каза Бареков. Сутринта казах на майка си: "Майко, аз отивам на заколение, почерпи съседите. Вечерта - каквото сабя покаже!", разказа Бареков. Той благодари на медиите, които са го подценили, защото именно това го е мотивирало и му дало куража да се стегне, след като месеци наред не чул от тях и дума, че може да доведе каузата на ББЦ до успешен край.

Държавата е в тежка ситуация, днес много хора станаха политически трупове, дори и Орешарски. Провалът на Станишев е категоричен и заслужен. Разбира се, Местан винаги може да танцува на трупа на своя политически партньор, анализира резултата от вота Бареков. Той очерта политическия пъзел от тази вечер: "Има един победител и това е ГЕРБ, не ме е срам да ги поздравя, но тази победа им беше поднесена на тепсия от БСП", коментира Бареков.

Нова зима с Орешарски е авантюра. Авантюра е и ако до Орешарски застане и ГЕРБ, категоричен е лидерът на ББЦ. Народът няма да се успокои, ако нещата не се променят, затова трябва да седнем на масата за преговори и да говорим за предсрочни избори и да говорим за консенсусно правителство, каза той. Бареков изведе като приоритет номер едно на този консенсус социалната политика.

Хайде двама евродепутати да си стиснат ръцете, каза Барков, здрависвайки се с Ангел Джамбазки преди началото на пресконференцията. Той коментира, че евродепутатите на ББЦ могат да станат и трима.

До мен са хората, които играха ключова роля в тази кампания, макар техните имена да отстъпваха заради моето в тази кампания. Тук са лицата на ББЦ и коалиционните партньори, посочи Николай Бареков и благодари на Красимир Каракачанов и Ангел Джамбазки от ВМРО, Румен Йончев от ЗНС, на „Гергьовден“, като ги нарече истински приятели, както и на заместниците си в ръководството на ББЦ. Той отново благодари и на избирателите, които са гласували за коалицията и помоли медиите да имат респект към тях. Лидерът на ББЦ обаче призна, че се чувства предаден от българските роми. Те, които бяха смазани по времето на ГЕРБ, сега гласуваха и за тази партия и масово за ДПС и БСП. За нас гласуваха малко роми, защото казах, че няма да им плащам, обясни Бареков.

Коалицията ББЦ, ВМРО, ЗНС и "Гергьовден" е първа политическа сила в Македония, съобщи зам.-председателят на ВМРО и втори в евролистата на коалицията Ангел Джамбазки. Поздравявам българите в Охрид и Гевгелия в Македония, които масово ни дадоха доверието си и ние ще представляваме интересите им в Европарламента, каза войводата. Така той се обърна и към хората от Босилеград, посочвайки, че с гласовете им разговорите със Сърбия за еврочленство ще минават през коалицията. "Българското родолюбие се връща към корените си. Приемам изборният резултат не като победа, а като задължение и задача, която трябва да изпълним, коментира Джамбазки.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове