25 Юни, 2019 17:47 18 295 57

Нов жилищен комплекс до София (СНИМКИ)

  • лозен-
  • лозен-
  • комплекс-
  • германия-
  • инвестиции-
  • къщи

Инвеститор e германската Lindner, която построи "Бизнес парк София" и "Резиденшъл парк София"

Нов жилищен комплекс до София (СНИМКИ) - 1
Снимки: М. Богданова ©

136 еднофамилни, двуфамилни и редови къщи и обществена зона с училище, детска градина, спортен център, търговски и обществени площи ще бъдат построени в село Лозен. Първата фаза от „Резиденшъл Парк Лозен” ще струва 80 млн. лв., а целият проект ще е близо 300 млн. лв. Разгънатата застроена площ на комплекса е 38 344 кв.м. През първата фаза ще бъдат построени 136 къщи.

„Комплексът осъществява мечтата на градския човек за дом, даряващ спокойствие и уют, качество на живот и близост до природата на крачка от града“, каза Георги Ранчев, управител на „Линднер Имобилиен Мениджмънт“ и на „Резиденшъл Парк Лозен“, като уточни, че 90% от жилищните единици в Етап 1 вече са договорени. Главният изпълнителен директор на „Линднер Груп“ АГ Хелмут Ланг уточни, че компанията е вложила в България повече от половин милиард лева, което я прави един от най-големите инвеститори в страната.

„Решението на Групата „Линднер“ за нова инвестиция в България е ясен знак, че бизнес средата в страната е стабилна“, каза президентът на ГБИТК Тим Курт и цитира последната анкета на Германо-Българската индустриално-търговска камара, според която 88% от компаниите членове на камарата заявяват желанието си да инвестират отново в България.

„България има безспорна нужда от още инвестиции – и публични, и частни, и български и чуждестранни. Има нужда от още инвестиции в градска инфраструктура, във фабрики, машинно оборудване, Разбира се, в жилища, защото освен да работят хората трябва да живеят. Тези, които не са запознати с мащабите да не се объркат. Тук говорим за ново село, нов квартал или градче. Аз ценя всички инвестиции. Не говорим за инвестиции в тухли, бетон, керемиди, тръби. Това е инвестиция в хората. И последно в концепцията на всички актуални политически интриги, за съжаление нямам къща в този комплекс”, каза вицепремиера Томислав Дончев.

Нов жилищен комплекс до София (СНИМКИ)

Нов жилищен комплекс до София (СНИМКИ)

Нов жилищен комплекс до София (СНИМКИ)

Нов жилищен комплекс до София (СНИМКИ)

Нов жилищен комплекс до София (СНИМКИ)

Нов жилищен комплекс до София (СНИМКИ)

Нов жилищен комплекс до София (СНИМКИ)

Нов жилищен комплекс до София (СНИМКИ)

Нов жилищен комплекс до София (СНИМКИ)

Нов жилищен комплекс до София (СНИМКИ)

Нов жилищен комплекс до София (СНИМКИ)


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ха -ха - ха!

    105 13 Отговор
    Набутани като кучешки колиби , само че за милиони...!

    Коментиран от #22

  • 2 Гост

    79 11 Отговор
    Честито на старите лозенци, новите лозенци - юпита, банкери, адвокати, дупетати, чалгари, обикновени селяни /не че дотук изброените не са/. Абе само костюмари
  • 3 Софиянец

    78 11 Отговор
    Смешна жалка и трагична история, лозен е супер тъпа локация, а най-смешно е как 90% били запълнени вече, то на инвеститор в престижен квартал му остават 10% поне след като е завършил обекта. Статия за прости шарани, елате в новият престижен квартал на София и побързайте че свършват като топъл хляб, ама то на селянина какво му трябва, заслужаваме си съдбата.

    Коментиран от #27

  • 4 Име

    79 6 Отговор
    Това някакъв вид хоризонтална панелка ли е?

    Коментиран от #10

  • 5 Софиянец

    55 6 Отговор
    Съсед ще ти е благо жисъса и Мара отварачката. Останалото вече е продадено на депутати но е тайна. Същата история е с малоумния гр прокурор дето се взе топ локация на метри от околовръстното под Бояна в кв. Манастирски ливади, карталът на селяците
  • 6 он си знае

    35 8 Отговор
    От плевели няма спасение !!!
  • 7 мнение

    58 2 Отговор
    Приличат ми на казарми. Виж, за Столипиново са добра идея....
  • 8 Бай Пешо

    44 2 Отговор
    Какви са тия къщички дето са направени на калкан ,в България това не се цени ,Били продадени 90 процента - тоя сънува ли или му се иска ? Там е едно голо поле и не е много хубаво,ако беше ги направил в Банкя ,щеше да ги продаде по бързо.Дано не съм прав ,но ще ги продава 10 години!!!!
  • 9 бай петър

    11 11 Отговор
    бедного българина никога няма да може да живее там горко нам
  • 10 ШОП

    59 6 Отговор

    До коментар #4 от "Име":

    Това е така нареченото терасирано строителство(terrased house от англииски) В Англия е най често срещано но го има на всекъде из европа. Най бедните хора живеят в тези къщурки. Повечето гета в англия са от къщи от този тип.
  • 11 Зара

    33 3 Отговор
    Мечтаният дом е да си първа линия на Околовръстното...интересно като гледам цените на имотите в този комплекс как дори IT фамилия може да си ги позволи...
  • 12 запознат

    25 64 Отговор
    Ау колко сте заблудени всичките . В подобни комплекси си купуваш НЕ къща на село , а преди всичко СРЕДА И СЪСЕДИ>
    Къщите са изкупени много преди първа копка. В подобни комплекси не живее сульо и пульо. И Мара И бай генчо, Мутри и мутреси. Средата се подбира и за това м2 на село е 1500 евро. Не забравяйте че резиденшъл парк е вече на 15 години, и там се раждат деца и те имат нужда от нови домове. 1/2 от комплекса е изкупен от стари клиенти на Линднер. Когато се строеше и продаваше масово на 900Е/м2 в гаритадж парк продаваха на 1350 Е/м2 и се продаде...
    та освен локация и сграда си купуваш Престиж и СЪСЕДИ . А вие лапайте мухите в панелките селяци прости и се правете на много умни.

    Коментиран от #19, #28, #33

  • 13 месара

    24 5 Отговор
    кандидат софиянците да почват да си продават нивите и козичките!
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Били

    33 5 Отговор
    Грозен макет, хубаво село е Лозен, ще се загрози.
  • 16 Spravedliviq

    18 12 Отговор
    Среда от прости селяндури като теб.Между панелките има градинки,и площадки.Анадък.

    Коментиран от #18

  • 17 Бай

    14 6 Отговор
    къде остана мотото София Диша????Само стройте после колите били виновни а не бетона и тоя измислен квартал от селяни в коя прекрасна локация ще си включи във вечното задръстване ?Ще направите ли там заведения като на бул Витоша че да може центъра да диша не въздуха на заведенията и пикнята на селяндурите където имат нужда от градска тоалетна ?
  • 18 Ценител

    19 2 Отговор

    До коментар #16 от "Spravedliviq":

    е, защо са купили най- евтиното "шампанско"...
  • 19 Гост

    25 4 Отговор

    До коментар #12 от "запознат":

    И ти, сигурно, си новоизлюпено богаташче, тип юпи от провинцията и искаш да живееш луксозно, не в панелка и съседите ти да не са кои да е. Успех, бели братко!
  • 20 Явно ...

    25 5 Отговор
    Много ти е ПРИЯТНО да гледаш ПРЕСТИЖНИЯ ЗАДНИК на някой СЪСЕД в отсрещния прозорец, а мухи НЯМА да има, защото ще те пръскат заедно с тях! Успех!
  • 21 Явно ...до#12

    6 6 Отговор
    Много ти е ПРИЯТНО да гледаш ПРЕСТИЖНИЯ ЗАДНИК на някой СЪСЕД в отсрещния прозорец, а мухи НЯМА да има, защото ще те пръскат заедно с тях! Успех!
  • 22 Ммм Даа

    37 5 Отговор

    До коментар #1 от "Ха -ха - ха!":

    Инвестиция за 300 милиона и шампанско за 8лв. Май някой бая от рано е започнал с далаверите!

    Коментиран от #35, #36

  • 23 бай Даньо

    10 13 Отговор
    Даже си е много хубаво ама пусто грозде зелено че се не трае ...
  • 24 Гошо

    20 9 Отговор
    Аз лично предпочитам този тип градски къщички или ниски блокчета (2-3 етажа) пред стандартните високи блокове. Ж.К. София парк, който е построен от същата фирма, е затворен комплекс с такъв тип строителство и там е доста приятно място за живеене. Инфраструктурата, растителността и всичко останало се поддържа от обитателите и както се досещате, е на доста по-високо ниво от тази, която се поддържа от общината. И този тип имоти не са много по-скъпи от панелките или новото строителство, а търсенето е доста високо. Според мен трябва да има повече квартали, построени на "гола поляна", тъй като по този начин строителят може да организира квартала както си иска, без да се налага да се съобразява със съществуваща инфраструктура и постройки.
  • 25 Българин

    12 19 Отговор
    Изливайте си комплексите,омразата и злобата , живейте си в панелите и карайте 10-15 годишните си таратайки и не забравяйте виновно е правителството,парламента,политиците, тези дето крадат и въобще целия свят !!!!!

    Коментиран от #30, #41

  • 26 ПРЕПОРЪКА

    25 3 Отговор
    Аз не виждам нищо хубаво в този градеж . Само печалбата ще е хубава явно . Прилича ми на концлагер . . . „Комплексът осъществява мечтата на градския човек за дом, даряващ спокойствие и уют, качество на живот и близост до природата на крачка от града“ ! ! ! Нямам думи , може би за някой градски човек да е добре . . . .
  • 27 ИМПЕРИАЛИСТ

    11 4 Отговор

    До коментар #3 от "Софиянец":

    В грешка сте, 90 % са договорени, което е доста неопределено и разтегливо понятие...
  • 28 Нико

    13 4 Отговор

    До коментар #12 от "запознат":

    Отворкооооо,а ти къде си ???? Много си светнат,та в този тон -там ли се устрои и стана ли престижен бе комплексар,та все висиш в мрежата,че и съвети даваш ! Като цяло тук сме повечето реалисти ,а не някакви парвенюта-...Ти-успелия,уредилия се...не ти ли е под достойнството да комуникираш с плебуса ? Стой си там при богатите и известните !
  • 29 ИМПЕРИАЛИСТ

    22 3 Отговор
    Как може този архитектурен "шедьовър" да е проектират от архитект?
  • 30 Тъпанар,

    1 1 Отговор

    До коментар #25 от "Българин":

    я пак пиши за таратайките!
  • 31 Марко

    15 4 Отговор
    136 къщи за 80 млн......580 000 лв на къща и то от възможно най-евтиния редови тип, спартански размери и на двора, и на колибката.......добра сделка!
  • 32 7777

    7 2 Отговор
    На снимката се вижда, че засаждането на борчето е фалшиво (имитация), ако подходят по същия начин и със строителството представете си бъдещите собственици какво ще получат.
  • 33 Софиянец

    7 2 Отговор

    До коментар #12 от "запознат":

    Съседи казваш, от ляво Мара отварачката а от дясно благо жисъса и двама трима новоизлюпени политичета, може и гл прокурор да се премести от другата престижна локация под околовръстното. Чалга мутро олигофрения, но то какво му трябва на българина?!
  • 34 Peev

    7 1 Отговор
    Росенчо Плевнелиев пак ще облажи
  • 35 гОШЕТО

    11 6 Отговор

    До коментар #22 от "Ммм Даа":

    Ами нали го чупят в кофата на багера , за 1500 евро ли да е шампанкото шамандуро ?
  • 36 Ценител

    13 0 Отговор

    До коментар #22 от "Ммм Даа":

    Не е за 8 лв., В супермаркета струваше 2.40 ….
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Да ама не

    14 2 Отговор
    Ветровита гола поляна. Спални комплекси, няма забавления, може би местната кръчма. Подходящ за семейства с деца до8-9 години и хора над 60. Задължително 2 коли в семейство - да возят насам натам децата,на които между другото ще им доскучае в тези спални комплекси.
  • 39 Գեւորգ Գ.

    9 1 Отговор
    Най после и нашите Бай-Ганювски проектанти (архитекти и инженери) откриха топлата вода! Такива жилищни комплекси има в работническите квартали на голяма част от градовете в Англия. Строителството им започва някъде след средата на 19-я век. След глупашки многото грозни многоетажни жилищни сгради (даже в курортни и вилни зони), подобни комплекси са като качулка след дъжд или като на свинче звънче.
  • 40 Сатаната

    9 1 Отговор
    Чи то кът концлагер бе.
  • 41 планинец

    7 0 Отговор

    До коментар #25 от "Българин":

    Много знаеш, аз за тез пари си купувам; парцел най-малко 500кв, в някое село до София и строя къща! Ще си имам ДВОР не съседи, в до стената!
  • 42 Боко

    11 1 Отговор
    Отсега обречено на неуспех!Поредната пералня!
  • 43 ДЕДО

    2 0 Отговор
    Много селянин ще набие конак!
  • 44 Хаха

    4 1 Отговор
    Развивайте държавата. Само един град не стига.
  • 45 Радо

    7 1 Отговор
    Само голямата сграда с високия вечно пушещ комин липсва.
  • 46 kiko

    6 1 Отговор
    поредните кибуци
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Да добавя

    3 0 Отговор
    Не виждам да има гаражи в тези" къщички"Ще се избият за парко места.А и ще се чува какво правят комшиите.
  • 49 Така е

    8 0 Отговор
    На мен ми прилича на свине комплекс.
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Шабиха

    6 0 Отговор
    Пилчарник ! Kак може да имаш толкова земя и от алчност да я прецакаш с такова гъсто строителство, WTF ?
  • 52 ДОКО

    5 0 Отговор
    ВЕРОЯТНО НОВОТО КОМПЛЕКС ЩЕ Е ЗА МИГРАНТИТЕ И ЦИГАНЕТАТА..ХИ ХИ
  • 53 анонимен

    4 0 Отговор
    Поредната супер простотия.Английски къщи от 19 век!
  • 54 123

    3 0 Отговор
    Прилича на концлагер. Всички къщи са еднакви, долепени и в редици.
  • 55 7777

    5 0 Отговор
    Ще съсипят и с. Лозен. Проектът прилича на работническо общежитие.
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.