Отидете към основна версия

21 279 8

Отвлякоха 4-ма младежи в село Горна Росица

  • младежи-
  • горна росица-
  • отвлякоха

Момчетата обаче успели да избягат от похитителите и да сигнализират в полицията

Четирима младежи са били отвлечени в севлиевското село Горна Росица, съобщиха от МВР. Момчетата обаче успели да избягат от похитителите и да сигнализират в полицията.

В първите часове на вчерашния ден, в 3.30 часа, 20-годишен мъж от село Горна Росица подал сигнал в РУ – Севлиево, че същата нощ той и трима негови приятели от селото на 22, 21 и 19 години били отвлечени. На полицаите разказал, че около 1 часа, докато тримата се придвижвали по улица в селото с лек автомобил „Volkswagen Golf”, били застигнати и засечени от „Mercedes”.

След като спрели, от „Mercedes”-а слезли двама мъже, които ги заплашили с нож и пистолет и им отнели мобилните телефони. Единият от извършителите се качил при тях и принудил водача да потегли в посока село Яворец, непосредствено зад тях карал съучастникът му.

След като отбили по страничен черен път и автомобилите спрели, потърпевшите, използвайки невниманието на извършителите, успели да избягат и да се придвижат до село Яворец. Там, от дома на свои познати, сигнализирали в полицията.

Предприети били незабавни оперативно-издирвателни и заградителни действия и няколко часа по-късно извършителите били установени - 25-годишен мъж от София и 21-годишен жител на Севлиево, които периодично пребивавали в село Горна Росица.

Двамата са задържани в жилищата им. Лекият автомобил „Mercedes”, който ползвали при извършване на престъплението, е установен. Намерени и иззети са ножът и газовият пистолет, а  „Volkswagen“-ът е открит опожарен в ливада в землището на село Горна Росица.

Двамата мъже са задържани за срок до 24 часа.

По първоначални данни, деянието е извършено след употреба на алкохол, без ясни мотиви и цел.

По случая е започнато досъдебно производство.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини