Отидете към основна версия

18 461 57

Нов жилищен комплекс до София (СНИМКИ)

  • лозен-
  • лозен-
  • комплекс-
  • германия-
  • инвестиции-
  • къщи

Инвеститор e германската Lindner, която построи "Бизнес парк София" и "Резиденшъл парк София"

Снимки: М. Богданова ©

136 еднофамилни, двуфамилни и редови къщи и обществена зона с училище, детска градина, спортен център, търговски и обществени площи ще бъдат построени в село Лозен. Първата фаза от „Резиденшъл Парк Лозен” ще струва 80 млн. лв., а целият проект ще е близо 300 млн. лв. Разгънатата застроена площ на комплекса е 38 344 кв.м. През първата фаза ще бъдат построени 136 къщи.

„Комплексът осъществява мечтата на градския човек за дом, даряващ спокойствие и уют, качество на живот и близост до природата на крачка от града“, каза Георги Ранчев, управител на „Линднер Имобилиен Мениджмънт“ и на „Резиденшъл Парк Лозен“, като уточни, че 90% от жилищните единици в Етап 1 вече са договорени. Главният изпълнителен директор на „Линднер Груп“ АГ Хелмут Ланг уточни, че компанията е вложила в България повече от половин милиард лева, което я прави един от най-големите инвеститори в страната.

„Решението на Групата „Линднер“ за нова инвестиция в България е ясен знак, че бизнес средата в страната е стабилна“, каза президентът на ГБИТК Тим Курт и цитира последната анкета на Германо-Българската индустриално-търговска камара, според която 88% от компаниите членове на камарата заявяват желанието си да инвестират отново в България.

„България има безспорна нужда от още инвестиции – и публични, и частни, и български и чуждестранни. Има нужда от още инвестиции в градска инфраструктура, във фабрики, машинно оборудване, Разбира се, в жилища, защото освен да работят хората трябва да живеят. Тези, които не са запознати с мащабите да не се объркат. Тук говорим за ново село, нов квартал или градче. Аз ценя всички инвестиции. Не говорим за инвестиции в тухли, бетон, керемиди, тръби. Това е инвестиция в хората. И последно в концепцията на всички актуални политически интриги, за съжаление нямам къща в този комплекс”, каза вицепремиера Томислав Дончев.

Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 11 гласа.

Свързани новини