Last news in Fakti

11 Март, 2021 14:10 2 243 6

За втори път продават помещения на Бърза помощ

  • бобов дол-
  • бърза помощ-
  • сграда-
  • продажба-
  • търг

Търгът е за партерния етаж на сградата

Помещенията, в които е центърът за спешна помощ в Бобов дол, са обявени втори път за продажба чрез търг. Спешното е на партерния етаж на закритата преди 10 години болница, а търгът е обявен от синдик, уточнява БНР. От общината са пратили писмо до здравното министерство за решаване на проблема.

На първия търг преди Нова година се яви и общината в опит да закупи и да запази сегашната база на спешното звено, което осигурява медицинска помощ и обслужва общината с около девет хиляди души население. Общината обаче беше отстранена от наддаването, след като е собственик на капитала на дружеството. Така се стигна до втория търг.

Бившата болница е закупена от фолк певеца Борис Дали. Коментарите са, че той ще купи и помещенията на спешното. „От 2 години имаме отделен терен, за да може да се направи нов спешен център, но досега държавата не е започнала неговият строеж. Истината е, че няма да има помещения, но общината ще направи всичко възможно да намери някакви други помещения вътре в сградата на болницата и ако се наложи, ще се взима решение ние да поемаме наема. Надяваме се дори и да участва той тайничко, че с него по някакъв начин ние да се споразумеем“, казва Йорданка Гоцева, заместник кмет на Бобов дол.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Анонимен

    7 1 Отговор
    В миньорския град Раднево - центъра на комплекса "Марица-Изток" болницата като такава фалира за пореден път и кмета иска да я продава със земята под болницата, с Бързата помощ, с всичко! И познайте без да питате Ванга и без боб кой се е нагласил да я купи?!
  • 2 Дреме ми

    9 1 Отговор
    Те и в Банкя закриха спешна помощ от години. Последния път чаках 5 часа линейка от София.
  • 3 Учуден

    16 1 Отговор
    егати държавата, общината няма пари да купи помещения за спешна помощ, а някакъв си фолк певец има пари да купи цялата болница.
  • 4 Бреййй

    7 2 Отговор
    Аз па не мога да разбера, защо се поддържа система, при която постоянно фалират болници ???

    Коментиран от #6

  • 5 Не трябва

    4 1 Отговор
    да има давност за престъпления, както и имунитет. Законите трябва да са кратки и ясни, без тълкуване. Наказанията строги, за да възпират нарушителите.
  • 6 АНОНИМЕН

    6 1 Отговор

    До коментар #4 от "Бреййй":

    А някоя частна болница да е фалирала!? Щото паричките от моите и твоите данъци, вноски... минават през НЗОК, но не отиват към общинските болници?! А защо ги направиха общински, че и търговски дружества и защо общините не получиха повече парички в бюджета си и за здравеопазване е дълга болна тема?!