Отидете към основна версия

4 879 4

12 души са ранени след тежка катастрофа между бус и джип

  • ранени-
  • шумен-
  • тежка-
  • катастрофа

За щастие няма загинали, а ранените са без опасност за живота.

Снимки: Шум.бг

12 души са ранени след като джип „Toyota - Land Cruiser“ и бус „Ford Transit“ се блъснаха челно на пътя Шумен-Карнобат близо до разклона за Смядово, съобщиха от „Шум.бг“. За щастие няма загинали, а ранените са без опасност за живота.

Инцидентът станал малко след 9 часа днес. В буса пътували 14 души.

"В момента се обработват, състоянието на никой от тях не е животозастрашаващо“, каза директорът на МБАЛ д-р Юлия Димитрова.

„От 12-те приети двама са обработени и пуснати с леки наранявания, двама са приети в хирургично отделение, единият от тях е с травма на корема и може би ще бъде опериран, друг е с травма в областта на шията и в момента го оперира неврохирургичен екип. Останалите са пациенти на ортопедия, става дума за фрактури на крайници, предмишница, множествени фактури“, каза по-късно началникът на Спешно приемно отделение д-р Недко Тодоров и също потвърди, че няма пряка опасност за живота на никой от пострадалите.

Засега не е известно дали бусът със сливенска регистрация е навлязъл в насрещното платно, или варненската  „Toyota“-та.. Пътниците са pаботници на фиpма за дърводобив от Котел, пътували към близко до Шумен село, за да секат дърва.

По-късно от полицията уточниха, че в  джипа са пътували трима, никой от тях не е пострадал. Водачът - мъж на 22 години от Варна, е тестван на място за алкохол, пробата е отрицателна. На 53-годишния шофьор на „Ford“-а пък е взета кръвна проба за алкохол.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини