Отидете към основна версия

2 246 6

За втори път продават помещения на Бърза помощ

  • бобов дол-
  • бърза помощ-
  • сграда-
  • продажба-
  • търг

Търгът е за партерния етаж на сградата

Помещенията, в които е центърът за спешна помощ в Бобов дол, са обявени втори път за продажба чрез търг. Спешното е на партерния етаж на закритата преди 10 години болница, а търгът е обявен от синдик, уточнява БНР. От общината са пратили писмо до здравното министерство за решаване на проблема.

На първия търг преди Нова година се яви и общината в опит да закупи и да запази сегашната база на спешното звено, което осигурява медицинска помощ и обслужва общината с около девет хиляди души население. Общината обаче беше отстранена от наддаването, след като е собственик на капитала на дружеството. Така се стигна до втория търг.

Бившата болница е закупена от фолк певеца Борис Дали. Коментарите са, че той ще купи и помещенията на спешното. „От 2 години имаме отделен терен, за да може да се направи нов спешен център, но досега държавата не е започнала неговият строеж. Истината е, че няма да има помещения, но общината ще направи всичко възможно да намери някакви други помещения вътре в сградата на болницата и ако се наложи, ще се взима решение ние да поемаме наема. Надяваме се дори и да участва той тайничко, че с него по някакъв начин ние да се споразумеем“, казва Йорданка Гоцева, заместник кмет на Бобов дол.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.

Свързани новини